Bu savaş değil, insanlık dışı bir saldırganlıktır

SOL Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Öztürk İsrail'in saldırılarını sert bir dille kınadı.

SİYASET 17.05.2021, 14:21 18.05.2021, 17:54
Bu savaş değil, insanlık dışı bir saldırganlıktır

İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırılara değinen Sol Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Öztürk şu açıklamalarda bulundu: 

"Emperyalizm, Ortadoğu’yu kana bulamaya devam ediyor. Emperyalist İsrail devletinin; önce doğu Küdüs’te polis saldırısıyla başlayıp sonrasında Gazze şeridindeki Filistin halkına yönelik bir haftadır süren saldırıları sonucunda 48’i çocuk 200’e yakın sivil yaşamını kaybetti. Bu saldırıların hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Çocukların öldüğü hiçbir operasyonun haklı bir gerekçesi olamaz!

Bu bir savaş değil; İsrail devletinin Filistin halkına yönelik yıllardır yürüttüğü insanlık dışı bir saldırganlıktır! Siyasal İslamcıların iddia ettiği gibi “Müslüman-Yahudi” çatışması değil; Siyonizm’e ve Emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesi veren Filistin halkına diz çöktürme operasyonudur! Emperyalizmin kendi çıkarları doğrultusunda Irak’ta, Suriye’de sahneye koyduğu Ortadoğu halklarına yönelik sürdürdüğü kanlı politikalarının en eski ve en önemli parçasıdır. İsrail devleti, emperyalist çıkarlar doğrultusunda Filistin halkının direnişini kırarak Filistin topraklarında tam egemenlik kurmak peşindedir. Bu doğrultuda da Filistinli çocukları katletmekten de çekinmemektedir. Katil İsrail devletinin Dünyanın gözü önünde yaptığı bu cinayetler karşısında da uluslararası alandaki sessizlik ise korkunçtur!

AKP iktidarının olduğu Türkiye’nin uluslararası arenadaki güçsüzlüğü ve etkisizliği ise bilinen bir şey olmasına rağmen sözde uluslararası girişimlerde bulunuluyor. Ama diğer yandan İsrail ile ekonomik ve siyasi ilişkiler sürdürülüyor. Tamamen iç politikaya yönelik bu hamleler AKP iktidarının bu konuyu bile kendi ideolojik amaçları için iç politika malzemesi olarak kullandığını göstermektedir. Pandemi nedeniyle sokak yasağı olmasına rağmen halkın sağlığını hiçe sayarak yüzlerce insanı İsrail işgalini protesto adıyla sokağa salması da tamamen AKP iktidarının kendini kurtarma girişiminden başka bir şey değildir.

Filistin halkıyla dayanışma; siyasal İslamcı zihniyetle değil 68 kuşağı devrimcilerinin anlayışı ve inancıyla emperyalizme karşı mücadele ile mümkündür. Siyasal İslamcılık emperyalizmin hizmetindedir ve başta Filistin halkı olmak üzere Ortadoğu hakları için kan ve ölüm politikalarına hizmet etmekten başka bir işe yaramaz. Filistin’in bağımsızlığı ve Ortadoğu halklarının kardeşçe bir arada barış içinde yaşamasının yolu ancak anti-emperyalist mücadele ile mümkündür.

Katil İsrail devleti bu saldırılarına rağmen Filistin halkının direnişini kıramayacaktır. Gerçekleştirdiği işgalleri de hiçbir zaman meşrulaştıramayacaktır. Bugün Siyasal İslamcı ihanet ile Emperyalist saldırılar arasında sıkışan Filistin halkının özgürlük mücadelesi bir gün kazanacak; Emperyalizm yenilecektir.

Dünyanın her yerinde direnen halkların mücadelesi emperyalizmi yenecek!

Direnen Filistin halkına selam olsun!" 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@