banner298

banner194

CHP'li Jale Nur Süllü'den dikkat çeken değerlendirmeler!

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Sağlı Sollu Haber’i ziyaret etti… Süllü, milletvekili adaylığı konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu…

SİYASET 06.01.2023, 17:59
CHP'li Jale Nur Süllü'den dikkat çeken değerlendirmeler!

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Sağlı Sollu Haber’i ziyaret etti.

Sağlı Sollu Haber Genel Yayın Yönetmeni Arif Anbar ile görüşen CHP’li Süllü, milletvekilliği döneminde yaptığı çalışmalar konusunda değerlendirme yaparken, tekrar aday olup olmayacağına ve belediye başkanlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘EVDE KAL KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI AMA BİZ EVDE KALMADIK’

“Beş yıl boyunca parlamentoda görev yaptım, iyi de yaptığımı düşünüyorum ve biz zor bir dönem geçirdik” diyen Milletvekili Süllü, “seçildikten sonra bir yerel seçim süreci başladı, gayretle çalıştık, bilindiği üzere de merkezimizdeki üç belediyeyi birden aldık, üzerine ilçe belediye sayımızı arttırdık. Tam normale dönüyoruz derken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yenilendi. Ciddi anlamda bu sefer İstanbul için üstün çaba harcadık. Yine pandemiyi yaşadığımız bir dönem oldu. O sıra ‘Evde Kal’ kampanyası başlatılmıştı ancak biz Utku Bey (Utku Çakırözer) ile evde kalmadık, alanlarda çalışmalarımıza devam ettik” değerlendirmesinde bulundu.  

‘ÖNEMLİ OLAYLARDA KAMUOYU OLUŞTURDUK’

Eskişehir’in değerlerini koruma noktasında Ankara’ya baskı oluşturduklarını da kaydeden Süllü, “biz muhalefet milletvekilleriyiz ve bu nedenle yapabileceklerimiz belli. Özellikle kamuoyuna yaşanan olayların perde arkasını anlatmak suretiyle baskı unsuru oluşturduğumuz ve başarılı olduğumuz konular var. Örneğin Hasan Polatkan Havalimanı konusunda Utku Bey ile beraber ciddi anlamda vatandaşlarımızla temas halinde olduk, Ankara’da sorunu gerekli yerlere ilettik, bununla birlikte havalimanımızın elimizden alınmasını engelleme noktasında önemli katkı sunduk” dedi.

‘VATANDAŞLARIMIZIN BİREYSEL PROBLEMLERİNİ DE SAHİPLENDİK’

Jale Nur Süllü, vatandaşın bireysel sorunlarını da çözdüklerine vurgu yaptı. Süllü, “toplumsal meselelerde gösterdiğimiz gayretin yanı sıra vatandaşlarımızın bireysel sorunlarıyla da ilgilendik. Gelen her isteği, kendi işimiz veyahut problemimiz gibi sahiplendik ve şunu net bir biçimde söyleyebilirim ki çözüme kavuşturduk” diye konuştu.

‘İKTİDAR KRONİK SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURMAMAKTA ISRAR ETTİ’

CHP’li Süllü, görev süresi boyunca içinde kalan uhdeyi de beyan ederek, “merkezi hükümet tarafından Eskişehir’e yapılması gereken yatırımları titizlikle takip ettik. Belli başlı sorunları soru önergeleri, basın toplantıları ve Genel Kurulda yaptığımız konuşmalarla ülke genelinde gündeme getirmeye çalıştık. Burada içimde kalan tek uhde, Eskişehir’in kronikleşen sorunlarının bir türlü çözülemeyişi oldu; Seyitgazi Kırka Afyon yolu gibi, Alpu yolu gibi, çevreyolu gibi… İktidar, bu sorunları çözüme kavuşturmamakta ısrar etti maalesef” ifadelerine yer verdi.

‘KADINLARIN EŞİT YURTTAŞLIK HAKKI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’

CHP’li milletvekili, parlamentoda gerçekleştirdiği kadın hakları çalışmaları konusunda da bilgi vererek, “bildiğiniz üzere TBMM’de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda başkan vekili olarak görev yapıyorum. Türkiye’de özellikle bu iktidar döneminde kadınlara karşı artan baskıları ve korkunç kadın cinayetlerini her platformda gündemimize aldık ve tüm engellemelere rağmen kadınların eşit yurttaşlık hakkı için inatla mücadele vermeye devam edeceğiz” dedi.

2023 seçimlerinde milletvekili adayı olup olmayacağına ve Eskişehir belediye başkanlarıyla ilgili görüşlere de yer veren CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, şunları kaydetti:

‘İKİNCİ DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİNİN CAZİP YANI…’

“Milletvekilliği adaylığı konusunda henüz bir karar vermiş değilim. Elbette şunu da ifade etmeliyim. Biz iktidara geleceğimize inanıyoruz ve buna kesin gözüyle bakıyoruz. İlk milletvekilliği dönemimde muhalefet milletvekilinin yapabileceği her şeyi yaptığımı düşünüyorum. Bu anlamda ikinci dönem milletvekili olmanın cazip yanı, Eskişehir’in sorunlarına kalıcı çözümler getirmek ve aynı zamanda şehrimize yıllardır merkezi hükümet tarafından yapılmayan yatırımları sunmak.

‘PARTİM BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLMAMI İSTERSE O GÖREVİ DE YAPARIM’

Ülke koşullarını değerlendirerek milletvekili adayı olup olmayacağıma karar vereceğim. Ama bakın bu kararı yerel yönetimlerden bağımsız vereceğim, bunun altını çizmek istiyorum. Şimdi bazı söylentiler dolaşıyor, yerel seçimler ve benim milletvekili adaylığı kararım konusunda. Bir kere şu anda değerli belediye başkanlarımız görevlerini sürdürüyorlar ve oldukça başarılılar. Bugünden benim belediye başkan adaylığımla ilgili bir değerlendirme içerisine girmem doğru olmaz. Bakın benim milletvekilliği gibi bir isteğim de yoktu. Ama o günün koşulları beni buraya getirdi, iyi ki de getirdi, partim istedi ve ben de milletvekili oldum. İyi ki de oldum, Eskişehir’e ve ülkeme hizmet etmek noktasında güzel işler yaptık. Tabii ilerisi ne gösterir, partim nasıl bir karar verir, bunu şimdiden kestirmek zor. Ben partimin verdiği her kararı uygularım. Milletvekili olmamı istedi, elbette görev bilinciyle kabul ettim. Gelecekte belediye başkan adayı olmamı isterse o görevi de yaparım. Bu iş bir görev işi.

‘YILMAZ HOCA’MIZIN İSMİNİ EN ÖNDE DUYUYORUZ’

Diğer taraftan milletvekili olmak hizmet etmek için güzel bir fırsat, ama Eskişehir milletvekili olmak benim için çok ayrı bir onur. Dışarıdan bakanlar Eskişehir’i öyle bir yerde görüyorlar ki. Şehrin yapısıyla, kültürüyle, yaşanır olmasıyla tam bir Avrupa kenti olduğunu söylüyorlar. Eskişehir ile ilgili her konu açıldığında, Yılmaz Hoca’mızın (Yılmaz Büyükerşen) ismini en önde duyuyoruz. Elbette bu bizi gururlandırıyor ve Eskişehir milletvekili olmanın ayrıcalığını yaşatıyor.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@