Eskişehir İmamoğlu'na destek için İstanbul'a aktı!

Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak geldi, Eskişehir adeta İstanbul'a aktı... Yılmaz Büyükerşen, Ahmet Ataç, Recep Taşel, Kadir Kodak ve CHP İl Örgütü İstanbul'da...

SİYASET 15.12.2022, 13:13 15.12.2022, 13:43
Eskişehir İmamoğlu'na destek için İstanbul'a aktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na mahkeme kararıyla siyasi yasak gelmişti. Kararla beraber İmamoğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener, dün gece Saraçhane'deki İBB binası önünden halka seslenerek kararın siyasi olduğunu savundular. 

Siyasi yasak kararıyla beraber bugün saat 16.00'da da, yine Saraçhane'de toplanma kararı alındı. Söz konusu toplantıya altılı masanın liderlerinin yanı sıra CHP'li büyükşehir belediye başkanları da katılım sağlayacak. Ayrıca yurt genelinden İmamoğlu'na destek olmak amacıyla kafileler istanbul'a gidiyor.

Bu anlamda Eskişehir de adeta İstanbul'a aktı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İmamoğlu'na destek olmak amacıyla birlikte İstanbul'a gittiler.

Büyükerşen yaptığı açıklamada, "Zaferin büyüklüğü, mücadelenin zorluğu ile ölçülür. Siyasi baskılarla verilen karar sonrası sevgili kardeşim Ekrem İmamoğlu'na destek için Saraçhane'deydik. Her şeyin güzel olacağı günlerin umuduyla pes etmek yok, mücadeleye devam" dedi.

Ahmet Ataç ise "İstanbul Saraçhane'de, sevgili Ekrem Başkan'a destek olmak için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, vekillerimiz, belediye başkanlarımızla bir aradayız. Halk iradesinin, adaletin önünde hiçbir güç duramayacak. Her şey çok güzel olacak" ifadelerine yer verdi.

CHP Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Kadir Kodak da İmamoğlu'na destek için giden kafile arasındaydı. Kodak yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 500 kişilik bir kafile ile İstanbul yolundayız. Unutulmamalıdır ki 16 milyon İstanbullunun iradesi, Saray ahalisinden büyüktür. Siz ilk seçimde gideceksiniz. Üstünlük, üç yıl önce İstanbul’u adaletle aydınlatan milyonlarda kalacak" diye konuştu.

CHP Eskişehir İl Örgütü tarafından oluşturulan destek kafilesinde CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel de yer alıyor. Parti adına açıklama yapan Taşel, şunları söyledi: "Biz kocaman bir aileyiz. Haksız, hukuksuz siyasi bir kararla Sayın Ekrem İmamoğlu’na verilen cezaya itiraz etmek için yollardayız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve altılı masanın Genel Başkanları ile buluşacağız. İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na haksız, hukuksuz bir şekilde verilen, talimatlı cezaya itiraz etmeye gidiyoruz."

CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç ile Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar da, İmamoğlu'na destek için oluşturulan kafile içerisinde yer aldı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@