Eskişehir Saadet Partisi'nden 3600 ek gösterge çıkışı!

Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı, öğretmenlerin 3600 ek gösterge talebi dile getirildi.

SİYASET 21.11.2021, 13:16 22.11.2021, 17:45
Eskişehir Saadet Partisi'nden 3600 ek gösterge çıkışı!

Saadet Partisi Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Muhammet Güney yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Çarşamba günü kutlayacağımız 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle, Ben muallim olarak gönderildim” diyen Hz. Peygamber’in (SAV) mirasçısı; kar, kış, gurbet demeden canı gönülden çalışan ve geleceğimizi emanet edeceğimiz nesilleri yetiştiren öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, eğitim camiasına ailece sıhhat, afiyet, dünya ve ahiret saadeti diliyoruz.

Eğitim sadece öğrencinin akademik başarısı olarak görülmemeli. Öğretmenlik iyi ahlaklı ve ihsan sahibi insan yetiştirme çabası olarak değerlendirilmelidir. Bu işi ise, iyi yetişmiş ve kendine güveni olan millî ve manevi değerlerine bağlı öğretmenler yapabilir. Talim ve terbiye insanlık için hayati derecede önemlidir. Talim ve terbiyenin gayesi iyi insan yetiştirmektir. Bu hususta öğretmenlerimiz çocuklarımızın hem rehberi hem de rol modelleridir. Geleceğimiz önce ahlâk ve maneviyat prensibiyle yetişen salih nesillere emanet edilmelidir.

Bir ülkede eğitim öğretimde istenen başarıya ulaşmak sadece fiziki altyapıyla mümkün değildir. Eğitimin temelinde öğretmenlerimizin gayretli ve özverili çalışmaları yatmaktadır. Bugün ülkemizde eğitimcilerimizin saygınlığının korunmasına, hak ettikleri değerin gösterilmesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır.

Bu bağlamda Saadet Partisi olarak;

Öğretmenlerimize hak ettiği değerin verilmesi, önemsenmesi ve desteklenmesi,

Öğretmenlere geçimlerini rahatça sağlayıp işlerine odaklanabilecekleri maaş artışı sağlanmalı,

Öğretmen eğitimde her olumsuz sonucun tek suçlusu olarak görülmemeli, yöneticiler toplumsal mutabakata dayanan bir eğitim plan ve programı oluşturmalı, uygulamadaki eksikleri giderecek tedbirler süratle ve isabetle alınmalıdır.

Öğretmenlere söz verilen 3600 ek gösterge bir an önce verilmeli, öğretmenin yöneticilere güvensizliği giderilmeli,

Pandemi sürecinde ön saflarda mücadele veren öğretmenlerimizin sağlık ve güvenliği için gereken önlemler alınmalı,

Görevlendirmelerde, atamalarda ehliyet ve liyakate önem verilmeli,

Öğretmenlik mesleğinin uygulanan politikalar nedeniyle yaşadığı itibar kaybı önlenmeli,

Öğretmenlerimizin, özlük haklarındaki yetersizlik giderilmeli, Ücretli/sözleşmeli, kadrolu gibi ayrımlarla ortaya çıkan eşitsizlik durumunun önüne geçilmelidir. Bu vesile ile öğretmenler için çıkarılması beklenen meslek kanunu ivedilikle yasalaştırılmalıdır.

Saadet Partisi olarak ülkemizin madden ve manen kalkınması, ilerlemesi ve tüm dünyaya yeniden önderlik etmesi için ‘’fullbright’’ uygulamasından vazgeçilip, eğitim sistemimizin içine sokulduğu yanlış yollardan geri çevrilerek asıl mecrasına döndürülmesini temenni eder, ebediyete intikal eden ve şehit olan tüm öğretmenlerimize Yüce Rabbimizden rahmet, mağfiret ve yüksek makamlar dilerken, tüm emekli ve çalışan eğitimcilerimize de sıhhat,  afiyet, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam niyaz ederiz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@