İsmail Ceyhan: Eskişehir'de sürpriz yaşanabilir!

Memleket Partisi Milletvekili Adayı İsmail Ceyhan, Sağlı Sollu Haber'e konuştu... Ceyhan, merak edilen pek çok konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı…

SİYASET 09.05.2023, 11:30 10.05.2023, 13:41
İsmail Ceyhan: Eskişehir'de sürpriz yaşanabilir!

SAĞLI SOLLU HABER - RÖPORTAJ

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kilitlendi, adaylar da çalışma temposunu bir hayli arttırdı. Bu anlamda Memleket Partisi Eskişehir Milletvekili Adayı İsmail Ceyhan dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. Sağlı Sollu Haber, kamuoyunun merak ettiği konuları okurlarına aktarmak üzere İsmail Ceyhan ile görüştü.

Memleket Partili Ceyhan, siyasete girme gerekçesinden Memleket Partisi tercihine, Türkiye'nin vaziyetinden partinin Eskişehir hedefine ve Eskişehir'in sorunlarına kadar pek çok konuya ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Şimdi, Sağlı Sollu Haber (SSH) soracak, İsmail Ceyhan (İ. CEYHAN) yanıtlayacak…

SSH: Siyaset yapma kararına sizi iten gerekçe ne oldu?

‘ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN ZORUNLU HİSSETTİK’

İ. CEYHAN: Biz artık ülkemizin kötü yönetiminden sıkıldık. Ve eşimle beraber elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Öteden beri zaten takip ettiğimiz bir lider vardı, Muharrem İnce. Memleket Partisi’nin kurulmasıyla beraber üyeliğimizi gerçekleştirdik. Çoluğumuzun çocuğumuzun geleceği, ülkemizin geleceği için bir şey yapma zorunda hissettik kendimizi. Bunun da en demokratik yolunun siyasetten geçtiğini bildiğimiz için siyaset yapmaya karar verdik.

SSH: Bunca güçlü parti varken neden Muharrem İnce, neden yeni kurulan Memleket Partisi?

‘ATATÜRKÇÜLERİN PARTİSİ MEMLEKET PARTİSİ’

İ. CEYHAN: Aslında benim düşüncemi partimizin lideri Muharrem İnce çok net açıklamıştı. Ben il başkanlığı yaptığım dönemde Genel Merkezimizin düzenlediği il başkanları toplantısına katılmıştım. Orada genel başkanımızın bir cümlesi beni çok etkiledi. Sayın genel başkanımız “arkadaşlar Türkiye’de bölücülerin partisi var, ırkçıların partisi var, dincilerin partisi var ama Atatürkçülerin partisi yok. Atatürkçülerin partisi Memleket Partisi. Ben cumhurbaşkanı olurum ya da olamam, Memleket Partisi bu seçimde başarılı olur ya da olamaz ama Atatürkçülerin partisi olarak mücadele edeceğiz” dedi. Bu anlamda partimizin ilkeleri, sayın genel başkanımızın omurgalı duruşu, bizden biri olması, gençlerle ve toplumla çok sıcak ilişkiler kurması İnce’ye ve partiye inanmamızı sağladı. Bu anlamda sayın genel başkanımızın ifadelerinin tümünün altına imzamı atarım.

SSH: Neden milletvekili adayı oldunuz?

‘PARTİMİN VERDİĞİ HER GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIM’

İ. CEYHAN: Bu soruyu biraz daha geriden başlayarak cevaplamak istiyorum. Ben öncelikle partiye herhangi beklenti için üye olmadım. Daha güzel bir Türkiye’yi inşa etmek maksadıyla katkı sunmak için çalışmalara katıldım, ne görev verilirse yapmaya hazır olduğumu da beyan ettim. Bu anlamda il başkanı olmak istemedim, il yöneticisi de olmak istemedim. Benim iradem dışında benden önceki il başkanı beni yönetici listesine yazdı, parti görevi olduğu için kabul ettim. Daha sonra il başkanımız istifa edince, Genel Merkezimiz şahsımı uygun görerek atama yaptı. Sonrasında yapılan kongrede karşıma rakip çıkmadı. Tek aday olarak girdiğim kongrede seçilerek güven tazelediğimi söyleyebilirim. Elbette bunlar parti görevidir, bana görev verildiğinde de şartsız koşulsuz yaptım, verilen görevleri de memnuniyetle karşıladım. Milletvekili adaylığımda memlekete hizmet içindir, parti görevidir.

SSH: Milletvekili aday listesi ilk açıklandığında isminiz listede yoktu. Daha sonra ikinci sıraya yerleştiniz. Listede isminizi göremeyince ne hissettiniz? Daha sonra listeye nasıl girdiniz?

