Belediye İş'ten Özkan Alp'e ilişkin şok iddia!

Belediye İş Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak, Beylikova Belediye Başkanı ve AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp'in, belediye işçilerini baskı yaparak sendikadan istifaya zorladığını iddia etti.

SİYASET 16.02.2024, 12:59 16.02.2024, 13:01
Belediye İş'ten Özkan Alp'e ilişkin şok iddia!

Başkan Kemal Azak açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Cumhur İttifakının Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, yaptığı açıklamada belediye emekçilerine iş güvencesi vaat etmiş. Sayın Alp, siz kendinizi dünya akıllısı, belediye emekçilerini de söylediğiniz her söze inanan saflar mı zannediyorsunuz. Biz emekçiyiz. Alın terimizle geçiniyoruz. 

Kim alın terimize daha yakınsa, kim emeğimize değer veriyorsa, saygılıysa omuzlarımıza alır, baş tacı ederiz. 

Kim, emekçiye saygı duyuyorsa, kim bizim çocuğumuza kendi çocuğu kadar değer veriyorsa biz onu destekleriz. Kim bizim emeğimize alın terimize katkı için bir adım atarsa, biz üç adım atarız. Bizi ikinci sınıf gören anlayışa da, seçim zamanlarında boş vaatlere inanacak kadar aptal değiliz. Ziya Paşanın bir lafı var. "İnsanın aynası iştir, lafa bakılmaz. Bir kişinin aklının seviyesi yaptığı işte görünür." Sayın Alp, sendika örgütlülüktür. Demokrasidir. Haktır, Hukuktur. 
Sendika, işçiyi maraba olarak gören anlayışa karşı işçinin yasal haklarını kullanmasıdır. 

Sendikaya üye olmak yasal ve demokratik bir haktır. Sayın Alp siz belediye şirket işçilerinin demokratik haklarını kullanıp sendikaya üye olmasını baskıyla, tehditle engellemediniz mi? Sayın Alp, Beylikova Belediye Başkanlığı yaptığınız dönemde, sendikalı işçileri toplu sözleşme imza aşamasında baskı yaparak sendikalarından istifaya zorlamadınız mı? Sayın Alp, siz çalıştırdığınız emekçileri baskıyla, tehditle, sendikasız, toplu sözleşmesiz bırakıp sonra da “ben ne verirsem onu alırsınız” demediniz mi? Şimdi gelmiş Odunpazarı emekçisine iş, aş güvencesi veriyorum diyorsunuz. Hadi oradan…  Yönettiğiniz belediyede çalışan emekçileri toplu sözleşmesiz, sendikasız bırakacaksınız sonra da Odunpazarı belediye emekçisine iş güvencesi vereceksiniz.

Sayın Alp siz siz olun emek, sendikal örgütlülük, toplu sözleşme, emekçi üzerine çok konuşmayın. Çünkü her  konuşmanızda aklınızın dibi görünüyor. Bunlar dedikodu değil, Sayın Alp, sizin  geçmişte yaptığınız icraatlarınız sizi de, anlayışınızı da bu anlayışın işçiye emekçiye bakışını da çok iyi biliyoruz. Sayın Alp, boş vaatlerle Odunpazarı işçisini kandıramazsınız."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (2)
GÜLELİTAY 3 ay önce
ALT BELEDİYELERDEN TEPEBAŞI ODUNPAZARI BİR DE ONLARA BAKSANA SENDİKACI BEY
Adalı 3 ay önce
Tacettin bey tepebaşı belediyesi'ni kaybedince tüm işçileri çıkarırken aklın nerdeydi.
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@