banner298

banner194

Gaye Usluer: Bu ülkede hiç mi değerli kadın yok!

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Kanal 26 ekranlarında parti içi demokrasi ve eşit temsil konularına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SİYASET 22.04.2022, 17:19 24.04.2022, 13:41
Gaye Usluer: Bu ülkede hiç mi değerli kadın yok!

Kanal 26'da Gazeteci Arif Anbar'ın sorularını yanıtlayan Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Gaye Usluer, parti içi demokrasi ve her alanda kadın ile erkeğin eşit temsili konularına dikkat çekti.

Prof. Dr. Usluer açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

'ÖNCE ŞİKAYET EDENLER DEMOKRASİYİ UYGULAYACAK'

"Önce siyasi partiler, parti içi demokrasiyi inşa etmeli. Eğer siyasi partiler kendi içinde demokrasiyi inşa edemiyorsa, ülkeyi tek adamın yönettiğinden şikayet ediyorsa ama buna karşılık şikayet eden siyasi partilerin içinde de tek adamlar varsa, o tek adamlar milletvekili ve belediye başkan adaylarını belirliyorsa, tek adam olan belediye başkanları da başka başka unsurlarda tek başına karar alıyorlarsa, buradan ülke siyasetine yönelik bir demokrasi öyküsü çıkmaz.

'HİÇ Mİ DEĞERLİ KADIN YOK?'

Bütün partiler kadınlardan oy almak istiyor. Çünkü ülkede ciddi bir kadın sorunu var. Muhafazakar kadının sorunu da aynı seküler kadının da sorunu aynı ve bütün siyasi partiler kadınlara yönelik söylemlerle yola çıkıyorlar. Birkaç ay önce bir muhalefet partisi eşit temsil konusunda yasa teklifi verdi. Şimdi böyle bir yasa teklifi AKP ile MHP’nin oylarıyla zaten reddedilecek ve reddedildi de zaten. Bakın buradan bir siyaset üretemezsiniz. Bu noktada biz diyoruz ki: Eğer kadınlar konusunda samimiyseniz gelin parti tüzüğünüzde olsun ya da olmasın parti içinde eşit temsiliyeti sağlayın. Yani sizin milletvekillerinizin yüzde 50’si erkek yüzde 50’si kadın olsun. Belediye başkanlıkları da öyle olsun. İşte bu samimiyet testi. Bakın parti içinde demokrasiyi sağladığınızda siz nasıl bir ülke vadettiğiniz konusunda samimi olabilirsiniz. O ülkede yaşayan yurttaşlar size baktıklarında derler ki: Söylemleriyle eylemleri örtüşüyor. Oysa ki her ittifakın temsilcilerine bakın, komisyonlardaki insanlara bakın, hepsi erkek. Hiç mi değerli kadın yok? Elbette var olmaz mı? Dolayısıyla Memleket Partisi olarak bizim demokrasi konusunda en önemli vaatlerimizden birisi siyasi partiler içerisinde demokratik ortamı oluşturmak, önce parti içi demokrasi sonra ülke içi demokrasi."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@