İmamoğlu kararına bir tepki de KESK Şubeler Platformu'ndan!

Ekrem İmamoğlu'na getirilen yasak kararına bir tepki de KESK Şubeler Platformu'ndan geldi... Şerif Özçimen sert ifadelerle yüklendi...

SİYASET 15.12.2022, 13:51
İmamoğlu kararına bir tepki de KESK Şubeler Platformu'ndan!

Tüm Bel Sen Eskişehir Şube Başkanı Şerif Özçimen, KESK Şubeler Platformu adına yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye son 20 yılda siyasal iktidarın uyguladığı baskıcı yöntemler yüzünden, dünyada demokratik ülkeler sıralamasında en alt sıralara düşmüştür. Cumhuriyetin temel niteliklerinden olan güçlerin ayrılığı ilkesi zedelenmiş, güçlerin birliği ilkesine adeta dönüş gerçekleşmiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yarattığı koşullar ve  her alanda yetkinin tek elde toplanması  neticesinde ülke adeta açık cezaevine dönüşmüştür. Hak aramak, demokratik ve anayasal hakları kullanmak iyice zorlaştığı gibi ülkenin temel değerleri tartışmaya açılmış durumdadır. Yargının siyasallaşmasının sonuçlarını toplum olarak ağır bir şekilde ödüyoruz.

SİYASİ MÜDAHALE İDDİASI

Halk iradesi ile seçilenler ancak halk iradesi ile yönetimlerden uzaklaşırlar. En son yaşadığımız ve Türkiye tarihinde kara bir leke olarak kalacak olan Ekrem İmamoğlu olayı demokrasinin rafa kalktığı izlenimini bizlerde uyandırmaktadır. İBB Belediye Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza iktidarın yargı üzerinden siyasete müdahalesidir. Kayyum politikası gibi milyonlarca insanın iradesine açık müdahaledir. İstanbul seçimlerini kaybetmeyi hala hazmedemediklerinin göstergesidir. Hukuksuzluğu kabul etmiyoruz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@