Büyükşehir Belediyesi'ne kaçak villalı URAYSİM sorusu!

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir yaptığı açıklamada, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin URAYSİM projesini engellemeye çalıştığını savundu...

SİYASET 01.08.2023, 18:23
Büyükşehir Belediyesi'ne kaçak villalı URAYSİM sorusu!

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"2012 yılında ülkemizin acil ihtiyaçları arasında yer alan ve şehrimize büyük katkı sağlayacak URAYSİM projesinin engellenmesine yönelik Eskişehir Büyükşehir Belediyesi üstün bir gayret sarf ediyor.

Yerel mahkemeden sonra üst mahkeme de bu kararı onamış. Gerekçe neymiş efendim 1. Sınıf tarım arazisi evet Alpu ovası önemli.

Peki imara açıp oteller ve eğlence merkezi haline getirdiğiniz fabrikalar bölgesi önemli değil miydi?

25 yıllık yerel iktidarınızda imara açtığınız Söğütönü, Kızılyer, Sümer, Aşağısöğütönü, Fabrikalar bölgesi, Karagözler 1.  sınıf tarım arazisi değil mi?

Kaçak villa yaptığınız Söğütönü 1. Sınıf tarım arazisi değil mi?

Ya da belediyelerdeki üst düzey bürokratlarınızın gölet manzaralı kaçak yapıları koruma havzası içinde değil mi?

Bu liste uzar gider derdiniz 1. Sınıf tarım arazileri ya da doğa, yeşil ağaç yatırımın gelişimin önünde takoz olmak mı?

Keşke URAYSİM gibi bir projenin iptali için gösterdiğiniz hassasiyetin binde birini Odunpazarı Belediyesinin beton ve plastik yığınına çevirdiği Hamamyolu projesi için gösterseydiniz. Bu proje kapsamında kesilen ağaçlar için feryat etseydiniz belki inandırıcı olurdunuz.

Bu gayretinizi Eskişehirin alt yapı, imar, şehir içi ulaşım, otopark gibi yerel yönetimlerin asil görevlerini yerine getirmek için gösterseydiniz biz de  sizi takdir edip destek verseydik.

Ne yazık ki derdiniz 1. Sınıf tarım arazileri ya da doğa değil şehrin gelişimine engel olmak.

Şehrimiz ve ülkemiz için önem arzeden URAYSİM projesinin gerçekleşmesi için M.H.P. olarak takipçisi olacağız dün olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vereceğiz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@