banner298

banner194

EMEP Genel Başkanı Eskişehir'de konuştu, sendikalara çattı!

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz Eskişehir'de konuştu, AK Parti iktidarına yüklendi, sendikaları ve ittifakları eleştirdi. İşte ayrıntılar...

SİYASET 20.02.2022, 20:04 21.02.2022, 12:07
EMEP Genel Başkanı Eskişehir'de konuştu, sendikalara çattı!

Emek Partisi (EMEK) Eskişehir İl Başkanlığı, Eskişehir'de vatandaşlarla halk toplantısı gerçekleştirdi.

Yaklaşık 150 vatandaşın ilgi gösterdiği toplantıya EMEK Genel Başkanı Ercüment Akdeniz'in yanı sıra Sol Parti, TKP, İşçinin Kendi Partisi, Halkevleri, DİSK Genel İş, Kristal İş, Eğitim-Sen, SES, ESM, Yıldıztepe Kooperatif temsilcileri de katıldı.

Sözlerine Migros Depo işçilerinin mücadelelerini selamlayarak başlayan Akdeniz, Migros yetkililerine, "işçi değil köle istiyorsunuz, 4 lirayı işçilere çok görüyorsunuz ve sendika düşmanlığı yapıyorsunuz. İşçilerin talepleri hemen kabul edilmeli. Bilinmesini isteriz ki Migros işçileri yürüdükleri yolda yalnız değildir” dedi. 

'SONUÇ, AÇLIK VE YOKSULLUKTUR'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Faiz sebep enflasyon sonuç' sözlerine atıf yapan Genel Başkan Akdeniz, “Geldiğimiz noktada ne görüyoruz; emperyalizme, uluslararası tekellere bağımlılık, sermaye politikalarına bağlılık bu politikaları yürütmek sebep enflasyon sonuç hiç bizi kandırmaya çalışmayın. Zengin sınıflar için yürütülen bütün politakalar, halk düşmanı, emek düşmanı bütün politakalar sebep, açlık ve yoksulluğumuz sonuçtur” diye konuştu. 

'ALTTAKİLERİN CANI ÇIKSIN'

"Sermaye hükümetleri ne zaman sıkışsalar bir gemi hikayesi uyduruyorlar" diyen Akdeniz, Tiranic filmine gönderme yaparak, “orada nasıl yoksullar geminin alt katlarına, üçüncü sınıf kamaralara doldurup gemi batarken de kapıları üstlerine kitlemişlerdi. Şimdi  bizim ülkemizde de gemi batarken aynısını yapıyorlar. En alttakilerin canı çıksın diyorlar. Pandemide ölümüne çarklara sürüyorlar. Bu gemi masallarına artık kanmamalıyız. Bu batan gemiye bay bay demeliyiz. İçinde burjuvazinin olmadığı yeni bir gemi inşa etmeliyiz” dedi. 

'İŞÇİLER SENDİKALARA GÜVENMİYOR'

Sendikal bürokrasinin işçi hareketi üzerinde olumsuz etki yarattığını savunan Ercüment Akdeniz, yaşanan işçi eylemlerinin sendikal bürokrasiyi kırmak için olanak sunduğunu ifade etti. Akdeniz, “İşçiler sendikalara güvenmiyor. Sendikaları mücadeleci işçiler ele almalı, onlar yönetmeli. Burada anarko sendikalizme de düşülmemelidir. Sendikal bürokrasiyi geriletecek ve yenecek olan bu işçi eylemleri olacaktır” dedi. 

'CUMHUR'U DA MİLLET'İ DE ELEŞTİRDİ'

İttifak görüşmelerine de değinen EMEP Genel Başkanı, şu ifadelere yer verdi: "Biz seçim için üçüncü bir seçenek öneriyoruz. Bu aslında ikinci bir seçenektir. Çünkü tekellerin egemenliğine ve emperyalist bağımlılığa son verecek olan bir halk iktidarı seçeneğini savunuyoruz. Hem Cumhur İttifakı hem de Millet ittifakı tekellerin egemenliği sürsün istiyor. Biz bu anlayışı reddediyoruz. Seçimlerde Erdoğan’ı gönderelim tamam, biz buna varız. Ancak bizim karşımıza aday diye yolsuzluğa, soygun, katliama karışmış birini çıkartmasınlar. İşçi sınıfını önemsemeyen bir ittifakın içinde Emek Partisi’nin olması mümkün değildir. Kürt halkının, Alevilerin, kadınların taleplerini önemsemeyen bir ittifakın içinde hiçbir zaman yer almadık, almayız."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@