CHP eski İl Başkanı Yunus Emre Karabulut: 'Basit bir hata olarak kabul edilemez'

CHP önceki dönem İl Başkanı Yunus Emre Karabulut, CHP belediye meclisi ön seçimlerinin iptaliyle ilgili açıklamada bulundu.

SİYASET 31.01.2024, 12:46 31.01.2024, 13:17
CHP eski İl Başkanı Yunus Emre Karabulut: 'Basit bir hata olarak kabul edilemez'

Geçtiğimiz günlerde CHP Tepebaşı Belediye Meclis üyelerinin bir kısmının örgüt kontrolünde temayül yoklaması ile belirlenmesi amacıyla yapılan seçimlerde seçime hile karıştırıldığı gerekçesi ile seçimler iptal edilmişti. 

CHP önceki dönem İl Başkanı Yunus Emre Karabulut, konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Karabulut, konu ile ilgili CHP genel merkezinin veya MYK nın almış olduğu bir karar henüz açıklanmadığına vurgu yaparak bu konu ile ilgili olarak partili ve eski bir yönetici olarak görüşlerimi açıklamak istediğini ifade etti. Karabulut, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, ''Cumhuriyet Halk Partisi Tepebaşı Belediye Meclis üyelerinin bir kısmının örgüt kontrolünde temayül yoklaması ile belirlenmesi amacıyla yapılan seçimlerde seçime hile karıştırıldığı gerekçesi ile seçimler iptal edilmiştir. Seçimlerdeki çifte mühür ve çifte zarf uygulaması sandık kurullarının dışında tertiplenerek, sandığa atılması “Doğrudan Seçimlere Hile Karıştırma Eylemidir”, sandık kurulundakilerin haberi olmadan yapılmış ise bu da görevi ihmal suçunu oluşturur. Bu şartlarda yapılan bir seçimin iptal edilmesi doğrudur. Eğer yeniden seçim yapılacak ise bu seçimi kesinlikle Tepebaşı İlçe Örgütü yapmamalıdır. Tarafsız ve güvenilir seçim kurulları oluşturulmalıdır. Yapılan eylem seçimlerin iptaline neden olmuştur. Ancak “basit bir hata” olarak kabul edilemez. Oy kullanan bin beş yüz üyenin ve tüm partili camianın hakkı ve hukuku zarar görmüştür. Buna kimsenin hakkı yoktur. Ayrıca bu olay parti içinde yaşanmıştır, partinin kendi “iç sorunudur” da diyemeyiz çünkü; bir yerde usulsüzlük varsa hak, hukuk ihlali varsa orada bu hakkı koruyan hukukun da olması doğaldır. Siyasi Partiler Kanunun 121. maddesi Dernekler Kanunu’na atıf yapmıştır. Dernekler Kanununun 32. maddesi: “… Seçimler ve oylamalar ile oyların sayım ve dökümüne hile karıştıranlar fiileri daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde 6 aydan 2 yıla kadar hapis ve adli para cezası ile cezalandırılırlar…” hükmü yer almaktadır. Ayrıca TCK’nın görevi ihmal suçu da olayımızda düşünülmelidir.'' ifadelerini kullandı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@