CHP'li Çakırözer'den İstanbul Sözleşmesi çıkışı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Sakarya'da kadınlarla buluştu, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine tepki gösterdi.

SİYASET 01.07.2021, 18:10 02.07.2021, 16:47
CHP'li Çakırözer'den İstanbul Sözleşmesi çıkışı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Sakarya’da kadınlarla birlikte  Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarılmasına tepki göstererek, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Çakırözer, “İlk imzacısının Türkiye olduğu ve Meclis’ten bütün siyasi partilerin imzası ile geçen uluslararası bir sözleşmeden 2021 yılında Türkiye’nin çekilmiş olması büyük bir utançtır. İstanbul Sözleşmesi’nin feshedildiği tarihten bu güne geçen 103 günlük sürede Türkiye’de 83 kadın yaşamını yitirdi. Yüzlerce kadına şiddet uygulandı. Kadın ve çocuklara cinsel istismarda bulunanlar cezasızlıkla, kadın katilleri iyi hal indirimleri ile ödüllendirildi. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının ilk haftasında İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesini sağlayacak, kadın ve çocuğa yönelik şiddeti, istismarı önleyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP heyeti ile gittiği Sakarya’da kadın kolları, il, ilçe örgütü ve milletvekilleri ile Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarılmasına tepki gösterdi. Çakırözer, yaptığı açıklamada, “Kadına yönelik şiddeti, kadın cinayetlerini ortadan kaldırmayı ve kadınların insan haklarını korumayı amaçlayan bu sözleşmeden hukuksuzca çıkıldı. İlk imzacısının Türkiye olduğu ve Meclis’ten bütün siyasi partilerin imzası ile geçen uluslararası bir sözleşmeden 2021 yılında Türkiye’nin çekilmiş olması büyük bir utançtır. İstanbul Sözleşmesi kadın haklarının güvencesidir” ifadelerini kullandı.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Kadınların haklı mücadelesinin her zaman yanında olacaklarını ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Çakırözer, şu değerlendirmelerde  bulundu: “İstanbul Sözleşmesi’nin hukuksuzca feshedildiği tarihten bugüne 103 gün geçti. Bu 103 günde 83 kadın öldürüldü. Kadın ve çocuklara cinsel istismarda bulunanlar cezasızlıkla, kadınları öldürenler hasız tahrik, iyi hal indirimleri ile ödüllendirildi.  Eğer İstanbul Sözleşmesi feshedilmeseydi, hükümleri uygulansaydı bugün kadına yönelik şiddet, cinayet, istismar haberlerini duymayacaktık. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının ilk haftasında  İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe koyacağız. Bütün hükümlülüklerini yerine getirerek kadın ve çocuğa yönelik istismarı, şiddeti önleyeceğiz. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@