banner298

banner194

Eskişehir Saadet'ten ekonomi tepkisi!

Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanlığı tarafından son aylardaki ekonomik gidişat ile ilgili açıklama yapıldı, AK Parti iktidarı eleştirildi... İşte detay...

SİYASET 12.12.2021, 17:20 13.12.2021, 17:44
Eskişehir Saadet'ten ekonomi tepkisi!

Saadet Partisi Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Nazif Ayaz tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Hepimizin yaşayarak tecrübe ettiği ve son günlerde değişmeyen gündemi ülkemizin sıkıntılı olan ekonomisi ile ilgili görüşlerimizi paylaşmak istiyoruz. Bugün iktidar olan AKP yönetimi ülkemizi "fakirleştiren büyüme tezi"ni hayata geçiren ilk iktidar olarak tarihe geçecektir! Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın verilerine bakıldığında; GSYH büyüme rakamlarına göre, özellikle ifade ederek "rakamlara göre" diyoruz, 2013 yılından bu yana, 2019 yılı hariç, her yıl büyümüşüz. Peki, bu büyüme rakamı refahımızı artırdı mı? Yoksa insanımızı daha da fakirleştirdi mi? Aslında mühim olan bu sorunun cevabıdır. Toplumun seçilmiş, imtiyazlı, iktidarla bağı güçlü küçük bir kesiminin zenginleşmesi pahasına, toplumun büyük bir kısmı fakirleşti mi? Bu sorunun cevabı net olmalıdır. Paramız pul, ülkemiz pazar oldu! Artık, Bulgarlar, Trakya illerimize, İranlılar Doğu illerimize günlük alışverişe geliyorlar. İstanbul, Antalya, Muğla yine aynı şekilde pek çok ülke vatandaşının akınına uğruyor. İnsanımızın fakirleştirilmesine, büyüme diyenler bu duruma da muhtemelen "turizm şahlanıyor" diyeceklerdir; ki zaten diyorlar da! Sadece bununla sınırlı kalmıyor bu durum. Türkiye, birilerinin iştahını kabartan bir ülke haline getirildi.

'6 AY SONRASI İÇİN HAYAL SATIYORLAR'

Daha önceki ifadelerinde Sayın Tayyip Erdoğan; “Para, tıpkı bayrak gibi tıpkı milli marş gibi bir ülkenin gücünü, itibarını, bağımsızlığını simgeler. Paranın itibarı milletin itibarıdır” diyordu. Gelin görün ki; itibarımız her geçen gün örseleniyor, hem de iktidar bunu bilerek ve isteyerek yaptığını da ifade ediyor artık! Bu duruma da, güya "Çin modeli" ile kalkınma adını veriyorlar. Bu "Çin sevdası" İktidar sahiplerince aslında bugün değil, çok daha önceden başlamıştı. 19 yılı geride bırakan bir iktidarın, 20. yılında Türkiye'ye önerdiği model bu mu olmalıydı. 6 ay önce bugünler için "uçacağız, herkes bizi kıskanacak" diyenler şimdi yine 6 ay sonrası için hayal satıyor! 230 aydır iktidarda bulunan bu iktidar, bu süre boyunca yapamadıklarını nasıl olacak da bu 6 ayda yapacak? 20 yıllık bir iktidarın, "6 ay vaadi" sadece ama sadece komiklikten ibarettir.

'BORÇ ÜLKEYİ PERİŞAN EDER'

Biz Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi olarak, değil 20 yılda, 20 günde ülkeye hâkim olan iklimi değiştirir, 20 haftada her alanda gözle görülür bir iyileşmeyi gerçekleştiririz. Geçmişte 1996 yılında 11 aylık Refahyol koalisyonu dönemimizde çok şeyi başardık, şimdi de 20 ayda insanımızı, ülkemizi rahatlatacak adımları atarız Allah'ın izniyle… Bu iktidar yıllarca hep görünüşe görüntüye tribünlere oynadılar, milletin gözünün göreceği yatırımlara kaynakları tahsis ettiler, ülkeyi zengin gösterecek politikalar yürüttüler; yollar, büyük binalar  vb gibi. Bunlar bir ülkeyi güçlendirmez, sadece güzel gösterir arkasında yatan borç o ülkeyi perişan eder. Tıpkı bugün olduğu gibi. O binalarda oturanlar rahat edemezler, gelirleri yetmez.

'HALK BÜTÇESİ DEĞİL RANT BÜTÇESİ'

Hepimiz takip ediyoruz, Meclis'te bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bütçeler, iktidarların yol tutuş ve iş yapış tarzının en net göstergelerinden birisidir. Bu bütçeyi incelediğimizde gördüğümüz tablo ise maalesef üzücüdür. Bu bütçe halk bütçesi değil rant bütçesidir. En büyük artışı yine Faiz giderleri göstermiştir. 2022 yılında 240 milyar lira faiz ödemelerine harcanacak. Bu harcama 2023 yılında 290 milyar liraya, 2024 yılında ise 320 milyar liraya yükselecek. Bu bütçede. Emekli yoktur. Asgari ücretli yoktur. Memur, işçi, emekçi yoktur. Kıt kanaat ayakta durmaya çalışan esnaf ve sanatkar yoktur. Çiftçi, üretici yoktur. küçük bir mutlu azınlık dışında toplumun tamamı bu bütçede yok. Alım gücü her geçen gün düşen insanımızın derdine derman olacak bir kalem yoktur! Aslan payı her yıl olduğu gibi bu yılda rantiyeye ve bir avuç mutlu azınlığa aktarılacaktır. Bu bütçede Çiftçimizin, KYK borcundan dolayı haciz gönderilen üniversite mezunu gençlerimizin borçlarını, en azından faiz yükünü sırtlarından alacak bir irade yoktur! Yine en çok faiz lobisi ve bankalar kazanacaktır. Rakamlar bunun habercisidir. Özetle 2022 bütçesinde, bu iktidarın ülkeyi düze çıkarabileceğine dair hiçbir emare ve ümit ışığı görülmemektedir.

'MİLLİ GÖRÜŞ KRİZİ ÇÖZER'

Artık çok net anlaşılmıştır; AK Parti iktidarda kaldığı sürece, emeğimiz her geçen gün ucuzlayacak, ekmeğimiz küçülecek, kemerlerimiz daha da sıkılacaktır. AK Parti hükümeti şimdi Katar’la ve diğer körfez ülkeleriyle görüşerek bu krizi hafifletecek bir pansuman aramanın telaşındadır. Hiçbir pansuman, bu büyük ekonomik yaraya fayda veremez. Hiçbir merhem, bu yaranın kanamasını durduramaz. Ama biz Milli Görüş iktidarında, iktidarın ortaya çıkardığı bu krizi çözecek ve milletimize çok kısa bir zamanda rahat bir nefes aldıracak politikaları uygulamaya koyacağız. Çiftçiler başta olmak üzere üreten kesim için vergi ve borçları yeniden yapılandıracağız. Vergileri mümkün olan en asgari seviyeye indireceğiz. İstikrar odaklı makroekonomi ve finans politikalarını hızlı bir şekilde uygulayarak, borca, faize ve israfa dayalı ekonomi anlayışına son verecek, üretim ve istihdamı esas alan bir ekonomi modeliyle yolumuza devam edeceğiz. Bunlar yapılsın emin olun çok kısa zamanda Türkiye’de şartlar normale dönecektir."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@