BBP'li Akdoğan'dan Büyükerşen'e cevap

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan, Yılmaz Büyükerşen’in meclis toplantısında Mustafa Destici hakkındaki sözlerine yanıt verdi.

SİYASET 09.07.2021, 18:52 10.07.2021, 11:29
BBP'li Akdoğan'dan Büyükerşen'e cevap

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yle aralarında geçen konuşmayı belediye meclis toplantısında kamuoyuna aktarmıştı. 

BBP MKYK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan, Büyükerşen'in ifadelerine karşı açıklama yaptı.

Akdoğan açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Son Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Belediye başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen'in Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici ile yaptığı telefon görüşmesi ile ilgili açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur. Görüşmede Genel Başkanımızın ‘Saray tasarruf tedbirlerinden muaftır’ gibi bir cümlesi olmamıştır. Bu cümle Büyükerşen'e aittir. Siz değerli basın mensuplarınızın da bildiği gibi, Genel başkanımız sadece Sivrihisar-Günyüzü ilçelerinde programlara katılmıyor. Bütün ilçelerimizi geziyor. Mihalıççık ilçemizi ziyaretimizde de Gün Sazak Beyimizin Sazak köyüne ziyareti esnasında da o yolların bakımsız ve yamalı olduğunu görmüş, bununla ilgili de Büyükerşen’i aramış ve asfalt bütçesinin olmadığıyla (asfalt alacak paramız yok denmiştir) ilgili cevap almıştır. O zaman tasarruf tedbirleri yoktu. Bu tedbirler bir hafta önce yayınlanmıştır. Günyüzü köy yollarının yapımı için aradığında ise tasarruf tedbirlerini öne sürmüştür. Tasarruf tedbirleri israfı önleme noktasında alınmış bir karardır. Yolların bakım ve onarımı hayati tehlike arz etmesinden dolayı israfa girmemektedir. Genel başkanımla yapmış olduğum görüşmede Karayolları’na ait Polatlı-Günyüzü arasındaki 40 kilometrelik yolun bizim girişimlerimizle Karayolları’na geçtiği ve buranın yapım ve bakımının artık belediyeye bir yük getirmeyeceğini söyledi. Ayrıca Karayolları’na ricada bulunarak yine Polatlı yolu üzerindeki köy/mahalle yollarını da (Fatih mahallesi gibi) yaptırdığını ifade etmiştir. Millete hizmet noktasında israfa kaçmadan önem arz eden konuların behemehal çözülmesi gerekmektedir. 22 yıldır belediyeyi yönetenlerin bahane üretme hakkı yoktur. Adama derler ki: Borç da varsa sen yaptın. Para da yoksa sen boşalttın. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Sayın Büyükerşen'i bozuklukları yerinde görmek için köy yollarımızda genel başkanımızla birlikte seyahate davet ediyoruz. Büyük Birlik Partisi dün olduğu gibi bugünde milletin devlete uzanan eli olmuş ve olmaya devam edecektir."

Büyükerşen ne demişti? 

Yılmaz Büyükerşen, meclis toplantısında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin kendisini aradığını söylemiş ve telefon görüşmesinde şu konuşmaların geçtiğini ifade etmişti: “Bizim en uçtaki, 12 kilometre uzaklıktaki ilçemiz, orada yamalar yapmışsın. Benim köyümün de olduğu yere yama değil de asfalt atsan. Dedi ki: Alın. Dedim ki: Alamam, yasak. Sayın Cumhurbaşkanı alımların tamamını durdurdu. ‘Yahu istisnası vardır’ dedi. Evet, var. ‘Yalnız köşk istisna’ dedim. O serbest. Her türlü harcamayı yapabilir. Siyaseten söylemiyorum. Kendisinin söylediklerini söylüyorum. ‘Bir tek saray mı bu tasarruftan istisna’ dedi. Valla bilemem, bunun yorumunu size bırakıyorum Sayın Destici.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@