banner194

CHP'li Çakırözer'den TCDD'ye sert suçlama!

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekli Utku Çakırözer, TCDD’nin hareket memuru ve tren teşkil memur alımı için çıkarttığı ilanı Meclis gündemine taşıdı.

SİYASET 06.07.2022, 13:02
CHP'li Çakırözer'den TCDD'ye sert suçlama!

Çakırözer, TCDD'nin hareket memuru ve tren teşkil memuru alımı için çıktığı ilanda bu bölümlerde çalışmak için okul okumuş mezunları yok saydığını iddia etti. Çakırözer, “TCDD hareket memuru ve tren teşkil görevlisi alımı için ilana çıkıyor ama meslekle ilgisi olmayan lisans mezunlarını işe alacağız diyor. Eskişehir ve diğer illerde raylı sistemler ile ilgili eğitim veren okullardan mezun olmuş, bu alanlarda meslek eğitimi almış binlerce öğrenci iş beklerken bu yapılan büyük haksızlıktır. Bu mezunların aldıkları eğitim ve diplomaları nedeniyle TCDD dışında bir yerde iş şansları yok. Onun için ilan nitelik tablosu değiştirilmeli, ilanlara Raylı Sistem Teknolojileri İşletme mezunları da dahil edilmelidir” dedi. Çakırözer, TCDD’nin ilanını Meclis gündemine taşıyarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, “TCDD’nin hareket memuru ve tren teşkil memuru alımı ilanlarına Raylı Sistemler Teknolojileri işletme bölümü önlisans mezunlarının da dahil edilmesi düşünülmekte midir?” dedi.

TCDD, ÖSYM aracılığıyla 126 hareket memuru ve 61 tren teşkil memuru alımı ilanına çıktı. ÖSYM ilanındaki nitelik tablosunda hareket memurluğu ve tren teşkil görevlisi alımı için mesleki ders ve eğitim almamış, Ticaret Ekonomisi, Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği, İşletme Öğretmenliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve informatik, Muhasebe ve Finasman Öğretmenliği, Gümrük İşletmeciliği gibi lisans bölümleri yer aldığını iddia eden Çakırözer, son başvuru tarihi 7 Temmuz olan ilana, hareket memuru ve tren teşkil görevlisi olabilmek için Raylı Sistemler Teknolojileri İşletme bölümlerinde eğitim alan önlisans mezunlarının dahil edilmemesi tepkilere neden olduğunu söyledi.

CHP Eskişehir Milletvekli Utku Çakırözer, TCDD’nin hareket memuru ve tren teşkil memur alımı için çıktığı ilanı Meclis gündemine taşırken, bu iş için eğitim almış önlisans mezunlarının da ilana dahil edilmesi çağrısında bulundu.

"TCDD BU YANLIŞTAN DERHAL DÖNMEDİLİDİR"

Eskişehir, Erzincan, Amasya ve Niğde’nin da aralarında bulunduğu yaklaşık 14 ilde Raylı Sistem Teknolojileri İşletme bölümleri ile ilgili alanlarda eğitim alan önlisans mezunlarının da iş beklediğini dile getiren Çakırözer şunları söyledi:

“TCDD hareket memuru ve tren teşkil görevlisi alımı için ilana çıkıyor ama ilandaki meslekle ilgisi olmayan, hiçbir mesleki ders ve eğitim almamış lisans mezunlarını alacağız diyor. Esas işe alınması gereken Raylı Sistem Teknolojileri İşletme bölümlerinden eğitim alan binlerce önlisans mezununun bu ilanlara dahil edilmemesi büyük haksızlıktır. Bu evlatlarımız devletine güvenerek bu okullarda eğitim aldı, mezun oldu. Yapacakları meslekle ilgili eğitim aldı. Ve TCDD dışında hiçbir yerde iş şansları yok. TCDD bu yanlıştan derhal dönmelidir. İlan durdurulmalı, nitelikleri değiştrilerek Raylı Sistemler Teknolojileri İşletme bölümleri önlisans mezunları da bu ilana dahil edilmelidir.”

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NA SORDU

Çakırözer, TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması talebiyle de soru önergesi verdi. Çakırözer, Bakan Karaismailoğlu’na, “TCDD bünyesinde önlisans, lisans ve lisansüstü eğitim almış personel sayısı ve bu sayıların dağılımı nedir? TCDD’de çalışan tren teşkil görevlisi ve hareket memuru sayısı kaçtır? Bu çalışanların kaçı lisans, kaçı önlisans mezunudur? TCDD’nin hareket memuru ve tren teşkil memuru alımı ilanına ilgili bölümlerin önlisans mezunları neden dahil edilmemiştir? TCDD’nin sadece lisans mezunlarını kapsayan ilanı değiştirilecek midir? Hareket memuru ve tren teşkil memuru ilanlarına Raylı Sistemler Teknolojileri işletme bölümü önlisans mezunlarının da dahil edilmesi düşünülmekte midir?” sorularını yöneltti. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@