banner298

banner194

Gaye Usluer Eskişehir hedefini açıkladı!

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer, Parti Meclis Üyesi İlhan Düzyürek, İl Başkanı Baki Dündar ve İl Yöneticisi Merve Şaban Sağlı Sollu Haber’i ziyaret etti.

SİYASET 28.12.2021, 15:32 29.12.2021, 17:21
Gaye Usluer Eskişehir hedefini açıkladı!

Muharrem İnce’nin liderliğini yaptığı Memleket Partisi, Eskişehir’de teşkilatlanma çalışmalarını sürdürürken, partinin Türkiye ve Eskişehir’deki hedeflerini kamuoyuyla paylaşıyor.

Bu kapsamda Sağlı Sollu Haber Genel Yayın Yönetmeni Arif Anbar ile görüşen Memleket Partisi heyetinden Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer ile İl Başkanı Baki Dündar, çarpıcı açıklamalarda bulundular.

KADINLAR VE GENÇLER ANA KADEMEDE

Bütün partilerde olmasına rağmen Memleket Partisi’nin tüzüğüne kadın ve gençlik kollarının neden yer almadığını anlatan Usluer, “Genelde çoğu partide gençler, seçim dönemlerinde bayrak assın diye kullanılır. Kadınlar ise erkeklerin siyasi ikballeri için ev ziyaretleri için kullanılır. Ancak biz kadınlarımızın da gençlerimizin de her yönüyle eşit şartlarda siyaset yapmalarını istiyoruz. O nedenle kadınlarımız da gençlerimiz de ana kademede görevlendiriliyorlar. Bakın biz önseçim de yapacağız. Buna rağmen fermuar sistemi kullanacağız. Eşitlik ilkesi gereği bir kadın bir erkek uygulamasıyla aday listelerimizi şekillendireceğiz. Bu aynı zamanda parti içi demokrasiyi de güçlendirecek” ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİR’DE DOĞAL ANKET

Genel Başkan Muharrem İnce’nin Eskişehir ziyaretini de değerlendiren Usluer, “Eskişehir’de büyük ilgi gördük. Bunu nereden biliyorum? Programımızın birinde Yediler Parkı’ndan Anadolu Üniversitesine kadar yürüyüş vardı. O yürüyüşte vatandaşlarımızın ilgilisi oldukça yüksekti. İşte bu doğal anket aslında” dedi.

ESKİŞEHİR’DE EN AZ 1 MİLLETVEKİLİ HEDEFİ

Gaye Usluer, Memleket Partisinin Eskişehir’de genel ve yerel seçim hedefini de açıkladı. Usluer, şu ifadelere yer verdi: “Bakın biz, genel seçimde rüştümüzü ispat edeceğiz, yerel seçimde ise dengeleri değiştireceğiz. Eskişehir’de hedefimiz mutlaka 1 milletvekili çıkarmak. Konjonktüre göre bu rakam 2’ye de 3’e de çıkabilir. Şunu da ifade etmek isterim: Şu anda Türkiye’de bazı anketlerde yüzde 20, bazılarında ise yüzde 30 kararsız seçmen görünüyor. Bu seçmenlerin çoğu da AKP’den kopan seçmenler. Biz kararsız seçmeni ikna etmek istiyoruz ve bunu başaracağımıza inanıyoruz. Ve bakın, uzamış iktidarlar mutlaka yıpranırlar. Bu tarih boyunca böyle olmuştur. Bu nedenle bir gün değişim kaçınılmazdır. Bu durum hem Türkiye’de hem Eskişehir’de böyledir. Eskişehir’de de mutlaka değişim olacaktır, değişim olmaması doğaya aykırıdır. Siyasette tanrılar yaratmak doğru değildir. Hiçbir siyasi öykü mit değildir ve tanrılaştırılamaz. Bu Türkiye’de de böyledir, Eskişehir’de de böyledir. Bu anlamda Memleket Partisi değişimin öncüsü olacaktır.”

‘İTTİFAKLA KAZANMAK AMAÇ OLMAMALDIR’

Memleket Partisi’nin şu an için herhangi ittifaka katılmayacağına da vurgu yapan Gaye Usluer, “Siyasi partilerin birinci amacı tek başına iktidar olmaktır. ‘İttifak ile ne toplarsak iktidar oluruz’ gibi bir hesap yapmak bir siyasi partinin amacı olmamalıdır. Ama tabii seçim atmosferine girildiğinde son durum yine değerlendirilir. Öte yandan, bize göre iktidarın değişeceği çok aşikar. Ancak muhalefet akılcı davranmaz ise ve önümüzdeki seçimlerde hala iktidarda kalırsa sorumlu muhalefet partileridir. Şimdiden bu özeleştiriyi yapmak isterim” dedi.

HANGİ İLDE ÖNSEÇİME KATILACAK?

Genel seçimlerde milletvekili adaylığı ile ilgili de konuşan Usluer, aday olmak istediğini, bununla beraber önseçime katılacağını, hangi ilde önseçime katılacağının ise belli olmadığını, ancak şu an için kendisi dahil partideki hiç kimsenin adaylığına dair konuşmanın geçmediğini söyledi.

‘PARTİ BİNASI DA EŞYALAR DA BİZİM’

Memleket Partisi Eskişehir İl Başkanı Baki Dündar da önemli açıklamalara yer verdi. Eski İl Başkanı Ahmet Çetin’in partiye ihtar çekerek parti binasının eşyalarla beraber boşaltılmasını istediğinin hatırlatılması üzerine Başkan Dündar, “Genel Merkezimizin avukatları gereğini yaptı. Parti binası bizim, eşyalar da bizim. Herhangi bir sorun kalmadı, tüm partililerimizin içi rahat olsun. Ayrıca Ahmet Çetin’in artık parti üyemiz olmadığını da ifade etmek isterim, çünkü istifa etti” diye konuştu.

ÖRGÜTLENME FAALİYETLERİNE DEVAM

Eski Başkan Ahmet Çetin ile yaşanan sürecin hızlı örgütlenme gerçekleştiren her partide yaşanabileceğini, yeni bir şirkette bile benzer karışıklıkların oluşabileceğini, sorunların erken yaşanmasının bir avantaj olduğunu ve tecrübe edinilmesi anlamında kazanım getirdiğini vurgulayan Baki Dündar, “şu an için hiçbir sorunumuz kalmadı, hızla örgütlenme faaliyetlerimize devam ediyoruz” dedi.

5 İLÇEDE ÖRGÜTLENME TAMAMLANDI

Başkan Dündar ayrıca, partinin Odunpazarı, Tepebaşı, Sivrihisar, İnönü ve Çifteler ilçelerinde örgütlenme faaliyetlerini tamamladıklarını kaydetti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@