banner298

banner194

Çiftçilerin borcu son 19 yılda 63 kat arttı!

İlçe ziyaretlerinde konuşan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, "çiftçilerimizin geliri son 19 yılda 8 kat, borcu 63 kat arttı" diye konuştu.

SİYASET 15.06.2021, 14:38 16.06.2021, 10:13
Çiftçilerin borcu son 19 yılda 63 kat arttı!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu; İYİ Parti Eskişehir İl Yöneticisi Cengiz Öncü, Çifteler İlçe Başkanı Recai Kutlay, Han İlçe Başkanı Fevzi Akpınar ve ilçe yöneticilerinden oluşan heyetle beraber Çifteler ve Han İlçelerine ziyarette bulundu.

Çifteler’in Hayriye, Osmaniye, Orhaniye ile Han’ın Kayı kırsal mahallelerine ziyarette bulunan Kabukcuoğlu, “Vatandaşlarımızın taleplerini, sıkıntılarını dinlemek, ilgili yerlere iletmek ve milletin meclisinde dile getirmek üzere Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener başta olmak üzere il il, ilçe ilçe geziyoruz. Herkes dert içinde, hükümet ise el uzatacağı, bu dertleri çözeceği yerde, gerçekleri örtbas etmek için enerjisini harcıyor. DAP gübresi 5 bin 600 TL olmuş, çiftçilerimiz haklı olarak şunu soruyor; ben mahsulümden el ettiğim kazançla bu gübreyi nasıl alayım? Buğday samanının tonu bin 250 TL, arpa samanının tonu, bin150 TL olmuş. Maliyetler artıyor, besiciler ise her defasında hayvanlarını daha ucuza kesim yaptırdıklarını söylüyor. Ülkeyi besleyen köylülerimiz bu şartlar altında nasıl hayatını sürdürecek? Her yerde geçim darlığı kol geziyor. Çiftçilerimizin geliri son 19 yılda 8 kat, borcu 63 kat arttı. Bu ülkenin üreten insanları ne yazık ki emeğinin karşılığını alamıyor. Kaynakları yeterli, büyük bir ülkeyiz. Yeter ki bu kaynaklar doğru yerlere aktarılsın. İYİ Parti iktidarında alım garantisini müteahhitlere değil, çiftçilerimize vereceğiz. Ülkenin kaynakları ithal ettiğimiz tarımsal ürünler nedeniyle yabancı ülkelerin çiftçilerine değil, arttıracağımız tarımsal desteklerle ülkemizin üreticilerinin cebine girecek” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@