BTP Eskişehir: Her kapıyı çaldık ancak bizi tercih etmediler

Bağımsız Türkiye Partisi BTP Eskişehir İl Başkanlığı düzenledikleri piknik programı ile bir araya gelerek, Ebedi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ı yad etti.

SİYASET 08.08.2022, 14:18 08.08.2022, 15:00
BTP Eskişehir: Her kapıyı çaldık ancak bizi tercih etmediler

Programa BTP Genel Başkan Yardımcısı Harun Kayacı, İl Başkanı Av. Fahri Gürgenburan ve teşkilat mensupları katıldı. 

Piknik programında bir açıklama yapan İl Başkanı Fahri Gürgenburan, “Eskişehir teşkilatı olarak yaşadığımız bu süreci anlatmadığımız hiç bir kimse kalmamıştır. Her kapıyı çaldık ancak bizi tercih etmediler. Gelinen noktada bizlerin ne kadar haklı olunduğu görüldü. Buradan tekrar söylüyorum bu krizlerden çıkışın tek yolu yine BTP kadrolarındadır. Genel Başkanımız Hüseyin Baş’tadır. Bu kez aynı yanlışı tekrar yapmayalım ve Ülkemizi güzel yarınlara hep birlikte taşıyalım” diye konuştu. 

Daha sonra söz alan BTP Genel Başkan Yardımcısı Harun Kayacı, “Bizler, Mustafa Kemal Atatürk’ün o bırakmış olduğu tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni aslında taşıyacak ve kainat devleti olabileceğimiz bir sistem taşıyoruz. Haydar Hoca bizleri bu bilgilerle donattı. Biz ekonomik olarak mevcut siyasi partilerin kabul ettiği dünyanın kabul ettiği kapitalizmin kabul etmiyor, bu sistemin çöktüğünü ve çürüdüğünü söylüyoruz. Onun için hiçbir siyasi parti Bağımsız Türkiye Partisi’ne benziyor diyemeyiz. Biz bunu kabul etmiyoruz. BTP bir sistem partisidir” dedi. 

BTP Genel Başkan Yardımcısı Harun Kayacı, “Milli Ekonomi Modeli’nde insan, hayatın, çevrenin, ekonominin merkezindedir. Devletin ve ekonominin hizmet edeceği varlık insandır. Onun için bireyin ekonomik bağımsızlığını Haydar Baş modelinin olmazsa olmaz şartıdır. Bireyin onurlu yaşam standartlarına kavuşturulması, sosyal devletin anayasal görevleri arasındadır. MEM matematiği, bireyin tüketim kabiliyetini döviz ve faize kurban etmez” diye belirtti.

Kayacı, “Kapitalizm çok yamalı bir bohça gibidir ve çıkan her ekonomik krizde bohça, bir yamaya daha ihtiyaç duyar. Felsefe ve matematiğinde çelişkiler taşıyan Kapitalizm, bugün konuştuğumuz güncel ekonomik sorunların müsebbibidir” diyerek açıklamalarına şöyle devam etti: 

"Sorunları kendisinin ürettiği bir sistemden, ürettiği sorunlara cevap vermesi beklenemez. Örneğin, Enflasyonu aşağı çekmek için faizleri yükselteceksiniz, peki yükselen faizin maliyeti emek ve üretime yansımayacak mı, elbette yansıyacak, o zaman fiyatı nasıl baskılayacaksınız? Bu sorunun cevabı yok. Diyelim piyasalardan parayı faizleri artırarak çektiniz, peki o zaman üreticinin pazarı kim olacak ve talep olmayınca üretici üretim kapasitesini daralttığında doğan işsizliğe kim nasıl çözüm getirecek? 

Diyelim ki Prof. Dr. Haydar Baş’tan, mevcut enflasyonun türünün “maliyet enflasyonu” olduğunu öğrendiniz, yine işinize yaramaz. Çünkü maliyet enflasyonundan kurtulmak için milli paraya ihtiyacınız olacak. Milli Para, kapitalizmin panzehridir. O halde Milli Ekonomi Modeli’ne geçmeden ekonomik sorunlardan ve ekonomik sorunların getirdiği sosyal patlamalardan kurtulamayız. 

Türk milleti, kendi geleceğine sahip çıkmak, herkesin iş ve aş sahibi olmasını sağlamak ve fakirliğin topraklarımızda suç sayılmasını istiyorsa, yapması gereken sandıkta iradesini göstererek BTP’yi iktidar yapmaktır. Onlar kendilerine düşeni yaparlarsa bizim için Türkiye’yi kâinat devlet yapmak sadece bir dönemimizi alır." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@