Eskişehir Saadet ses yükseltti: 2022 değişim yılı olacak!

Saadet Partisi Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Muhammet Güney, yeni yılı değerlendirdiği açıklamasında çarpıcı ifadeler kullandı...

SİYASET 02.01.2022, 12:00 03.01.2022, 17:05
Eskişehir Saadet ses yükseltti: 2022 değişim yılı olacak!

Saadet Partisi Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Muhammet Güney yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Her anlamda zorlu bir yılı geride bıraktık. Gönül isterdi ki; 2022 için, en az 2021 kadar güzel bir yıl olsun temennisinde bulunabilelim. 2021 yılı enflasyonun, işsizliğin, TL'nin değer kaybının ve hayat pahalılığının arttığı bir yıl oldu.

Adalet ve hukuk olmazsa, bir devlet ile çeteyi ayırt etmek mümkün değildir. Bir imtihan yapacaksın, yazılı sınavda 90’ı geçenler sözlüde eleniyor. Bu gençlerin notlarını mülakatta indirerek, Hak yiyemezsin. Yeni yetişen gençlik böyle bir mantığı gördüğü zaman İslam’a ısınır mı, uzaklaşır mı? Bir Gayr-i Müslimle bile karşı karşıya kalsan, adam haklıysa ver hakkını, dinimiz bize bunu emreder.

'ALLAH'TAN KORKUN'

Ayrıca iktidar, yanlışlarına milli ve manevi değerlerimizi alet etmiştir. Bunun son örneği, "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" ve bunu meşru göstermek için algı fabrikalarında üretilen söylemler.20 Aralık gecesi ne oldu, hangi kişi ve kurumlar nasıl ve ne şekilde döviz bozdurdu, Bakan Bey'in dediği gibi küçük balık olarak gördükleri vatandaşlarımız, büyük balık olarak adlandırdıkları milyarderlere nasıl yem edildi; gördük. Devlet ve millet zarar ederken, kimler kâr etti; bunlar elbette gün yüzüne çıkacak, emin olun. Fakat tüm bunlardan daha tehlikeli olan, insanımıza, ülkemize, değerlerimize daha fazla zarar veren bir konu var. "Kur Korumalı Mevduata İslami kılıf uydurmak için faize "devlet desteği ve hibe" adını verip, buna cevaz verenler...Allah'tan korkun.

İktidar işine geldiği gibi kavramlara yeni isimler uyduruyor: Zam değil, güncelleme. Yüksek döviz kuru değil, rekabetçi kur. Ekonomik Kriz değil, Ekonomik Kurtuluş Savaşı. İsraf değil, itibar. Saray değil, Külliye... İktidar isimlere böyle takla attırarak, yanlışları örtme telaşında.

'YÜKSEK ZAMLAR UMUTLARI KARARTTI'

Havadan sudan bahsettiğimiz neşeli sohbetler, giderek düşen alım gücümüzün ağırlığı ile keyifsizleşti. Sabahları döviz kuruna, geceleri resmî gazeteye baktı insanlar... Umutsuzluk gün geçtikçe insanımızın kalbinde yarınlara dair hiçbir ışık bırakmayacak kadar büyüdü… Açlık sınırı 762 lira artmış 4 bin 652 lira olmuş, yoksulluk sınırı 13 bin lira civarına çıkmışken, bu da yetmez gibi 1 ocak itibari ile doğalgaza %25, elektriğe %50, akaryakıta gelen yüksek zamlar vatandaşımızın umutlarını iyice karartmıştır. Karanlığın en yoğun olduğu anın, aslında şafağa yakın olduğu o an gibiydi 2021…

'2022 YILI DEĞİŞİM YILI OLACAK'

2022 ise daha aydınlık ve daha huzurlu bir yıl olacak. Hiçbir vatandaşımız ümitsizliğe düşmesin. 2022’de Türkiye, kendisine dar gelen bu gömleği yırtıp atacak! İnsanımızın, iktidarda bulunanların/bakanların gözlerine bakınca bir ışıltı göremediğini biliyoruz. Zira; ekonomi gözlerdeki ışıkla değil, sofradaki ekmekle ölçülür. Maalesef 2021 yılı, vatandaşın ekmek kuyruklarına mahkûm edildiği bir yıl oldu. Işıltılı makamlar sizin gözlerinizi kamaştırmış olabilir. Ama vatandaşın gözünde kaygı var, endişe var, umutsuzluk var. İnşaallah 2022 yılı kaygının güvene, endişenin de umuda dönüştüğü bir yıl olacak. Yalan siyaseti, talan ziyafeti, faiz bağımlısı düzen, tüketime dayalı ekonomik sistem, işsiz vatandaş, doyumsuz yandaş çelişkisi, kutuplaştıran siyaset, gerginleştiren riyaset, umut bitiren söylemler, zulüm üreten eylemler, enflasyon mağduriyeti, tl’nin döviz/faiz mağlubiyeti, dinmeyen zam yağmuru, bütçe açığı kamburu son bulacak inşallah. Biz, Saadet Partisi olarak insanımızın gözlerindeki ışıltıyı yeniden kazanması için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi birlikte sürdürecek, birlikte kazanacağız. Neşemizi, umudumuzu, gözlerimizdeki ışıltıyı yeniden ve hep birlikte geri alacağız. 2022 Türkiye’nin değişim yılı olacak."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@