Eskişehir’e çok yakışacak projeler!

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun projeleri dikkat çekiyor. Hatipoğlu projelerine ilişkin “güvenli trafik, modern ulaşım, yemyeşil çevre, ucuz ve sağlıklı su, mutlu gençler, sosyal dayanışma, üreten kadınlar, kırsalda kalkınma, turizmde atılım, eşit ve adil kentsel dönüşüm Eskişehir’e çok yakışacak” dedi.

SİYASET 25.03.2024, 11:57
Eskişehir’e çok yakışacak projeler!

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu projelerini açıkladıktan sonra, rakipleri, söz konusu projelerin yapılamayacağını söylemişlerdi. Bu iddianın üzerinden çok geçmeden yapılamaz dedikleri projelerin benzerlerini açıkladılar.

İşte Nebi Hatipoğlu’nun anlatımıyla yapmayı planladığı projeler:

LİYAKATLİ KADROLAR

“İşe alımlarda tek kriterimiz liyakat olacak. Görevinin layığını yapan kimseyi işinden etmeyeceğiz, göreve layık olmayan kimseyi işe almayacağız. Tüm karar verme süreçlerimizi şeffaflıkla paylaşacağız, hesabını veremeyeceğimiz tek işe imza atmayacağız. Her adımda, her paydaşı kapsayan katılımcı bir anlayışla yöneteceğiz. Tüm çalışanlarımız için yılda iki ikramiye ve sosyal denge tazminatını derhal başlatacağız. Çalışanlarımızın helal hakkı olan kazançları (banka promosyonu, performans ücreti) onlara eşit ve eksiksiz biçimde dağıtacağız. Güvensiz ve güvencesiz biçimde çalışan taşeronlarımızın alın terinin karşılığını vereceğiz. Kadro haklarını tesis ederek mağduriyetlerine son vereceğiz.

ULAŞIM

Tüm toplu taşıma araçlarında bir biletle 45 dakika boyunca sınırsız kullanım hakkı sağlayacağız. Yirminci yaşını dolduran tramvaylarımızı da yeşil dönüşüm bekleyen otobüslerimizi de yenileyerek son teknolojide, rahat ve çevreci bir toplu ulaşım filosu oluşturacağız. Tüm öğrencilerimiz kendilerine özel abonmanla yalnızca 50 TL’ye tüm toplu taşıma araçlarını bir ay boyunca sınırsız kullanacak. Sıcağa, soğuğa, kara, yağmura karşı korunaksız haldeki duraklarımızı bütünüyle yenileyeceğiz. Koruma kabini olmayan durak kalmayacak. Yoğunluk yaşanan hatlardaki sefer sıklığını artıracağız ve toplu ulaşım ağının dışında kalmış bölgelerimize yeni hatlar başlatacağız.

TRAFİK

Osmangazi Üniversitesi giriş-çıkışlarındaki sıkışıklığı ortadan kaldırıp trafiği yüzde 50 oranında azaltacağız. Bu iki kavşağı birden 350 metrelik bir alt geçitle yer altına alarak araç trafiğinin tramvay yoluyla kesişimini engelleyip duraklamaları azaltacağız ve yer üstünde yeşil bir meydan oluşturacağız. Tarihi Odunpazarı Evlerinin önünde trafiği yer altına alarak yayalara öncelikli meydan oluşturacağız, yüzeyde taşıt trafiğini azaltarak kazaları en aza indireceğiz. Bu iki noktayı kapsayan 200 metrelik bir alt geçidin ve modern dönel kavşakların inşaatını hızla tamamlayacağız. Böylece halihazırda yaşanan yarım kilometrelik kuyrukları ortadan kaldıracağız. Adliye Binası önündeki trafiği azaltan yaya öncelikli bir meydan düzenlemesi yapıp tramvayı yer altına alarak trafikte geçirilen süreyi yarıya düşüreceğiz. Mevcut katlı kavşakta yetersiz olan kavşak kolları tamamlayacağız. Katlı Kavşak Revize edilince trafik sıkışıklığı ortadan kalkacak.

