banner298

banner194

Eskişehir'den Tekirdağ'a çiftçi buluşması

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde uygulamalı çiftçi okulunda eğitim alan üreticiler Tekirdağ önder çiftçileri ile buluşturuldu...

SİYASET 16.05.2023, 14:01
Eskişehir'den Tekirdağ'a çiftçi buluşması

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sivrihisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrolünde yürütülen “Yukarı Sakarya Havzası Arazi Tahribatı Dengeleme Projesi” kapsamında Sivrihisar’da uygulamalı çiftçi okulunda eğitim alan üreticiler Tekirdağ önder çiftçileri ile buluşturuldu. Gerçekleştirilen çiftçi eğitim gezisi ile Sivrihisarlı üreticilere Tekirdağ'da önder çiftçiler öncülüğünde sürdürülen iyi uygulama örnekleri gösterildi. Gerçekleştirilen etkinliğe Eskişehir Sivrihisar İlçesinden ve Kütahya İlinden 45 üretici katıldı. Üreticilere Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli proje koordinatörü Ziraat Mühendisleri Tuğbahan Çetinkaya ile Muazzez Günay refakat etti. 

Ziyaretler, Önder Çiftçi Bitki Koruma ve Tohum Teknik günleri etkinlikleriyle başlayarak, Proje Koordinatörü Sibel Tekin, S.S. Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aykut ve FAO Türkiye Temsilcisi Ayşegül Selışık'ın konuşmalarıyla açılış yapıldı. Bu ziyaretler sırasında, Asma Yaprağı Kadın Kooperatifi üyeleri de dahil olmak üzere üreticilere S.S. Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Genel Müdürü Ali Hakan Doğanuz tarafından kooperatifçilik eğitimi gerçekleştirildi. Bu eğitimde, katılımcılar arasında fikir alışverişi yapılarak, kooperatifleşme isteği olan çiftçilere yol gösterici bilgiler sunuldu. 

Programın bir parçası olarak, yerli tohumların tanıtımı ve yeni tohum çeşitleri hakkında bilgi vermek amacıyla Sarı Tohumculuk tohum üretim tesisi ziyaret edildi. Son olarak, hayvancılık sektöründeki son gelişmeleri takip etmek ve çiftçilerin üretim verimliliklerini artırmalarına yardımcı olacak teknoloji ve teknikleri gözlemlemek amacıyla modern teknolojiyle donatılmış bir hayvancılık işletmesi gezildi. 

saglisolluhaber.com 

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@