Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Eskişehir'e müjde yağdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'de konuştu... Erdoğan, "Eskişehir'i URAYSİM ile raylı sistemler teknolojisinde merkez haline getireceğiz" dedi.

SİYASET 18.04.2023, 18:31 18.04.2023, 18:59
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Eskişehir'e müjde yağdı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen programda vatandaşlara seslendi, Eskişehir'e yapılan yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdi.

İşte, "Türkiye'nin imrendiği, dünyanın imrendiği Eskişehir'deyiz" diyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:

- Erdoğan: "Eskişehir, son beş yılda bor cevheriyle 2 milyar dolar gelir sağladı."

- Erdoğan, Beylikova'da keşfedilen nadir cevherin, Pilot Üretim Tesisi ile çıkarılmaya başlanacağını açıkladı ve ilk etapta yılda 1200 ton cevher işleneceğini söyledi.

- Erdoğan, TÜRASAŞ ve URAYSİM yatırımlarıyla Eskişehir'i raylı sistemler teknolojisinde merkez haline getireceklerine vurgu yaptı. 

- Erdoğan: "Önümüzdeki 10 yılda ihtiyaç duyacağımız lokomotifler Eskişehir'de üretilecek."

- Erdoğan, Eskişehir sanayisinin demiryolu ile Gemlik Limanı'na bağlanacağının müjdesini verdi.

- Erdoğan, Eskişehir'e üç yeni bor tesisi kurulacağını, Seyitgazi'ye doğal gaz arzı sağlanacağını, Alpu bağlantı yolunun yapılacağını açıkladı.

- Erdoğan, Beylikova'da nadir cevheri işleyecek tesis ile Gökpınar barajının açılışını yaptı. Türkiye'nin ilk yerli elektrikli lokomotifi de Eskişehir'de raya indi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@