CHP Eskişehir'de kadınlar seçim startını verdi!

CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanlığı seçim startını verdi... Başkan Fikriye Söğütlü açıklama yaptı... İşte ayrıntılar...

SİYASET 19.01.2023, 15:39
CHP Eskişehir'de kadınlar seçim startını verdi!

CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Fikriye Söğütlü tüm İlçe kadın kolları başkanları ve yönetimleri ile yaptığı Genişletilmiş İlçe Kadın Kolları  toplantısında seçim startını verdi.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, İl Başkanı Recep Taşel ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un da katıldığı toplantıda İl Kadın Kolları Başkanı Fikriye Söğütlü konuşma yaptı.

Başkan Söğütlü, şu ifadelere yer verdi:

"Çok önemli ve kritik bir seçim sürecine gidiyoruz. Anayasaya ve seçim kanununa göre tarihi belli olan seçimin, mevcut iktidarın seçimi kazanamayacak olmalarından kaynaklanan korkusundan dolayı, birçok bahaneyle ne yazık ki seçim tarihini geri çektiler. Anayasada açık ve net bir şekilde Cumhurbaşkanı adayının iki defadan fazla aday olamayacağı yazarken, bu kuralı delmek için bin bir türlü senaryolarla süreci zorluyorlar. Yargı ve adaletin, basının ablukaya alınması bu yüzdendir. Kendilerine muhalefet edenlere, engel görünen herkese cezalar kesilerek aba altından sopa gösterilmektedir. Seçimi kazanamayacaklarını biliyorlar. Bu nedenle yeni kanunlar ve yönetmeliklerle bu işi nasıl sıyırırız da yeniden kazanırız derdinde olduklarından yeni icat edilmiş kanunlar peşindeler. 2023 yılında yapılacak genel seçim, Haziran ayında yapılacak seçimdir. Bahanelerle adı değiştirilerek başka tarihe çekilecek seçim, iktidarın korkusundan kural dışına oynaması seçimidir. Bizim hiçbir korkumuz yok. Her ne koşulda ve şartlarda yapılacak olursa olsun, 22 yıldır ülkemize çökmüş AKP iktidarından kurtulma seçimimiz olacaktır. Bugün  CHP Eskişehir Kadın Kolları olarak   seçim startını vermiş bulunmaktayız. Cumhuriyetimizin 100. Yılında adaletin ve hukukun hakim olduğu, hakça yaşanan bir ülke ve ülkemize yakışan halk iktidarında buluşmak üzere, örgütümüzün bütün kademelerine başarılar diliyorum

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları sahadaki mücadelesine devam edecek. Cumhuriyetin 100’cü yılana girdiğimiz bu ilk günlerde tarihi bir sorumluluğu üzerimizde taşıyoruz.   Bu tarihi sorumluluğu taşırken fedakarca gayret sarf ederek çalışmalarımızı yapacağız. CHP Kadın Kolları olarak örgütümüz ile birlikte her zaman alanlarda tüm halkımıza dokunacağız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun vurguladığı gibi, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, adaletin, huzurun, bereketin olduğu ve genci, yaşlısı, kadını, erkeği toplumun her bir ferdinin mutlu olduğu ve emeğinin karşılığını aldığı bir ülkeye kavuşmak için, önce bir kadın olarak Cumhuriyetimize ve Mustafa Kemal Atatürk'e olan borcumuzu ödemek için var gücümüzle çalışacağız. Hep birlikte kuracağımız aydınlık günlerin startını verirken, birlik ve beraberlik içinde,  dayanışarak kadının gücünü göstereceğiz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@