Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce oldu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini CHP’nin adayı Ayşe Ünlüce kazandı.

SİYASET 01.04.2024, 00:17 01.04.2024, 00:49
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce oldu

CHP Eskişehir Büyükşehir Adayı Ayşe Ünlüce resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 48,77 oyla seçimi kazandı. En yakın rakibi AK Parti’nin adayı İdris Nebi Hatipoğlu yüzde 39.69 oyla ikinci sırada iken İYİ Parti’nin adayı Melih Aydın ise yüzde 4.14 oyla üçüncü sırada yer aldı.

Yine resmi olmayan sonuçlara göre Odunpazarı'nda Kazım Kurt,Tepebaşı'nda ise Ahmet Ataç seçimi kazandı.Üç başkan Şahin Caddesi’nde bulunan Hoşnudiye Seçim İletişim Merkezinde halka seslendi.

"Bu zafer, doğru bir değişimin işareti"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Eskişehir'de herkesin oyunu aldık. Tek başımıza seçime girdik ve Türkiye İttifakı'nı ve Eskişehir ittifakını sağladık. Partiler üstü bir anlayışla hareket ettik ve bu başarıyı sağladık. Eskişehir halkının tüm kesimlerinden destek aldık. Bu zafer, doğru bir değişimin işareti" dedi.

"Eskişehir'de büyük bir mucize gerçekleşti"

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Bu akşam Eskişehir'de büyük bir mucize gerçekleşti. 25 yıllık siyasi deneyimimde böyle bir seçim görmedim. Sivrihisar'ı da kazandık. Bundan sonra büyükşehir meclisimizde Eskişehirlilerin talepleri yerine getirilecek. Bu zafer, Eskişehir'in geleceği adına umut verici bir adımdır" şeklinde konuştu.

"Düne güvenerek ve yarına inanarak bu zaferi kazandık"

Vatandaşın attığı sloganlar eşliğinde konuşmasını sürdürüren Ayşe Ünlüce, "Eskişehir, tarih yazdı ve bizler de sizlerle gurur duyuyoruz. 10 Ocak’ta başladığımız bu seçim yürüyüşünde bizi hiç yalnız bırakmadınız. Bu şehrin vicdanlı insanlarına güvenerek yola çıktık ve siz bizlere sahip çıktınız. Bugünden itibaren bize oy veren, vermeyen herkesin başkanıyız. Bu şehirdeki herkesin başkanıyız. Düne güvenerek ve yarına inanarak bu zaferi kazandık. Yılmaz Hocamıza selam olsun diyorum. Eskişehir gerçekten Eskişehir oldu. Ne mutlu Eskişehirliyim diyene." ifadelerini kullandı.

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz ise, "Kampanyaya başlarken ne dedik? ‘Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız’ dedik. Bugün ne yaptık? Kazanmak, kazanmak, kazanmak. Tepebaşı’nı, Odunpazarı’nı, Beylikova’yı, Seyitgazi’yi, Mahmudiye’yi, Sivrihisar’ı, Alpu’yu, Mihalıççık’ı kazandık. Sadece bu kadar da değil. Manisa’yı, Denizli’yi, Afyon’u, Uşak’ı… Kısa süre önce genel seçimleri kazanan cumhur ittifakı, yine cumhur ittifakı olarak bu seçimlere girdi. Cumhuriyet Halk Partisi tek başına girdi. Onların ittifakına karşı Türkiye ittifakı dedi. Eskişehir ittifakı dedi ve bu ittifak kazandı. Çünkü CHP Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılında kuva-i milliye ruhunu anadoluya tekrar aşıladı. Yarın yeni bir güne başlıyoruz. 1 Nisan CHP’nin iktidara yürüyüşünün başlangıcı olan tarihtir. Çünkü biz Türkiye’yiz. Bu ülkeyi kuran ve kurtaracak olan yegâne partiyiz. İktidar yürüyüşümüz hayırlı olsun. Eskişehir’de olduğu gibi o yolda yürürken de sizlerle yürüyeceğimi biliyorum. Sağ olun, var olun." dedi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@