CHP'li Atilay Dalgıç: Kapris yok fedakarlık zamanı!

CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, Kanal 26'da çarpıcı açıklamalarda bulundu... Eskişehir'de hangi isimler milletvekili adayı olmalı? İşte detaylar...

SİYASET 27.02.2022, 14:44 28.02.2022, 18:02
CHP'li Atilay Dalgıç: Kapris yok fedakarlık zamanı!

Kanal 26 ekranlarında Gazeteci Arif Anbar'ın sorularını yanıtlayan CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, 2023'te yapılacak genel seçim ile 2024'te yapılacak belediye seçimini değerlendirdi. Dalgıç özellikle, genel seçim öncesi milletvekili adayı yapılması gereken isimlerin özellikleri ile ilgili dikkat çeken mesajlar verdi. 

'BİR KOLTUKTA UZUN YILLAR OTURULMAMALI'

Herhangi bir ismin hergangi bir makamda uzun yıllar görev yapmasına karşı olduğunu ifade eden Atilay Dalgıç, "ben üç dönem il yönetim kurullarında bulundum. Bir dönem belediye meclis üyeliği yaptım. İki dönemdir ilçe başkanlığı yapıyorum. Normalde ilçe başkanlığında aralık ayında görev sürem doldu; ben tekrar aday olmayı da düşünmüyordum, görevi seçilecek arkadaşıma devretmeye hazırdım. Çünkü ben 3 dönem, 5 dönem bir yerde, bir koltukta oturulmasına karşıyım. Mesela iki dönemden sonra milletvekili olunmasına karşıyım. Bakın odalarda 25 sene yer alanları görüyoruz. Bu doğru değil. Belki bir anayasa hükmü konabilir; iki dönemden sonra görev yasağı gelmesi lazım ki kadrolar değişebilsin, yeni isimler kendilerine yer bulabilsinler. Şimdi ben bir makamı uzun yıllar işgal edersem, alttan gelen kadrolar zamanla yok olur gider. O nedenle ben aralık ayında görev sürem dolunca ilçe başkanlığını bırakmayı, aday olmamayı düşünüyordum. Fakat Genel Merkez olası erken seçim nedeniyle kongreleri seçime kadar yapmayacağının kararını aldı. Ben ve yönetimim de bu kararla beraber devam etmek durumunda kaldık. Kısacası ben partide nöbetimi tuttum. Biraz önce belirttiğim gibi yerel anlamda her kademesinde yer aldım ve emek verdim" dedi.

Şimdiden belediye seçimleri ile ilgili plan yapmanın doğru olmadığını savunan ve genel seçimde milletvekili adayı yapılması gerereken isimlerin özellikleri konusunda manidar bir mesaj veren Başkan Dalgıç, şu ifadeleri kullandı:

'ŞU AN FEDAKARLIK ZAMANI'

"Bu dönemde kişisel siyasi hedef koymanın doğru olmadığını düşünüyorum. Parlamento çok önemli. Milletvekilleri yasa yapan kişiler oldukları için nitelik çok önemli. Fakat mevcut düzende milletvekillerinin nitelikli olmasının da bir anlamı kalmadı. Çünkü iktidar ile ortağı ne dedi? 'İyi de olsa kötü de olsa muhalefetten gelen hiçbir kanun teklifi kabul edilmeyecek' dedi. Şimdi burada en yetenekli milletvekillerimiz kanun tekliflerini hazırlasalar da yasamaya maalesef bir katkı veremediler. Gene de nitelik çok önemli fakat ben ardık sayıdan tarafım. Yani bizim parlamenter sisteme geçebilmemiz, milletvekillerinin etkisini arttırabilmemiz için sayı çoğunluğuna ihtiyacımız var ilk etapta. O nedenle yapılacak genel seçimde en çok oyu kim alacaksa, partiye en çok oyu kim getirecekse, -bu isimlerin kimler oldukları önemli değil ve şu an fedakarlık zamanı çünkü- o isimler aday yapılmalılar. Çünkü mevcut sistem iyice güçlenirse, çok şey kaybederiz ülke olarak.

'KİMSE KAPRİS YAPMAYACAK'

Bakın şunu da söyleyeyim. Genel seçim yapılmadan belediye seçimlerini düşünmek hiç doğru değil. Şahsi hedeflerimizi bir kenara bırakmalıyız. Partinin de bunu yapması gerekir. Burada ittifak ortaklarıyla birlikte parlamentoda çoğunluğu yakalama hedefi üzerine kafa yormak gerekir. Bu noktada kimse kapris yapmayacak, kimse ‘benim hakkımdı, onun hakkıydı’ gibi hak iddiasında bulunmayacak. Burada şu önemli: Kim en çok oyu getirir? Tabii bunu derken şöyle açmak isterim. Partiye gönül vermiş, partiye hizmeti olmuş isimler arasından en çok oyu alabilecek kişilerin aday yapılması taraftarıyım. Yani yine ısrarla söylüyorum, kim daha çok oy getirecekse, şahsi oyu kimin daha fazlaysa, hangi konumda bulunursa bulunsun onların aday yapılmaları gerekir. Ya da mesela formül önseçimse, en çok oy getirebilecek kişi bu yöntemle belirlenebilecekse, önseçim de düşünülebilir. Sonuç olarak kimse bu kritik süreçte kişisel siyasi hedef koymamalı. Ben genel seçimlere kadar en çok oyu hangi adaylarla alırız üzerine kafa yoruyorum ve yine örgütümüzle her anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdiden biz yerel seçim hesabı yaparsak, genel seçimde bir kazaya uğradığımızda kimse o planladığı yerel seçim hesabını tutturamaz. Çünkü Cumhurbaşkanlığı sistemi tamamen kök salmış olacak."    

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@