banner298

banner194

Eskişehir İYİ Parti memur zammını beğenmedi!

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından, memur ve memur emeklisine yapılan zam konusunda açıklama yapıldı. Başkan Eren Ekmen hükümete yüklendi.

SİYASET 25.08.2021, 14:26
Eskişehir İYİ Parti memur zammını beğenmedi!

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Eren Ekmen yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: 

"Her yıl hükümetle yetkili sendika yöneticileri arasında oynanan tiyatro, perdelerini kapattı. Memur ve memur emeklileri bir kez daha hüsrana uğradı, masada bırakıldı. Yıllardır TÜİK tarafından manüple edilerek servis edilen enflasyon rakamlarına endekslenen maaş artışları karşısında alım gücü günden güne düşen memur ve memur emeklilerinin önümüzdeki sözleşme döneminde daha da fakirleşeceği ortaya çıktı. Hatırlanacağı gibi, masada yetkili olan Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Temmuz ayında Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 8.135,9 TL olarak tespit edilmişti. Yine hatırlanacağı gibi toplu görüşme öncesi, eşi çalışmayan, iki çocuklu en düşük memur maaşı 4.881 TL, en düşük memur emekli aylığı ise 3 bin 276 TL’ydi. Bu ücretler, açlık sınırına yakın ücretlerdi.

Bu şartlarda Memur – Sen Konfederasyonun masaya getirmesi gereken teklifin en azından kendi hesapladıkları yoksulluk sınırını yakalayacak bir teklif olması gerekirdi. Ancak Memur Sen masaya taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17, iki yılda yüzde 6 refah payı artışı ile 3600 ek gösterge talebiyle oturmuştu. Masadan kalkıldığında ise elde 2022'nin ilk altı ayı için %5, ikinci altı ayı için %7, 2023'ün ilk altı ayı için %8, ikinci altı ayı için %6 ve enflasyon farklarından oluşan zam vardı. 3600 Ek gösterge yine atiye bırakılmıştı.

Sözde Toplu Sözleşme görüşmeleri; ekonomik krize, enflasyona, büyüme rakamlarına ve gerçekçi ülke koşullarına göre belirlenmemiştir. Pandemi koşullarının yaşam şartlarını ağırlaştığı, işsizlik ve pahalılık koşullarının mutfakları kavurduğu ülkemizde, doğal gaza, elektriğe, benzine, gıda maddelerine, ulaşıma vs. fahiş oranlarda zam yapılırken, Türk Lirası Dolar ve Euro karşısında erirken, vatandaşlarımızın alım gücü günden güne azalırken AK Parti  hükümeti, memur ve memur emeklilerine reva gördüğü bu zam oranlarıyla alay etmiştir.

Beş müteahhitten, yandaş vakıf ve derneklerden  hiçbir şeyi esirgemeyen, bürokratlarına 5-8-10 yerden maaş imkanı sağlayan, lüks makam aracı, makam odaları, saraylar için harcamalarda sınır tanımayan  iktidarın, memurlarımız ve emeklilerimiz için reva gördüğü bu zam, hayat pahalılığı altında ezilen vatandaşlarımız için kelimenin tam anlamıyla bir hayal kırıklığıdır. Diğer yandan, bu trajikomik zammı, kaygılarımızı ve beklentilerimizi karşıladı diyerek imzalayacak kadar kendini bilmez duruma düşen Sendika ise Sarı Sendika niteliğini de aşmıştır. Vatandaşlarımız için yoksulluğu yaşamın kendisi haline getiren AK Parti iktidarını ve sarı sendika anlayışını şiddetle kınıyoruz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@