İş çıkış saatlerinde sanayi bölgelerinden şehre yönelen araçların oluşturduğu uzun kuyrukları bu iki noktada inşa edeceğimiz tramvay ve taşıt trafiğini ayrıştıran katlı kavşaklarla ortadan kaldıracağız. Eskişehir Çevre Yolu üzerinde kalan bu son sinyalize kavşağı da modern bir katlı kavşağa dönüştürerek hemşerilerimizi transit trafikten kaynaklı kuyruklardan kurtaracağız. Şehrimizin merkezi noktalarından olan Espark Meydanı’nda tramvay ve taşıt trafiğini ayrıştırarak yer üstünden araç geçişini azalacağız ve yaya hareketliliğini artıracağız. Şehir merkezindeki trafik sıkışıklığı sebebi ile bir kaçış güzergahına dönüşmüş olan bu yolda yapacağımız katlı kavşakla özellikle akşam saatlerinde yüzlerce metrelik kuyruklar oluşan bu noktada trafiği yarı yarıya düşüreceğiz. Bu noktalardaki mevcut kavşakların da hem altyapı yenilemelerini hem de yetersiz durumdaki bağlantı kollarını tamamlayarak güncel ihtiyaçları karşılayacak hale gelmelerini temin edeceğiz. İsmet İnönü 2 Bulvarı üzerinde bulunan Anadolu Üniversitesi giriş çıkışının bulunduğu noktadaki kavşakta katlı kavşak yaparak, mevcut tramvay yolunu da yer altına alacağız. Ana taşıt trafiği yer altına alındığı için öğrencilerin tramvay istasyonlarına yaya erişiminde kaza riski azalacak, kavşaktaki yoğun taşıt kullanımından kaynaklı kuyruklanma ve zaman kayıpları azalacak.

OTOPARK

İstiklal, Hoşnudiye ve Gökmeydan başta olmak üzere yoğunluk yaşanan tüm mahallelerimizde yeni katlı otoparkları hızla hizmete sokacağız. Otopark ücretinin saati 35 TL’den 10 TL’ye inecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Alçak katlı, yatay mimari ile yapılmış güvenli, konforlu, çağdaş yapılarda çocuk parkları, spor salonları, sosyal tesislerle 25 bin yeni konutu ücret talep etmeden, rant belediyeciliği yapmadan, yeşil alanlarımızı koruyarak halkımızla buluşturacağız.

15 yıldır çözüm bekleyen, kaderine terk edilen Küçük Sanayi Sitesi’nin dönüşümü beş yıl içinde tamamlanacak; inşa edeceğimiz çağdaş ticaret merkezi ve çevresindeki konutlar ve donatı alanlarıyla çehresi değişecek bu alanda esnafımızın ve hemşerimizin mağduriyeti son bulacak.

Trafiğin durma noktasına geldiği, altyapının yetersiz kaldığı, acilen iyileştirme bekleyen yapılar bulunan fakat yıllardır tek çivi bile çakılmayan Merkez Riskli Alanı’ndaki 10 mahallemizi yoğunluğu artırılmadan ve dokusu korunarak yerinde dönüştüreceğiz. 2013 yılında riskli alan ilan edilen fakat Odunpazarı Belediyesi’nce gerekli adımlar atılmadığı için âtıl kalan Gündoğdu Riskli Alanı hak kaybı yaratılmadan çağdaş bir niteliğe kavuşacak.

2022’de yıkılan ama akıbeti belirsiz kalan Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri, kent kimliğinde önemli yer tutan bir bölge. Bu bölgeyi altında otoparkı, ortasında pazar alanı, üstünde kültür merkeziyle çok katlı, çok işlevli bir kompleks olarak canlandıracağız.

Baksan Sanayi Sitesi’ni mevcut durumundan kurtarıp yapısal takviyeler ve kapsamlı tadilatlarla içinde alışveriş merkezi, üretim atölyeleri ve satış ofisleri barındıran yarım milyon metrekarelik bir ticaret kompleksine dönüştüreceğiz.

