CHP'li Kadir Kodak: Büyükerşen çok katlı yapılara izin vermedi!

CHP Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Kadir Kodak, İnşaat mühendisleri Odası'nı ziyaret etti. Kodak, "Yılmaz Büyükerşen çok katlı yapılara izin vermedi" dedi.

SİYASET 04.03.2023, 09:56
CHP'li Kadir Kodak: Büyükerşen çok katlı yapılara izin vermedi!

CHP'li Kadir Kodak, İMO ziyaretinde Başkan Orkun Kılıç ve bazı yöneticilerle görüştü. Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ana gündem maddesi olduğu görüşmede, Eskişehir'de atılan ve gelecek için atılması gereken adımlar üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. 

BİNA STOKU KARARINA DİKKAT ÇEKTİ 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve İMO arasında yapılan bina stoku protokolünün olumlu olduğunu ifade eden Kodak, sürecin hızlı ve sağlıklı bir biçimde tamamlanacağına inandığını kaydetti. 

MESLEK ODALARI TEKRAR YETKİLENDİRİLMELİ 

AKP'nin kararıyla beraber meslek odalarının denetim mekanizmasından çıkarıldığına dikkat çeken Kadir Kodak, bilimsel bir değerlendirme süreci için meslek odalarının tekrar yetkilendirilmesi gerektiğini savundu.

YILMAZ BÜYÜKERŞEN ÇOK KATLI YAPILARA İZİN VERMEDİ 

Eskişehir'de çok katlı binaların olmadığına da dikkat çeken CHP Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Kadir Kodak, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen olmak üzere CHP'li belediye başkanlarının çok katlı yapılara izin vermediklerini, az katlı ve sağlam binaların yapımı için titizlikle hareket ettiklerini ifade etti.

SORUMLU KURUMLARI TEK TEK SIRALADI 

Şehirlerin planlanmasında ve depreme dayanıklı binaların yapımında valilerin, belediyelerin, mühendislerin, yapı denetim şirketlerinin, müteahhitlerin ve afet işlerine bakan kurumların bir bütün olarak çalışması gerektiğinin, her birinin sorumluluk sahibi olduğunun altını çizen Kodak, CHP iktidarında devletin tüm kurumlarının sağlıklı bir biçimde çalışacağını söyleyerek kısa orta ve uzun vadeli programlarla yurt genelinde riski binaların bertaraf edileceğini ve güvenli kentler inşa edileceğini kaydetti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@