Eskişehir'de Memleket Partisi yine karıştı: Bu sefer söz düellosu!

Memleket Partisi'nde istifalar sonrası yönetim düştü... Yeni atanan İl Başkanı İsmail Ceyhan, Taha Emre Öztürk'e yüklendi... Öztürk'ten sert cevap geldi...

SİYASET 24.08.2022, 21:03 24.08.2022, 21:54
Eskişehir'de Memleket Partisi yine karıştı: Bu sefer söz düellosu!

saglisolluhaber.com - Prof. Dr. Gaye Usluer başta olmak üzere Memleket Partisi Genel Merkez yönetiminden pek çok ismin şok istifaları, partide deprem etkisi yaratmış, parti olağanüstü kurultaya gitmek zorunda kalmıştı.

Benzer bir süreç Eskişehir'de de yaşandı. İl Başkanı Baki Dündar ve beraberinde pek çok isim partiden istifa etti.

Bununla beraber Genel Merkez, parti il ve ilçe örgütlerini olağanüstü kongreye taşımak üzere geçici il yönetiminin atamasını yaptı.

Atamayla beraber geçici olarak İl Başkanı yapılan İsmail Ceyhan'dan ilk açıklama geldi.

Memleket Partisi kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsmail Ceyhan, Baki Dündar ve beraberindeki isimlerin görevden alındıklarını ifade etse de, söz konusu isimlerin görevden alınmadığı, aksine istifa ettikleri ve bununla beraber il yönetiminin düştüğü öğrenildi.

Geçici Başkan İsmail Ceyhan bunun yanı sıra, Taha Emre Öztürk'ün Gazeteci Ayhan Aydıner'e yaptığı ve Memleket Partisi'ni eleştirdiği açıklamasına 'terbiyesizlik' yanıtını verdi.

Sağlı Sollu Haber'e ulaşan Taha Emre Öztürk, 'terbiyesizlik' yanıtına şu ifadelerle karşılık verdi:

'SÜLEYMAN DEMİREL'İ ÖRNEK ALIRIZ'

"Terbiyesizlik bunun neresinde? Böyle insanların bırakın yönetici yapılmayı, üye sıfatıyla bile partiye alınmaması gerekir. Ben yıllarca siyaset yaptım, bu devlete 25 yıl hizmet ettim, 15 yıl bürokratlık yaptım. Bunun yanı sıra Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti'de siyaset yaptım. Doğru Yol Partisi'nde Genel Başkan Yardımcılığı yaptım. Biz, rahmetli Süleyman Demirel'i örnek alırız. Demirel'in hiciv ve mizah anlayışı önemliydi. Ben o beyanatı verirken bir fıkra anlattım. Bunun neresinde terbiyesizlik var. Yıllarca hizmet verdik bu ülkeye. Bizimle uğraştılar, bizler yargılandık ve şükür ki aklandık. Bunun neresinde terbiyesizlik var?

'NASIL TERBİYESİZLİK YAPTIĞIMI AÇIKLASIN'

Bu arkadaşlar, Atatürk'ü savunarak mücadele içerisinde olduklarını iddia ediyorlar. Biz Atatürk'ün partisi olan CHP'den çıktık ve Demokrat Parti olduk. Yani ben 'fütursuz siyaset yapanları hoş göremiyoruz' demişim. Bunun neresinde terbiyesizlik var? Bakın bu partide sürekli bir istifa furyası yaşanıyor. Biri gidiyor biri geliyor. Bu kongre işi daha ne zamana kadar devam edecek? Bakın, sol partiler eğer muhalefet edecek zemin bulamazlarsa, bu sefer kendi iç dünyalarında muhalefet eder. Şu an Memleket Partisi'nin de yaptığı budur. O açıklamayı yapan yönetici benim nasıl terbiyesizlik yaptığımı açıklasın. Hodri meydan diyorum. Terbiyesizlik nerede? Eğer anlattığım fıkraya dayanarak terbiyesizlik diyorsa, Rahmetli, örnek siyasetçi Demirel de terbiyesizdir. Çünkü onun anlattığı bir fıkradır bu fıkra.

'ATATÜRK'Ü SAVUNAN BİZLERİZ'

Bakın ben de Memleket Partisi üyesiydim ama istifa ettim. Atatürkçü değiller, Atatürk'ü kullanmaya çalışıyorlar, Atatürk'ü savunan bizleriz. Ve bu parti merkez parti olabilme amacıyla yola çıktı ama içine girince gördük ki öyle değil."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@