Hatipoğlu Eskişehir’i ülke gündemine soktu!

Gazeteci Ali Baş bu hafta gerçekleştirdiğimiz söyleşide seçim atmosferini yorumladı.

SİYASET 04.03.2024, 12:34 04.03.2024, 12:58
Hatipoğlu Eskişehir’i ülke gündemine soktu!

Ekonomi Gazetesi Bölge Temsilcisi Ali Baş, Nebi Hatipoğlu’nun Eskişehir’i Türkiye gündemine taşıdığını savunarak, “Eskişehir seçimlerinin bu kadar hareketli olduğunu hiç görmemiştim. Bunda en büyük pay AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu’nun çıkışı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Seçimlere bir aydan daha az bir zaman kaldı. Oldukça heyecanlı günlere giriyoruz. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Geride kalan yıllara baktığımda Eskişehir seçimlerinin bu kadar hareketli olduğunu hiç görmemiştim. Bunda en büyük pay bence AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu’nun çıkışı olduğunu düşünüyorum. Söylemek istediğim Hatipoğlu, çok izlenen televizyonlarda katıldığı programlarda Eskişehir seçimini Türkiye geneline taşıdı. Şu anda bütün Türkiye’de merak edilen iki seçim sonucu var. İstanbul ve Eskişehir…

ESKİŞEHİR ÜST KATLARA TAŞINDI

Ankara seçimleri bile Eskişehir seçimleri kadar konuşulmuyor, sonucu merak edilmiyor. Eskişehir seçimleri AK Parti açısından hiçbir dönem bu kadar önemli hale gelmemişti. Daha önceki seçimlerde Eskişehir seçimiyle genel olarak Eskişehir’deki AK Partililer ilgilenirdi. Hatipoğlu, bu seçimleri AK Parti’nin üst katlarına da taşımayı başardı.

CHP adayı Ayşe Ünlüce’nin, Nebi Hatipoğlu ile canlı yayına çıkmayacağını söylemiştiniz. Söylediğiniz gibi oldu. Nebi Bey programa tek başına çıktı. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?

AYŞE ÜNLÜCE’YE ZARAR VERDİ

Ne yazık ki eskinin o demokrasi gösterilerine günümüzde pek tanık olmuyoruz. Adaylar çıktıkları televizyon programlarında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Ancak öyle çok zor sorular sorulduğuna da tanık olmuyoruz. Gazeteciler adayları zorlayacak sorular sormuyor. Bu bir özeleştiridir. Çünkü şehirdeki eksiklikleri yanlışları yıllardır yazıyoruz. Seçim dönemi daha çok adaylara neler yapacaklarını soruyoruz. Ayşe ünlüce, “geçmişe sahip” çıkarken, Nebi Hatipoğlu, “geçmişi” eleştiriyor. Ünlüce, TV’de canlı yayına katılmadı. Kendi tercihidir saygı duymak gerekir. Ancak, Hatipoğlu’nun açıklamaları üzerine CHP’lilerin çeşitli kanallardan kendisine yanıt vermeye çalışmaları pek doğru olmadı. Ayşe Ünlüce’ye zarar bile verdi.

Bu seçimde pek tanık olmadığımız olaylara da rastlıyoruz. Emek Mahallesi’nde lise bulunmaması uzun yıllardır eleştiriliyor. AK Parti adayı Özkan Alp, bu lisenin yapım ihalesini yakından takip ettiğini söyledi. Sizce Emek Mahallesi liseye kavuşur mu?

KAZANAMASADA TAKİPÇİSİ OLUR

Emek, Eskişehir’in en büyük mahallesi ne yazık ki şimdiye kadar bir lisenin olmaması hepimizin ayıbıdır. Halkın yoğun isteği sonucu 32 derslikli bir okul yapılması planlanıyor. Özkan Alp, seçimi alsın veya almasın bu işin takipçisi olur! Nereden mi biliyorum? Beylikova’dan. Özkan Alp ve ETO Başkanvekili olan kardeşi Özgür Alp, Beylikova’ya merhume annelerinin anısını yaşatmak amacıyla Saide Alp Anaokulu’nu yaptılar. Devletten bir kuruş almadan Beylikova halkının hizmetine sundular. Şöyle bir düşünün! Böyle bir hizmeti görevdeyken pek az belediye başkanı yapıyor. Bu nedenle Alp’in sözünü ciddiye alıyorum. Seçimleri kazanamasa bile bu işin takipçisi olur!

Merkez ilçe dışındaki ilçelerde yarışı nasıl görüyorsunuz? Sizce şu anda seçimi garantileyen var mı?

Şunu baştan söyleyeyim. AK Parti’nin kaleleri olan Mihalgazi ve Sarıcakaya’da bir değişiklik olmaz. Han ve Mahmudiye ilçelerinde de değişiklik olmaz CHP bu ilçeleri bir kez daha kazanır.

İLÇELERDE SON DURUM

Sivrihisar ve Beylikova, başkanlarını aday olarak merkeze gönderdi. Buna rağmen bu iki ilçeyi de yeni adaylarla AK Parti’nin alacağını düşünüyorum. Bir de Mihalıççık ilçesi var. CHP destekli DSP adayı Haydar Çorum da garanti gördüğüm bir başka aday. Diğer ilçelerde ise seçimin sonucunu şimdiden kestirmek güç! Seyitgazi’de dengeler değişti. İnönü ortada! Mesela en renkli seçimlerin olacağı ilçelerden bir tanesi Alpu! CHP adayı Gürbüz Güller’e tepki var. Ancak AK Parti burayı MHP’ye bıraktı. Bunun üzerine eski Başkan Rafet Demirtaş BBP’den aday oldu. Seveni çoktu. Sürpriz yapabilir. Bir de İYİ Parti adayı Mustafa Gökçe var. Belli bir oy potansiyeline sahip! Kendisi kazanamasa bile kazanacak adayı belirlemede etkili olacak gibi gözüküyor. Çifteler’de de geçen dönem olduğu gibi yine başa baş bir yarış olacak!

saglilsolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@