DSP'li Hüdaver Bekler istifa etti! Kılıçdaroğlu'na destek geldi

DSP Eskişehir İl Başkanı Hüdaver Bekler, partisinin Cumhur İttifakı'na katılmasıyla beraber istifa kararı aldı... Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması...

SİYASET 08.04.2023, 15:51 08.04.2023, 16:05
DSP'li Hüdaver Bekler istifa etti! Kılıçdaroğlu'na destek geldi

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, AK Parti ile yaptığı görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı.

Bu gelişmeyle beraber DSP'nin yönetim kadrosunda istifalar yaşanmaya başladı.

Eskişehir'de de iki önemli istifa yaşandı. Önce DSP Genel Başkan Yardımcısı olan Eskişehirli Dilara Tambova istifa etti. Tambova'nın ardından DSP Eskişehir İl Başkanı Hüdaver Bakler de istifa kararı aldı.

Bekler yaptığı istifa açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

GENEL BAŞKAN AKSAKAL'A ÇATTI

"Partimizde yaşanan son gelişmeleri ve Genel Başkan Önder Aksakal'ın, ne il başkanlarına ne de parti meclisine danışmadan almış olduğu kararı asla desteklemiyoruz. Başkanlık Kuruluna, sadece öneri olarak sunduğu ve bireysel ikbal beklentisi sonucu; Cumhur İttifakını destekleme kararını, parti meclisi de onaylamazken; il başkanlarından, görüş dahi alınmadan yapmış olduğu bu anlaşmayı, kesinlikle onaylamıyor ve bu zihniyetteki bir genel başkanla da daha fazla çalışmayı uygun bulmuyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK AÇIKLAMASI

Bugün itibariyle, yıllardır büyük bir özveriyle emek verdiğim DSP Eskişehir İl Başkanlığı görevinden istifa ediyorum. DSP Parti üyeliğim, bundan sonra da devam edecek ve yakın tarihlerde yapılacak olan kurultay'ımızda, partimizin ilkelerini yaşatacak, yeni kadrolarla yola devam etmeyi umut ediyorum. Bu arada... Muhalefetin güçlenmesi ve mutlaka bu seçimleri kazanması için gerekli çabayı göstererek, Sayın Kılıçdaroğlu'na oy vermenin en doğru karar olduğunu da ifade etmek isterim."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@