‘OLGUNLUKLA KARŞILADIM’

İ. CEYHAN: Açıkçası çok üzüldüm, çok şaşırdım, hatta açık söylemek gerekirse sinirim de bozuldu. Ama sonunda makul karşıladım, anlayışla karşıladım, sakinlikle karşıladım. Çünkü o dönem bizim ön seçim yapmak için yeterli üye sayımız yoktu, o nedenle tüzüğün ön seçim maddesi işletilemedi. Durum böyle olunca Genel Merkezimiz liste yaptı. Şunu da söyleyeyim, ben liste başında olmayı da beklemiyordum açıkçası. Çünkü partimizin kurucu üyelerinden olan, aynı zamanda Parti Meclisi üyesi olan İlhan Düzyürek vardı. Kendisi Eskişehirli. Saygın da bir iş insanı. Onu ben birinci sırada bekliyordum, beklediğim de gerçekleşti. Ama kendimi de ikinci sırada ön görüyordum. Fakat listede hiç olmayınca tabii kısa süreli bir şoka girdik ama büyük bir olgunlukla da karşıladık. Çünkü ben bir mevki makam koltuk peşinde değilim. Daha sonra ikinci sıradaki aday arkadaşımız adaylıktan çekildiğini beyan etmiş. Arkadaşlar bana siz aday olmak ister misiniz diye sorduklarında, ben de kabul ettim. Sonuçta genel merkezin takdiridir, hangi görev verilirse yapılır.

SSH: Memleket Partisi Eskişehir’de ne bekliyor?

‘ESKİŞEHİR’DE SÜRPRİZ YAŞANABİLİR’

İ. CEYHAN: Öyle büyük bir oy yüzdesi hayal etmiyorum ancak şunu düşünüyorum. Bütün seçimlerde bir sürpriz parti oluyor. Sayın genel başkanımız da bunu söyledi. Bu seçimde Memleket Partisi sürpriz parti olacak diye ön görüyoruz biz. Bu Allah’ın takdiri milletin de kararıyla olacak bir şey. Memleket Partisi bir sürpriz yapabilir. Eskişehir’de de bu sürpriz yaşanabilir. Ben Eskişehir’in hem dış ilçelerini hem merkezi uzun süredir geziyorum, vatandaşlarımızla buluşuyorum. Partimizi makul karşılıyorlar. Bakın ben bizzat kendim broşür dağıtıyorum ve insanlara sempatik de geliyor bu. Sohbet ediyoruz, dertleşiyoruz, fikir alışverişi yapıyoruz. Eskişehir’de bizim için güzel bir hava olduğunu söyleyebilirim. Kehanette bulunmak istemiyorum ama Eskişehir’de iyi bir oy oranı yakalayacağımıza inanıyorum.

SSH: Eskişehir’in en önemli üç ana problemi nedir?

‘ESKİŞEHİR ESNAF VE ÖĞRENCİ KENTİ’

İ. CEYHAN: Deprem ve bina güvenliği bence en önemli problemlerden birisi. Çünkü Eskişehir’in zemini sağlam değil, sıvılaşma var. Özellikle 1999 öncesi binalarımızda risk var. Yapı stokunu çıkarma işlemini ve dönüşümü hızlandırmalıyız. Şuna dikkat çekeyim: Rantsal dönüşüm değil kentsel dönüşüm olmalı. Eskişehir’in çok ciddi ulaşım problemleri de var. Hem kent içi ulaşımda sorunlarımız var hem çevre yolu anlamında ulaşım sorunlarımız var hem de sanayimizin alternatif yollarla ticaret hayatına erişememesi problemlerimiz var; liman bağlantı gibi. Şimdi Eskişehir’i bir esnaf ve öğrenci kenti olarak algılıyorum ben. Ancak sanayisinin de gelişmesi gerektiğini düşünüyorum. Sanayinin gelişmesi için de ulaşım başta olmak üzere gelişime engel unsurlar ortadan kaldırılmalı, devlet yatırımları ve teşvikleri getirilmeli, söz verilen projeler hayata geçirilmeli. Yani en önemli problemler deprem-kentsel dönüşüm, ulaşımın sağlıklı olmaması ve sanayinin gelişimi önündeki engeller.

SSH: Vatandaşlara son olarak ne söylemek istersiniz?

‘SEÇİMİ OLAĞANÜSTÜ BİR ŞEY OLARAK GÖRMEYELİM’

İ. CEYHAN: Şimdi bizi bir kurtarıcı gelip kurtarmayacak. Dolayısıyla herkes kendi kaderine, çoluğunun çocuğunun geleceğine sahip çıkması lazım. Ben hep şunu söylüyorum: Namuslu, çalışkan, dürüst ve onurlu Eskişehir halkı diyorum. Dolayısıyla vatandaşlarımız aklı hür vicdanı hür olarak düşünmeli. Şu anda çok yoğun bir siyasi propaganda altındayız. Böyle bir ortamda sağlıklı düşünüp ülkemiz için kendimiz için çocuklarımız için doğru kararı vermemiz lazım. Buna inanıyorum. Bu ilk seçim değil, son seçim de olmayacak. Savaşa gitmiyoruz. Seçimi olağanüstü bir şey olarak görmeyelim. Kavgaya ve gerginliğe gerek yok. Ülkemizin iyiliği için vatandaş bir tercih yapacak, o tercihin de hayırlı olmasını umut ediyorum.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@