banner298

banner194

Gaye Usluer istifa sürecini anlatıyor: Bana yapılanları unutmam!

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer, Kanal 26’da önemli açıklamalarda bulunuyor. Usluer, partiden neden ayrıldığını açıklıyor…

SİYASET 28.05.2021, 15:17 29.05.2021, 13:12
Gaye Usluer istifa sürecini anlatıyor: Bana yapılanları unutmam!

Kanal 26 ekranlarında Muharrem Esen’in sorularını yanıtlayan Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer’in güncel siyasete ilişkin aktardıklarından satır başları şöyle:

"- Evet Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettim. Ama kimseye kırgın değilim. Eve dönüp oturursanız kırılırsınız. Eve dönüp oturmamı bekleyenler olmuştur, ‘güçlü bir rakip ortadan kalktı’ diye sevinenler vardır. Kırgınlık, çaresizliğin duygusudur. Kendi yolunu bulanlar, hedefi olanlar için kırgınlık ve küskünlük söz konusu olmaz. Ve öyle dostluklarım var ki CHP’de, onlar hep devam edecek farklı partilerde olsak da. Tabii kapıyı kapattığım kişiler var mıdır, elbette vardır. Ben bir akademisyenim ve bana yapılanları unutmam. Bazen kızarım, bazen öfkelenirim ama önüme bakarım.

- CHP’den istifa sonrası bırakacağımı düşünenler, isteyenler olmadı mı, oldu. Bırakıp gitmek son seçenektir. Doğrusu, değiştirmek istedikleriniz konusunda mücadele etmektir. Ancak öyle olmuştur ki, bulunduğunuz yerde demokratik kanallar tıkanmışsa, bir itirazınız tarihe geçecek not olarak kalıp gündeme alınmıyorsa kıymeti olmaz. Ben süreçte bunları yaptım. Mücadele ettim. 5 dönemdir CHP PM’deyim. Yüksek oylarla girdim. Kimsenin kızı, tanıdığı, eşi, dostu olarak değil, Prof. Dr. bir kadın olarak kurduğum ilişkiler ve verdiğim emeklerle siyasette yükseldim. Eskişehir’e de Türkiye’ye de teşekkür ediyorum bana verdikleri destek için. İçerde kavga gürültü yerine, yeni bir yolda yeni bir başlangıç var artık.

'BENCE ÇOK KIZMIŞ YILMAZ BEY'

- (Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in bir açıklamasında “çok hırslıdır, bu nedenle CHP’den ayrılmıştır” şeklindeki ifadesinin sorulması üzerine…) Direkt okumadım. Bence çok kızmış Yılmaz Bey. Bakın bir hırs vardır, bir de azim vardır. Hırs, hakkı olmadığı halde istemektir, hiç tatmin olmamaktır, hak ettiğinin ötesinde bir şey istemektir. Ancak azim, yetkinliği kadar hedef belirlemektir, belirlenen hedefe çalışarak ulaşmaktır, birilerinin arkasına sığınmadan gayret ederek yürümektir. Mesela şu an Hoca için de gelecek dönem aday olacağı konuşulduğu için ‘hırslı’ diyenler var. Ama öyle mi? O nedenle diyorum, hırs başka, azim başkadır. Herhalde benim partiden ayrılıp Memleket Partisi’ne geçmeme çok kızmış hoca, öyle düşünüyorum.

- Gerçekten partiden gitmeme çok üzülenler oldu. Taban seçmenimiz yürekten üzüldüler ve kızdılar tabii ki. Bunu doğal karşılıyorum, eksilmenin yarattığı negatif bilanço ortaya çıkacak çünkü. Elbette sevinenler de olur. Sevinenler kısmıyla ilgilenmiyorum ben; sevinenler siyaset yapıyorlar, siyaseten bir rakibin eksildiğini düşünüyorlar. Ama üzülenler benim için çok önemli, benim onlarla gönül bağım devam ediyor. Ha, bir de, sevinenler için şunu söylemeliyim: Seviniyorlarsa bu da iyi bir şey, demek ki önemseniyoruz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
Eren 3 yıl önce
CHP nin oy potansiyelinden yararlanmak isteyen CHPli görüntüsü veren sözde CHP liler, bunlarda mücadele azimi olmaz onun için CHP misyonunu taşıyacak ölçekte olmadıkları için zayıftırlar.CHP bunlarla zaten bir yere varamaz giden gider vizyon sahibi olanlar gelir.
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@