Her mahallede mülkiyeti kamuya ait arazilerde modern muhtarlık binalarıyla yerel yönetimlerin temel taşı muhtarlarımız artık derme çatma, fonksiyonuna uygun olmayan, ısınması ve yalıtımı bulunmayan tesislerde hizmet vermeyecek.

Taksici esnafımızın ekmek teknesi taksi duraklarını esnafımızın hayatlarını kolaylaştıracak donanımda ve kent estetiğine uygun mimaride yenileyeceğiz.

SU

Suyun fiyatını tek seferde yüzde 40 indireceğiz. 4 milyar TL yatırımla inşa edeceğimiz 400 Bin m3/gün kapasiteli yeni nesil arıtma tesisiyle temiz ve hesaplı su arzını 2060’a kadar güvence altına alacağız.

Havzanın bütününü kapsayacak ve kirlilik kaynaklarını ortadan kaldıracak ıslah çalışmalarıyla Porsuk Çayı’nı tertemiz yapacağız. Orhangazi’deki arıtma tesisinin çağın gerisinde kalan ekipmanını son teknolojiyle yenileyeceğiz.

Pek çok şehirde tedavülden kalkmış olan kart yüklemeli kontör sistemi Eskişehir’de hala sürüyor. Bu çağdışı uygulamaya derhal son vereceğiz. Hemşerimiz suyunu ister telefonundan ister bilgisayarından tek tıkla yükleyebilecek. Altyapı yatırımlarımız ve ıslah çalışmalarımızla şehir genelinde çeşmelerimizden akan su iki yıl içinde içilecek temizliğe ulaşacak.

GENÇLER VE ÜNİVERSİTELİLER

Eskişehir’de yalnızca geçtiğimiz yıl kiralar yüzde 70 oranında arttı. Geciken kentsel dönüşümden ötürü konut sayısı da yetersiz. Öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek için tam donanımlı 5 yeni yurdu hızla faaliyete geçireceğiz. Gençlerimiz kitapçıya, sinemaya, konsere gitmekten korkmasın; kültür-sanat etkinlikleri bütçelerine yük olmasın diye üniversitelilerimize her ay 500 TL’lik KültürKart’ı başlatıyoruz.

Öğrencilerimiz ve gençlerimiz kendilerine özel abonmanla yalnızca 50 TL’ye tüm toplu taşıma araçlarını bir ay boyunca sınırsız kullanacak. Hem üniversite öğrencilerimiz hem de genç girişimcilerimiz faydalansın diye kampüslerin çevresinde ve öğrencilerin yoğun yaşadığı mahallelerde özel tanımlanmış WİFİ hizmetiyle gençler hızlı internete sınırsız ve ücretsiz erişecek.

Tepebaşı İlçesi Kumlubel Mahallesi’nde bulunan işlevsiz haldeki 50.583 m2’lik Gençlik Merkezi’ni yeni binalar ve donatılarla gençlerimizin bilimsel, eğitsel, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ile serbest zamanlarını değerlendirebildikleri bir tesis olarak faaliyete geçireceğiz.

Sınavlarına hazırlanan gençlere ve her yaştan okuyucuya 7/24 hizmet verecek olan Uyanık Kütüphane’miz zengin kitap içeriği, rahat ve güvenli ortamıyla Eskişehir’e değer katacak.

Belediye bünyesindeki üniversite hazırlık kurslarına güzel sanatlar ve beden eğitimi gibi özel yetenek sınavlarını da dahil edeceğiz. Bu amaçla yeni tesisler ve eğitmen kadroları kuracağız.

KADINLAR VE ÇOCUKLAR

Çocuklarımızın sağlıklı büyümesine, eğitimde fırsat eşitliğine, çalışan annelerimizin başarısına destek için günde 12 saat hizmet veren 20 kreşi şehrimize kazandıracağız. 20 yeni Aile Yaşam Merkezi ile kadınlarımız gönül rahatlığıyla sosyalleşebilecek, uzman hocalarla spor yapabilecek, beceri kurslarına katılabilecek ve ücretsiz diyetisyen hizmetinden faydalanabilecek.

