Eskişehir İyi Parti'de bir istifa şoku daha

İYİ Parti Eskişehir Tepebaşı İlçe teşkilatına ataması yapılan Başkan Görkem Yıldırım, tüm yönetim kurulu ile birlikte partilerinden istifa etti.

SİYASET 28.11.2023, 17:30 28.11.2023, 17:52
Eskişehir İyi Parti'de bir istifa şoku daha

İyi Parti içerisinde yaşanan kavgalar nedeniyle peş peşe istifalar gelmeye devam ediyor. 

Geçtiğimiz haftalarda Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, İyi Parti'den istifa ederek AK Parti'ye katıldı.

Hatipoğlu'nun ardından bu kez de partinin kurucularından Durmuş Yılmaz, istifa ettiğini açıkladı.

Ancak İYİ Parti'de istifa depremi Yılmaz ile sınırlı kalmadı.

Bu kez de Eskişehir’in en büyük Merkez Tepebaşı İYİ Parti İlçe Başkanı Görkem Yıldırım ve yönetimi ekip olarak istifa etti.  Ataması geçtiğimiz günlerde yapılan Tepebaşı İlçe örgütü hem görevinden hem de partilerinden istifa ettiğini duyurdu. Kamuoyuna bir açıklamada yapan Yıldırım, özellikle aday belirleme sürecinde tutunulan tavrın partiye olan inanç ve güveni sarstığını belirterek, artık İYİ Parti’de siyaset yapacak bir ortamın kalmadığını söyledi.

İYİ PARTİ MİLLETTEN UZAKLAŞTI


Görkem Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kandan alan bir Türk Genci olarak gayem, her zaman vatanım ve Yüce Türk Milletinin üstün menfaati olmuştur. Hayatım boyunca bu ilkeler ışığında yol yürümekten büyük onur ve şeref duydum.
Yüce Türk milletine hizmet şuur ve biliciyle 2021 yılında yolum İyi Parti ile kesişti. Hiçbir görev, makam ayırt etmeksizin çalışmalarımı büyük bir özveri ile sürdürdüm ve neticeten Sn. Meral Akşener'in kararıyla 03.10.2023 Tarihinde Tepebaşı İlçe Başkanı olarak görevlendirildim.
Ancak gelinen noktada gördüm ki İyi Parti iktidar olmak hedefi bir kenara dursun, nitelikli muhalefet üretemez bir tavra bürünmüştür. Zira İyi Parti artık kadrolarını liyakat üzerine değil, özel uçaklarda partiler verenlerle iyi geçinenlerin kadrolaştığı sözüm ona ikili ilişkileri iyi olanların öne sürüldüğü bir hal almış ve neticeten Yüce Türk Milletine hizmet etmekten bir hayli uzaklaşmıştır.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@