Gaye Usluer ekonomide kurtuluşun reçetesini açıkladı!

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer, Türkiye'nin ekonomik bunalımdan çıkabilmesi için hazırladıkları çözüm önerilerini aktardı.

SİYASET 20.12.2021, 13:00 21.12.2021, 18:28
Gaye Usluer ekonomide kurtuluşun reçetesini açıkladı!

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer yaptığı basın toplantısında, Memleket Partisi'nin ekonominin düzelmesi için sunduğu çözüm önerilerini şöyle sıraladı:

1. Bütçe disiplini sağlanmalıdır. Karşılığı olmayan ziyana ve verimsiz harcamalara son verilmelidir.

2. Türkiye’nin yeni ekonomik modeli dünyaya entegre ve şeffaf olmalıdır.

3. Hukukun üstünlüğü esas olmalı, ulusal ve uluslararası yasalara uygun reformlar gerçekleştirilmelidir

4. Hedef Türk lirasının değer kaybetmemesi ve düşük işsizlik olmalıdır. Bunun için öncelikle demokrasinin tüm kurum, kural ve süreçleri ile uluslarası standartlarda işlemesi gerekmektedir. TCMB, TUUİK, AYM,SAYIŞTAY gibi tüm anayasal kurumlar bağımsız olmalıdır.

5. Adaletli bir vergi reformu yapılmalıdır.

6. Kamunun acilen tasarruf yapması, ve kaynaklarını verimli yatırımlara yönlendirmesi zorunludur. Yüksek maliyetle ve hazine garantili olarak yapılan alt yapı yatırımları ve şehir hastanelerinin sözleşmeleri acilen ve dikkatle gözden geçirilmeli, halkın yararına işletilmeli yada kamulaştırılmalıdır.

7. Pandemiyle birlikte tüm dünyada dijital ekonomiye geçilmiştir. Modern dünyada yerimizi alabilmek için dijital teknolojinin ana sütunları olan CHIPS (Yonya) üretimi ve bilgisayar yazılımları konusunda eğitim ve yatırım hamlesi yapılmalıdır.

8. Türkiye’nin görece üstün olduğu sektörler tarım, turizm, yurt dışı inşaat,imalat sanayi, ve sağlık sektörü hizmet ihracı devlet eliyle desteklenmelidir. Özellikle imalat sanayi alanında net ihracatçı konumuna geçilmelidir. Bunun için gerekli teşvik ve vergi düzenlemeleri yapılmalıdır.

9. Tarım ve ormancılık ürünlerinde 8.5 yılda tam 28 milyar dolarlık dış ticaret açığı verilmiştir. Tarımda yıllık 3.5 milyar dolar olan dış ticaret açığı derhal kapatılmalı, net ihracatçı konumuna geçilmelidir.

10. Bu iktidarın artık güven tesis etme imkanı kalmamıştır. Iktidar ve yönetim ivedilikle değişmelidir.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@