Emine Edizgil'den iktidara zam çağrısı!

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil, emekli maaş zammını eleştirerek, zammın artırılması çağrısında bulundu...

SİYASET 28.07.2023, 13:07
Emine Edizgil'den iktidara zam çağrısı!

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil yaptığı açıklamada, şu görüşlere yer verdi:

"Memur ve emeklilerin maaşlarını yılın ikinci yarısında düzenleyen kanun teklifi, maalesef İYİ Parti’nin tüm itirazlarına karşın AKP’li milletvekilleri ve destekçileri tarafından kabul edildi. Buna göre özellikle de emeklilerimizin açlığa mahkûm edildiğini görüyoruz.

Birbiri ardına gelen zamlar ve AKP yandaşlarının değil, garibanın üzerine yüklenen vergilerle emeklimiz çocuğun desteğine muhtaç hâle gelmiştir.

Benzine, ekmeğe, elektriğe, gaza, temel gıda maddelerine gelen zamlar, yenilenen emekli maaşının vatandaşımızın eline geçmeden eriyip gitmesine neden oldu.

Üstelik zam yapmak konusunda elini korkak alıştırmayan AKP iktidarı, iş emekli maaşına zam yapmaya gelince, yüzde 25’lik zammı bile doğru dürüst yapamadı.

Öyle ki 7 bin 500 lira en düşük emekli maaşı alan emeklilerimize yüzde 25 zam yapıldığı zaman, aldıkları maaş yine 7 bin 500 lira oldu. Bu nasıl maaş zammıdır? 7 bin 500 liraya yüzde 25 zam yapıyorsanız, emeklinin eline en düşük 9 bin 375 lira geçmesi gerekmez mi?

Kök emekli aylığı 5 bin 750 lira olan emeklilerin zamdan sonra yeni maaşı 7 bin 188 lira olacakmış. Paranın üstü ise hazineden karşılanacakmış. Yani AKP iktidarı 7 bin 500 liralık maaşınıza yüzde 25 zam yapıp 7 bin 500 liraya çıkarttık diyerek milletimizin aklıyla alay etmektedir.

Bu arada AKP iktidarının Emekli maaşı Aralık ayında düzenlenecek” açıklamasını gözden kaçırmadık. Yani tam da seçimlerden 3 ay önce.

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de dediği gibi emeklimize en az yüzde 50 oranında zam yapılmalıdır. En düşük emekli maaşı net asgari ücret tutarı olan 11 bin 400 liraya getirilmelidir. Emekli maaşları arasındaki adaletsizlik de düzeltilmelidir.

Sözlerimi Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır' ifadeleriyle sonlandırırken AKP iktidarını, emekliye karşı yürüttükleri zulmü sonlandırmaya davet ediyorum."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@