CHP'nin o teklifi reddedildi! Çakırözer'den açıklama

CHP'nin taşeron işçiliği kaldırmak için verdiği kanun teklifi reddedildi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer kararı değerlendirdi...

SİYASET 02.11.2022, 17:37
CHP'nin o teklifi reddedildi! Çakırözer'den açıklama

CHP kamu kurumlarında, KİT’lerde ve diğer  kurumlarda aileleriyle birlikte milyonlarca insanı mağdur eden taşeron işçiliği bitirmek için TBMM’de kanun teklifi verdi. Teklifin TBMM genel kurulundaki görüşmelerinde konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Türkiye'nin utancı taşeron işçiliği bitirecek kanun teklifimizle yüzbinlerce taşeron emekçimiz adına ve onların sonuna kadar destekçisi CHP adına karşınızdayım! Devlet, evlatları arasında kadrolu, sözleşmeli, taşeron diye ayrım da yapmaz! İşte teklifimizi getirdik! Oy verip bu teklifi kabul ederseniz 450 bin taşeron işçimiz sürekli işçi kadrolarına geçirilecek! Aileleriyle milyonları bulan taşeronların talebi de bu. AKP’li, MHP'li milletvekili arkadaşlarımıza sesleniyorum, ‘lütfen her gün, hayatlarımızın her anına dokunan, bizler için alın teri döken taşeron kardeşlerimizi düşünerek oyunuzu verin. Bu kadro o emekçilerin hakkı mı değil mi? Elinizi vicdanınıza koyun, karar verin’” dedi.

Teklif AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilirken, Çakırözer, “Siz yapmasanız da umutsuzluğa yer yok, az kaldı. Millet bu emek düşmanlarını iktidardan kovduğundan CHP iktidarında ilk yapacağımız iş Türkiye'yi taşeron ayıbından kurtarmak olacak” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@