Cumhur İttifakı'ndan Eskişehir'de ortak mesaj!

Eskişehir'de Cumhur İttifakı bileşenleri ortak basın toplantısı yaptı... Seçmen 28 Mayıs'ta sandığa davet edildi...

SİYASET 18.05.2023, 17:40 18.05.2023, 17:51
Cumhur İttifakı'ndan Eskişehir'de ortak mesaj!

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı'nın organizasyonu ile Cumhur İttifakı'nın Eskişehir İl Başkanları ve milletvekilleri ortak basın toplantısı düzenledi.

Katılımcıların konuşmalarından satır başları şöyle oluştu:

- Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Osman Mandacı: İttifak olarak parlamentoda güçlü bir şekilde yerimizi aldık. YRP olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı sonuna kadar destekleme kararımız devam ediyor. Rehavet yok, sahadayız, seçmenlerimizi aynı kararlılıkla sandığa gidip Sayım Erdoğan'ı desteklemelerini bekliyoruz.

- BBP MKYK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan: Cumhur İttifakı'nı 15 Temmuz gecesi sokaklarda kurduk. Son seçimde görüldüğü üzere yedi düvel denen bir yapıyla karşı karşıya kaldık. Her türlü fitne fücur bulunan grupla karşı karşıya geldik. Sayın Cumhurbaşkanımız en çok oyu aldı. 28 Mayıs'a kadar elimizden geleni yapacağız, sahadayız, Cumhurbaşkanımız tekrar seçilecek.

- MHP İl Başkanı İsmail Candemir: Milletimiz etnik ve mezhep ayrışması isteyenlere en net cevabı 14 Mayı gecesi verdi. Mevcut sistemde parlamento yapısı ve Cumhurbaşkanının uyumlu olması çok önemli. Ülkemizin önümüzdeki dönemde herhangi kriz yaşamaması için ülkücüleri milliyetçileri 28 Mayıs'ta Sayın Cumhurbaşkanımıza desteğini bekliyoruz.

- AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan: Anket sonuçlarının gerçekçi olmadığı, sandık sonuçlarının önemli olduğunu gördük. Rehavete kapımadan güçlü mecliste doğru adam diyerek 28 Mayıs'ta en iyi sonucu alacağız.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez: Milletimizin ferasetiyle oynanan her oyunları bozduk kumar masasını dağıttık. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği bir söz var: 'Biz kazanınca hiçkimse kaybetmiyor.' Seçim gecesinde gördük ki bunların depremzedelere yaptığı yardım seçim yardımıymış. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Diğer adaylar kazandık diye seçim gecesinde açıklama yaptılar, ancak gerçeğin böyle olmadığı görüldü. Milletimiz bir kez daha terörle işbirliği yapanlara fırsat vermedi. Şimdi milliyetçi oyları almak için video çekiyorlar. Ama kandil yeni bir mesaj yayınladı desteğimiz devam edecek diye. Milletimiz Selahattin Demirtaş'ı Osman Kavala'yı serbest çıkaracağız diyenleri unutmaz, biz de unutmayacağız. Büyük Türkiye zaferi için bir kez daha sandığa. 28 Mayıs'ta aydınlığa bir kez daha adım atacağız. Eskişehir bizim için çok kıymetli. Ne yapsak azdır. Eskişehir bu seçimde Sayın Cumhurbaşkanımıza destek verecektir diye düşünüyorum.

ESKİŞEHİR SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

Öte yandan ittifak üyelerinin temsilcileri gazetecilerin sorularını da yanıtladılar. Eskişehir'deki seçim sonuçlarını değerendiren Bakan Fatih Dönmez, "Eskişehir'deki düşüş oranı Türkiye'den daha az. Aslında yüzde 1 farkla hem birinciliği hem bir milletvekilini kaçırdık Eskişehir'de. Biliyorsunuz Eskişehir'in vekil sayısı 7'den altıya düşmüştü. Geçtiğimiz dönem BBP bizim listelerimizden seçime girmişti. Bu dönem BBP ile Yeniden Refah ayrı liste çıkardılar. Kısacası 2018'in koşullarıyla 2023'ün koşulları farklı. Geniş kapsamlı değerlendirme yapıyoruz. Hedefimiz 28 Mayıs'ta Eskişehir haritasında meşhur olan kırmızı rengi turuncuya çevirmek" dedi.

AYŞEN GÜRCAN ESKİŞEHİR'E YERLEŞTİ

Eskişehir'de ev tuttuğunu söyleyen Ayşen Gürcan ise Eskişehir'de yaşayacağını, yasama faaliyetleri için Ankara'ya gidip geleceğini kaydetti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@