banner298

banner194

CHP'li Çakırözer ifadeye çağrılan CHP'liler için ses yükseltti!

Eskişehir'de zam protestosuna katılan bazı CHP'liler ifadeye çağırılmıştı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer meclis kürsüsünden sert tepki gösterdi.

SİYASET 30.03.2022, 13:11
CHP'li Çakırözer ifadeye çağrılan CHP'liler için ses yükseltti!

Eskişehir’de 12 Şubat’ta yapılan “Zamlar geri alınsın” protestosuna katılan yüzlerce Eskişehirli hakkında soruşturma açılırken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer zamları protesto eden Eskişehirlilerin ifadeye çağrılmasını Meclis gündemine taşıdı.

Protesto hakkının Anayasal hak olduğunu hatırlatan Çakırözer, “Bu hakkın barışçıl ve demokratik kullanımının cezalandırılması kabul edilemez. Tek talepleri fahiş zamların geri alınması olan, herhangi bir suç işlememiş Eskişehirlileri bu şekilde baskıyla susturamazsınız, sindiremezsiniz” dedi. Meclis’ten çağrıda bulunan Çakırözer, “Pankartlarımızı da indirseniz, yürüyüşlerimizi de engelleseniz haykırmaya devam edeceğiz. Artık yeter! Zamlar geri alınsın” dedi.

ÇAKIRÖZER MECLİS’TE TEPKİ GÖSTERDİ

Eskişehir’de sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla 12 Şubat’ta yapılan ‘Zamlar geri alınsın’ yürüyüşüne katılan yaklaşık 100 kişi hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçlamasıyla soruşturma açıldı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ‘Zamlar Geri Alınsın’ basın açıklamasına katılan yüzlerce Eskişehirli hakkında açılan soruşturmalara tepki gösterirken, basın açıklamasına destek veren Eskişehirlilerin ifadeye çağrılmasını Meclis gündemine taşıdı.

Protesto hakkının Anayasal hak olduğunu dile getiren Çakırözer, Meclis’te yaptığı çağrıda şöyle konuştu:

“Bin odalı saraylarda keyif çatanlar, ‘kuyruk olmasın diye ete zam yaptık’ diyenler vatandaşın zam isyanını duymuyor! Duymadıkları gibi ‘Geçinemiyoruz, zamlar geri alınsın’ demeyi dahi suç sayıyor. Eskişehir'de 12 Şubat'ta genç-yaşlı, kadın-erkek binlerce hemşehrilerimizle fahiş zamları protesto yürüyüşümüze hukuksuz biçimde izin verilmedi. Dahası, anayasal hakkımızı gasp edenler, şimdi çıkmış, o gün ‘zamlar geri alınsın’ diyen yurttaşlarımızı Emniyete ifadeye çağırıyor. Protesto hakkı, anayasal haktır! Bu hakkın barışçıl ve demokratik kullanımının cezalandırılması kabul edilemez.”

“ZAMLAR GERİ ALINSIN”

Eskişehirlilerin baskılar ile susturulamayacağını söyleyen Çakırözer, “Tek talepleri fahiş zamların geri alınması olan herhangi bir suç işlememiş Eskişehirlileri bu şekilde baskıyla susturamazsınız, sindiremezsiniz. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Pankartlarımızı da indirseniz, yürüyüşlerimizi de engelleseniz haykırmaya devam edeceğiz. Artık yeter! Zamlar geri alınsın” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@