Belediye bünyesinde istihdam edilecek uzmanlarla doğumdan yaşlılığa kadar tüm evrelerde kapsayıcı sağlık hizmeti sağlayacağız. Şiddete maruz kalmış ya da kalma riskiyle karşı karşıya olan kadınlar ve çocuklarına koruma ve barınma imkanı, hukuki yardım ve psikolojik danışmanlık sağlayacak Kadın Danışma Merkezi ve Sığınma Evi’ni hayata geçirerek belediyenin yasal sorumluluğu olduğu halde yıllardır ihmal ettiği bu hizmeti hızla sunacağız.

“Kadınlar Üretiyor” programıyla girişimci kadınlara yönelik finansman olanakları, mesleki eğitimler ve istihdam fırsatları yaratacağız. E-ticaret platformları üzerinden dünyaya ulaşabilmeleri için danışmanlık hizmeti sunacağız ve hiç komisyon ödemeden ticaret yapabilecekleri anlaşmaları sağlayacağız. İlimiz genelinde yaygınlaştıracağımız Kadın Çiftçi Eğitim Merkezleri’nde modern teknikler, pratik eğitimle ve uzman desteğiyle kadınlarımızın alın teri toprağımıza bereket olacak.

DESTEKKART - DEZAVANTAJLI GRUPLAR

Sosyal yardım programımız DestekKart ile emeklilerimiz ve dar gelirlilerimize gıda ve doğalgaz, öğrencilerimize kırtasiye yardımında bulunacağız. Bakıma muhtaç büyüklerimiz ve özel ihtiyaç sahiplerine geçici bakım hizmetini belediyemiz bünyesinde sağlayacağız. Özel ihtiyaç sahipleri için engelsiz yaşam alanlarının, mesleki eğitimlerin ve istihdam olanaklarının sayısını artıracağız. Eskişehirspor bünyesinde paralimpik branşlarının da açılmasını temin ederek özel ihtiyaç sahibi hemşerilerimize sportif olanaklar sağlayacağız. Ulaşım altyapısını ve planlamasını özel ihtiyaç sahiplerinin hareketlilik imkanlarını artıran biçimde yeniden düzenleyeceğiz.

SPOR

Gerek Eskişehirspor, gerek amatör kulüplerimizle genç yaşlı ayırmadan tüm hemşerilerimizin spora erişimini her branşta ve her ölçekte tesisleşerek iyileştireceğiz. Hemşerimiz mahallesindeki parkında da, yeteneği varsa profesyonelleşip en ileri derecede de spor yapabilecek.

Spora ticaret ya da rekabet gözüyle değil Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyet ettiği zeki, çevik ve ahlaklı nesiller yetiştirme vazifesiyle bakarak ortak mirasımız Eskişehirspor bünyesinde eğitimi sporla buluşturup geleceğin yıldız gençlerini yetiştirecek bir değer olacak Eskişehirspor Koleji’ni kurarak son teknolojik tesisler ve uzman eğitim kadrosuyla şehrimize kazandıracağız.

ÇEVRE - YEŞİL ALAN

Kent merkezinde meydan düzenlemeleri, yeşillendirme çalışmaları ve yeni parklar; Tepebaşı ve Odunpazarı’nda ise oluşturacağımız festival alanları ile şehrimize ferah bir nefes aldıracağız.

ÇocukKöy’lerimizde yetenek kursları, atölye çalışmaları, trafik pisti, trambolin sahası, dev salıncaklar ve Mini Survivor gibi macera parkurlarıyla çocuklarımız eğlenirken öğrenecek, hayal güçlerini geliştirip yeteneklerini keşfedebilecek. Ebeveynleriyse donatı ve dinlenme alanlarında gönül rahatlığıyla vakit geçirecek.

Sağlıklı barınakları ve uzman personeliyle can dostlarımıza modern ve doğal yaşam alanları sunan Pati Kulübü’yle veteriner klinikleri, kısırlaştırma hizmetleri ve “satın alma, sahiplen” anlayışıyla çağdaş belediyeciliğin gereğini sağlayacağız.

