'İnce’nin bir bölen değil, bir artıran olduğu görüldü'

Memleket Partisi Eskişehir Milletvekili Adayı İsmail Ceyhan, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu...

SİYASET 17.05.2023, 14:30
'İnce’nin bir bölen değil, bir artıran olduğu görüldü'

Memleket Partisi önceki dönem İl Başkanı ve Eskişehir Milletvekili Adayı İsmail Ceyhan 14 Mayıs'ta yapılan 13. cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili genel seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulunarak, "Muharrem İnce’nin bir bölen değil, bir artıran olduğunu gördük" dedi.

Ceyhan yaptığı açıklamada, şu görüşlere yer verdi:

"28. Dönem Milletvekili seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turu geride kaldı. Eskişehir’den 3 milletvekili CHP’den, 2 Milletvekili AK Parti'den ve 1 Milletvekili de İYİ Partiden seçildi. Milletvekillerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.

Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce’ye yönelik ağır itham ve baskılar tarihe kara bir leke, bir demokrasi ayıbı olarak geçecektir. Seçim sonuçları İnce’nin bir bölen değil, bir artıran olduğunu göstermiş ve Sayın İnce bir kez daha haklı çıkmıştır. Ama ne fayda, 'ba’de harabil basra.' 

SEÇİM YASASI VE SİYASİ PARTİLER YASASI'NIN DÜZENLENMESİNİ İSTEDİ

Elbette Milletvekili seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu vatandaşlar gibi partimizin yetkili kurullarında, il ve ilçe örgütlerimizde de değerlendirilmektedir. Mevcut Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası demokrasi için engeldir. TBMM'de 28. Dönemde bu yasaların bir an önce düzenlenmesini görüşmelidir. Sadece yasaların değişmesi yetmeyecek, parti tüzüklerinin de değişmesi ve hatta demokratik tüzüklerin (Memleket Partisi Tüzüğü) uygulanmasında zaaf gösterilmemesi gerekecektir. Adayların üyeler tarafından belirlenmesi mutlaka hayata geçmelidir. Siyasetin finansmanı denetlenebilir ve şeffaf olmalıdır. Medya özgür ve tarafsız olmalıdır. Merkezi yönetim ve Yerel Yönetimlerde hangi parti olursa olsun, ulus yararına işbirliği yapmalıdır ve kamu kaynaklarını partilerinin finansmanında kullanmamalıdır. 

Nihayetinde ulusumuz Milletvekilleri için kararını verdi. İkinci turda da aklı hür vicdanı hür yurttaşlar seçimini özgürce yapacak. Şimdiden hayırlı olacağını umuyorum. Adaylık sürecimde benimle birlikte çalışan, eşim, oğlum, kızım ve kampanya ekip arkadaşlarıma, İl ve İlçe Başkanlarıma, parti üyelerime, Eskişehir halkına ve değerli basın mensuplarına teşekkür ederek saygılarımı sunuyorum."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@