banner298

banner194

Eskişehir Gelecek Partisi'nden Sağlı Sollu Haber'e ziyaret

Gelecek Partisi Eskişehir İl Başkanvekili Abdulvahap Büyükkaya ile Tepebaşı İlçe Başkanı Kasım Karakaş Sağlı Sollu Haber’i ziyaret etti.

SİYASET 29.09.2021, 12:08 30.09.2021, 10:44
Eskişehir Gelecek Partisi'nden Sağlı Sollu Haber'e ziyaret

Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Başak istifa etti, il başkanlığı koltuğu boş kaldı. Uzun süredir de atama yapılmıyor. Diğer taraftan yakın zaman önce Odunpazarı İlçe Başkanı Gülçin Yapıcı’nın istifası da alındı, o koltuk da hala boş.

Şu an Eskişehir’de Gelecek Partisi’ni temsil eden isimler olan İl Başkanvekili Abdulvahap Büyükkaya ile Tepebaşı İlçe Başkanı Kasım Karakaş, pek çok kurum ve kuruluşla irtibat kurmaya, partiyi ayakta tutmaya çalışıyor.

Bu kapsamda Sağlı Sollu Haber Genel Yayın Yönetmeni Arif Anbar’la görüşen Büyükkaya ile Karakaş, dikkat çeken açıklamalarda bulundular.

3 BİN KİŞİLİK LİSTE

İl Başkanlığı krizine ilişkin değerlendirmede bulunan ve atamada yaşanan gecikmeyle ilgili konuşan Tepebaşı İlçe Başkanı Kasım Karakaş, “Genel Merkez iki kere denediğini, üçüncüsünde hata yapma lüksünün olmadığını ifade etti. Yani Genel Merkezimiz işi sıkı tutuyor, şansa bırakmak istemiyor. Şunu söyleyebilirim ki en yakın zamanda il başkanımız atanacak. Odunpazarı İlçe Başkanının atama sürecinin de aynı şekilde gerçekleşeceğini söyleyebilirim. Şu anda il başkanı belli olmadığından dış ilçelerde pek aktif olamıyoruz. Ama il başkanımız atandıktan sonra dış ilçelerimizde de hızlanacağız, teşkilatlarımızı en kısa sürede kurmuş ve faaliyete almış olacağız. İşler rayına oturduğunda kongrelerimizi de yavaş yavaş yapacağız. Şu anda elimizde yaklaşık 3 bin civarında bir kişi listesi var. Bu liste, partiyi kurduğumuzdan bu yana partimize katılım göstermek isteyen vatandaşlarımız. Kongrelerimizin hemen ardından üyelikleri gerçekleştirilecek. Tabii bu 3 bin kişinin yüzde doksanı Tepebaşı bölgesinde yer alıyor. Resmi olarak partimize kayıtlı 300 üye var şu anda” dedi.

'KAZIM KURT, SANAYİ ODASI VE KIZILAY RANDEVU VERMEDİ'

Temas kurmak istedikleri ancak randevu alamadıkları isim ve kurumları da açıklayan Başkan Karakaş, “Kazım Kurt’tan randevu alamadık daha. Ancak Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç’la devamlı görüşüyoruz. Yine Eskişehir Sanayi Odası bize daha randevu vermedi. Randevu bekliyoruz. Diğer odalarla rahatlıkla görüştük. Kızılay’la da bir türlü görüşemediğimizi, randevu alamadığımızı ifade etmek isterim. Muhtarlar ve hemşeri dernekleriyle temaslarımız devam ediyor. Yakın zamanda köylerimizde de faaliyetlerimiz başlayacak” diye konuştu.

AK PARTİ'YLE İLGİLİ ÇARPICI İDDİA

Kasım Karakaş, saha gezilerinde gördükleri tablodan da bahsederek şu ifadelere yer verdi: “Vatandaşlar bize dert yanıyorlar. Geçim sıkıntısı var, insanların cebi boş. Kış bastırınca doğalgaz ve elektrik faturalarından korkuyorlar. Çiftçi bitmiş. İlaç, gübre, mazot fiyatları üreticinin belini kırmış durumda. Yoksa niye insanlar tarlasını bırakıp şehre gelsin, fabrikaya girsin ve asgari ücretle çalışsın. Üniversite mezunları iş bulamamaktan yakınıyor. Bakın geçen gün bir anne, bize iki okumuş kızı olduğunu ancak tarlada çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi. Bu çok acı veren bir durum. Ve daha vahim bir şey söyleyeyim. Hastanelere başvurular yapılıyor. İnsanlara ‘git önce AKP’ye üye ol işin çözülür’ diyorlar. Bu nasıl adalet?”

HEDEF EN AZ BİR DIŞ İLÇE BELEDİYESİ

Eskişehir hedeflerini de aktaran Karakaş, belediye seçimlerinde en az bir dış ilçeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Karakaş, “bizim Eskişehir’deki hedeflerimiz gerçekçi hedefler. Bir kere dış ilçelerde iyi teşkilatlanır ve iyi bir adayla çıkarsak şansımızın olabileceğini düşünüyoruz. En az bir dış ilçe belediyesini kazanmayı hedefliyoruz. Diğer taraftan merkezde ve yine dış ilçelerde meclis üyeliği sandalyelerine talibiz ve başaracağımıza inanıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

ŞEHİR İÇİ TRAFİK VE ÇEVREYOLU SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Eskişehir’in sorunlarına da dikkat çeken Gelecek Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı Kasım Karakaş, şunları söyledi: “Eskişehir’in şu an bize göre en önemli sorunu şehir içi trafiği ve çevreyolu sorunu. Tabii imar problemlerini, arsa fiyatlarını ve fahiş konut fiyatlarını da unutmamak lazım. Öte yandan nur topu gibi bir öğrenci yurdu problemimiz çıktı. Yahu o kadar Millet Bahçesi yapacaklarına o paralarla öğrencilere yurt yapsalardı yaraya merhem olmaz mıydı.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@