İsmail Haşim Ateş Eskişehir'in sorunlarını sıraladı!

Deva Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Haşim Ateş, Kanal 26 ekranlarında Eskişehir'in sorunlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

SİYASET 21.04.2022, 13:43 21.04.2022, 13:59
İsmail Haşim Ateş Eskişehir'in sorunlarını sıraladı!

Kanal 26'da Gazeteci Arif Anbar'ın sorularını yanıtlayan Deva Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Haşim Ateş, Eskişehir'de oluşturulan 6'lı masada konuşulanları aktardı.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Deva Partisi ve Gelecek Partisi Eskişehir İl Başkanları buluşarak Eskişehir'in sorunlarına ilişkin ortak mutabakat metni imzalamışlardı.

Başkan İsmail Haşim Ateş, söz konusu mutabakat içerisinde yer alan konuları sıraladı.

Ateş, şunları söyledi:

'DEPREM TEHLİKESİNE DİKKAT ÇEKTİ'

"Eskişehir’de çok kritik sorunlar, eksikler var. Mesela ortak mutabakatta Eskişehir’in kuzey-güney çevreyolu problemi var. Şimdi bu yollar planlamalarda yok. Yine bizim bir liman bağlantımız yok ve Eskişehir sanayisi bu konuda sıkıntılar yaşıyor. Bakın o mutabakat toplantısında benim dile getirdiğim önemli bir konu var. Eskişehir’in depremle ilgili bir hazırlığı yok. Hiçbir çalışma yok, risk haritaları hala oluşturulmuş değil ve biz deprem bölgesindeyiz. Bu noktada Eskişehir çok büyük bir tehlike altında. Kentin bu yönlü bir hazırlığının olmaması beni endişelendiriyor. Bundan başka mesela bir URAYSİM konusu var ve tartışmalar sürüp gidiyor. Eskişehir’e bir yatırım olacaksa bu bizi mutlu eder, ama bunu yaparken birtakım şeylere de dikkat etmek lazım. Mesela tarım arazilerinin özenle korunması lazım.

'HAVALİMANI İLE İLGİLİ SORU İŞARETLERİ VAR'

Yine bundan başka, Alpu yolu meselesi var, Sarıcakaya yolu meselesi var, Seyitgazi yolu meselesi var. Yine Hasan Polatkan Havalimanı meselesi var, o günkü mutabakata giremedi elbette, mutabakat sonrası gündeme geldiği için. Her ne kadar sorun çözüldü dense de kafalarda soru işaretleri hala var. Bu noktada zaten merkezi hükümetten şehrimize çok az yatırım yapılıyor, elimizdekileri bari almasınlar, hep beraber elimizdekileri kaptırmamak için çaba harcamak gerekiyor."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@