CHP’li Çakırözer’den Eskişehir’e bütçe ayırmayan AK Parti’ye tepki

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, mecliste Eskişehir'in sorunlarını dile getirirken sert eleştirilerde bulundu.

SİYASET 20.01.2024, 11:38 20.01.2024, 11:42
CHP’li Çakırözer’den Eskişehir’e bütçe ayırmayan AK Parti’ye tepki

Eskişehirliler ‘ölüm yollarının’ yapımı başta olmak üzere AKP’nin yıllardır şehre verdiği vaatlerin yerine getirilmesini beklerken, verilen müjdeler yine sözde kaldı. 2024 Yatırım Programı’nda Eskişehir bu yılda payına düşeni alamadı. CHP’li Utku Çakırözer, Eskişehir’in kanayan yaralarından ‘ölüm yollarının’ yapımı için 2024 yılı yatırım programına  yeterli bütçenin konulmamasına tepki gösterdi. Çakırözer, “Bakanı, vekili her yıl müjde veriyor. Daha birkaç ay önce ‘Söz verdiğimiz şekilde Seyitgazi-Kırka yolu yapımı başlıyor’ diyenler açsın yatırım programına baksın! Geçtiğimiz yıllarda yol yapımı için bin lira ödenek ayıranlar şimdi vatandaşlarımıza ‘müjde, yapıyoruz’ diye duyurdukları yatırıma 10 bin lira bütçe koymuşlar. İşte AKP’nin Eskişehir’e hizmet anlayışı! Bu demek oluyor ki, AKP iktidarında Eskişehir’in ölüm yolları uzun yıllar daha yapılmayacak. AKP’liler artık Eskişehirlilerin aklıyla alay etmekten, Eskişehirlileri kandırmaktan vazgeçsin! Eskişehirliler kuru müjdeler değil, yatırımlara bütçe, ödenek istiyor” dedi.

AKP’nin hizmet anlayışı: Müjde verdiler, 10 bin lira ayırdılar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve şehre gelen parti, iktidar yöneticilerinin sözünü verdiği, AKP Eskişehir Milletvekillerinin geçtiğimiz aylarda yapımının başlatıldığına ilişkin müjde diye açıkladığı Kırka-Seyitgazi-Afyon yolunun yapımı için yatırım programına ‘10 bin liralık’ bütçe konuldu. Geçtiğimiz yıllarda projesi için bin lira bütçe ayrılan Kırka Kültür Merkezi’ne 2 bin lira, yine bin liralık bütçe konulan Hasan Bey Lojistik Merkezi – OSB projesi için de 24 bin lira bütçe ayrıldı.
Son yılların yatırım programlarını inceleyen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehirlilerin yatırım programlarından payına düşeni alamadığını söyledi. Binlerce yaralamalı kaza ile yüzlerce ölümlü kaza yaşandığı için Eskişehir’in ölüm yolu olarak adlandırılan Kırka-Seyitgazi-Afyon yolu için programa 10 bin liralık bütçe konulmasına tepki gösteren Çakırözer, AKP’nin Eskişehir’in ölüm yollarını gözden çıkardığını söyledi. 

“Eskişehirlileri kandırmaktan vazgeçin! Yatırıma bütçe ayırın!”

Eskişehir’in yatırım programlarında payına düşen yatırımı alamamasını eleştiren Çakırözer şunları söyledi:
“2023 yılında Eskişehir-Seyitgazi-Kırka-3.Bl.Hd. Yolu (Kırka Geçidi Dahil) için sadece bin lira konulmuştu. Aynı proje için 2024 yılı Yatırım Programında sadece 10 bin lira ödenek ayrılmış. Bu ödeneklerle mi Eskişehir’in ölüm yolları bitirilecek! Hani nerede müjde diye verilen sözler? Bu Eskişehirlileri kandırmak değil de nedir? Eskişehirliler ile alay etmek değil de nedir? Aynı şekilde Kırka Kültür Merkezi, 7,5 kilometrelik Hasan Bey Lojistik Merkezi-OSB  hattı projesini yıllardır yatırım programına koyuyorlar ama hayata geçirme konusunda yeterli bütçeyi ayırmıyorlar. Eskişehirliler artık kuru müjdeler değil, müjdelerin hayata geçirilmesi için yatırım programına yeterli bütçelerin konulmasını istiyor. Eskişehirliler ölüm yollarının bitirilmesini istiyor, çevre yolu çilesinin sona ermesini istiyor!”

saglisolluhaber.com
 

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@