KIRSAL KALKINMA

Çiftçimiz ve besicimize gübre, tohum, fide, yem, mazot, sulama ve daha pek çok alanda desteklerle belediyemizin tarıma aktardığı kaynağı üç katına çıkaracağız. Köy ve taziye evleriyle, donanımlı okullarla, bakımlı camilerle, aileler ve çocuklar için rekreasyon alanlarıyla, restorasyonu gerçekleştirilip turizme kazandırılmış kültür varlıklarıyla kırsalımızın çehresini değiştireceğiz.

Tepebaşı’ndaki hayvan pazarına kurulacak 2500 m2’lik modern bir et kesim ve entegre Tesisi ile hemşehrilerimizin ete sağlıklı ve hesaplı biçimde ulaşmasını, maliyetler düşerek fiyatların ucuzlamasını sağlayacağız.

Kentle kırsalı birbirine bağlayıp kalkınmayı hızlandırmak için tüm kırsal yolları asfaltlayacağız. Asfalt olmayan köy yolu kalmayacak.

TURİZM - KÜLTÜR - SANAT

Tarihi Odunpazarı Evleri, Odunpazarı Modern Müzesi, Pessinus Ören Yeri ve Midas Antik Kenti gibi kültür varlıklarımızın fiziki imkanlarını mükemmelleştirip uluslararası tanıtımları için kapsamlı bir kampanyayla yarıdan çoğu yabancı olmak üzere her yıl 1,5 milyon turisti çekeceğiz. İlgili bakanlıklarımız ve sektör paydaşlarıyla iş birliği içinde konferans turizmi, inanç turizmi, spor turizmi, medikal turizm, termal turizm, gastronomi turizmi gibi alanları da geliştirecek programlar başlatacağız. İlgili bakanlıklarımızın ve sektör paydaşlarının iş birliğiyle Türkiye’nin turizmde ilk yerel kalite girişimi “Parlayan Yıldız Eskişehir” programını hayata geçireceğiz. Bu kapsamda nitelikli yatırımcılara ve turistik işletmelere yatak kapasitesini ve hizmet kalitesini artırmak üzere teşvikler, etkinlik organizatörlerine ise uluslararası markalaşma ve yurtdışı tanıtım destekleri sağlayacağız.

Hem yurtdışı turizmi hem de ihracat potansiyelimizi geliştirmek üzere halihazırda âtıl durumda olan ve çoğunlukla charter seferlerde kullanılan Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın yurtiçi ve yurtdışı sefer ve destinasyon sayılarını artırmak için gerekli girişimleri hızla başlatacağız. Ülkemizin en değerli turizm alanlarından olan Frigya Vadisi’nin potansiyelini hayata geçirecek katma değerli yatırımlarımız ve teşvik programlarımızla Eskişehir’in peri bacalarını dünya tanıyacak.

EBB Senfoni Orkestrası ve Şehir Tiyatroları başta olmak üzere mevcut kültür girişimlerini daha da büyük imkanlarla desteklemekle yetinmeyip dünya ile yarışacak 1500 Kişilik bir Performans Sanatları Merkezini şehrimize kazandıracağız.

MEDYAKENT

Türkiye’de ilk, dünyayla yarışır bir vizyon projesi MedyaKent’le Eskişehir’i artık küresel tanınırlığa ulaşmış olan medya sektörümüzün yeni odak noktası yapacağız. Türkiye; sadece 2023’te 170 ülkeye yarım milyar doların üzerinde dizi ihraç etti. Türkiye’nin en eski sinema-TV bölümlerinden birine sahip olan ve genç nüfusundan güç alan Eskişehir’imiz YHT’nin de avantajıyla, doğru planlama ve altyapı yatırımıyla İstanbul’da kümelenmiş olan bu endüstriyi kendine çekecek. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz ve hem endüstri, hem akademi işbirlikleriyle gerçekleştirmek için hazırlıklarımızı tamamladığımız MedyaKent dünya kalitesindeki stüdyoları, platoları, donatıları ve ofisleriyle Türkiye’nin ilk medya odaklı “ihtisas OSB’si” olacak, dünyadaki rakipleriyle yarışacak.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@