İşte Kazım Kurt’un 10 yıllık karnesi!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt 2014’ten bugüne tam 10 yıldır görev yapıyor. 10 yıldır Odunpazarı’nda pek çok projeye imza atan Başkan Kurt, “10 yıl önce, birlikte bir hayal kurup, yola çıktık. Odunpazarı’nda yönetime geldiğimiz günden bu yana ‘Hayalini kurduğumuz Odunpazarı’ için çalışıyoruz. Geride bıraktığımız 10 yılda gerçekleştirdiğimiz çalışmaların hepsinde Odunpazarlı hemşehrilerimizin sesine kulak verdik, çoğu zaman da onların sesi olduk” diye konuştu.

SİYASET 04.03.2024, 11:53 04.03.2024, 12:30
İşte Kazım Kurt’un 10 yıllık karnesi!

10 yıldır Odunpazarı Belediyesi’ni yöneten Başkan Kazım Kurt, bir dönem daha Cumhuriyet Halk Partisi’nin Odunpazarı Belediye Başkan Adayı oldu. “Hep birlikte daha ileriye” sloganıyla önümüzdeki beş yıl için yola çıkan Kazım Kurt, “Odunpazarı’nı 7’den 77’ye işçisi, köylüsü, çiftçisi, memuru, emeklisi; kadını ve erkeği, genci, yaşlısı kısacası toplumu tüm kesimleri ile birlikte yönetiyoruz. “Bugüne kadar Odunpazarı’nda ne yaptıysak birlikte yaptık. Bu başarı ve gurur hepimizin. Odunpazarı, sanatın, bilim ve kültürün merkezi olduğu kadar demokrasinin de beşiği olacak. 85 mahallesi, 415 bin 230 nüfusuyla Eskişehir’in en büyük merkez ilçesi olan Odunpazarı’nda hep birlikte karar alacak, birlikte hayata geçirecek ve kardeşçe bir arada yaşamaya devam edeceğiz. Biz, bugünden sonra hayata geçireceğimiz çalışmalarımızda da ‘önce insan’, ‘önce yaşam’ diyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Eskişehir İlk Haber, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un 10 yıl içerisinde yaptığı önde gelen projeleri okurları için derledi. İşte o projeler:

HALK MERKEZLERİ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, çağdaş toplumun kurulmasına; sağlık, eğitim, çevre, kadın haklarının savunulmasına; sanatın, kültürün ve vatandaşların kişisel gelişimine katkıda bulunmak için 17 Mahallede 18 ‘Halk Merkezini’ hizmete sundu. Halk Merkezlerinde özellikle kadınlar ve çocukların kişisel gelişimleri için çeşitli branşlarda atölyeler düzenliyor.

HALK MARKET

Paranın ve kredi kartının geçmediği market olarak bilinen ve Odunpazarı Belediyesi’nin sosyal yardım modeli olan Halk Market’ten her ay 1000 vatandaş yararlanıyor. Türkiye’ye örnek olan sosyal yardım modeli Halk Market ile %60’ı belediye özkaynağı, %40’ı bağışçılar aracılığıyla temin edilen gıda, temizlik, giyim, kırtasiye malzemelerinden ihtiyaç sahiplerinin yararlanması sağlanıyor.

AŞEVİ

Toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan “Odunpazarı Belediyesi Aşevi” ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatıyor. Kazım Kurt’un Odunpazarı Belediye Başkanı seçildiği 2014 yılında kapasitesini artıran Aşevi, hem Aşevi binası hem de Yıldıztepe Mahallesi Erdal İnönü Halk Merkezi’nde bulunan Aşevi Yemek Dağıtım Noktası’nda 425 haneye her gün 2 öğün 3 çeşit sıcak yemek yardımı yapıyor.

TAZİYE EVLERİ

Kazım Kurt, vizyon projeler arasında da yer alan taziye evleri ile hemşehrilerini acılı günlerinde de yalnız bırakmadı. Kireç, Ağapınar, Sevinç ve Çavlum Mahallesi’nee Taziye Evi yapan Başkan Kurt, taziye evlerinin yanı sıra Yörükkırka Mahallesinde Hafize Çevir Köy Kültür Evi & Konuk Evi açtı. Odunpazarı Belediyesi Yörükkırka’da, Yörükkırka Kültür ve Dayanışma Derneği ve Yörükkırka Mahalle Meclisi iş birliği ile, içinde Tarım Aletleri Müzesi, kadın dayanışma odası ve kütüphanesi bulunan Hafize Çevir Köy Kültür Evi açtı.

16 KREŞ VAR, 2 YENİ KREŞ YOLDA

Odunpazarı Belediyesi, bir taraftan da Başkan Kurt’un vizyon projeleri içinde yer alan ‘Odunpazarına Yeni Kreşler’ sözünü de yerine getiriyor. Kazım Kurt, Odunpazarı’na 8’i tam zamanlı olmak üzere 16 kreş kazandırdı. 2 kreşin ise çalışmaları devam ediyor.

GENÇLİK MERKEZLERİ

Kazım Kurt, geleceğin gençler tarafından şekillendirileceğinin ve bu konuda gençlere destek olunması gerektiğinin bilincinde olarak; gençlerin eğitimi, sağlığı ve kişisel gelişimi ile yakından ilgileniyor. Birçok alanda atölye, geziler, spor faaliyetleri gibi çalışmaların yürütüldüğü Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezi, Emek Gençlik Merkezi ve Gelecek Atölyesi’nden on binlerce genç faydalanıyor. Başkan Kurt, gençlere barınma konusunda destek olmak için Büyükdere Mahallesinde Dilek Mercan Kız Öğrenci Misafirhanesini açtı.

KOCA ÇINAR YAŞAM MERKEZİ

Odunpazarı Belediyesi, kıdemli vatandaşlar için Emek Mahallesi’nde bulunan Zümrüt Park içine ve Üniversite Evlerinde bulunan Kadir Akkaş Halk Merkezi’nin bulunduğu binaya Koca Çınar Yaşam Merkezi’ni inşa etti. Çeşitli branşlarda atölye ve eğitim çalışmalarının düzenlendiği Koca Çınar Yaşam Merkezlerinde, kıdemli vatandaşların üretmeleri ve eğlenmeleri için çeşitli aktiviteler düzenleniyor.

YAŞLI BAKIM MERKEZİ

Kazım Kurt, vizyon projeleri arasında yer alan Lütfü Yüksel Yaşlı Bakım Merkezi’ni Vadişehir Mahallesi’nde hayata geçirdi. 135 yatak, 56 oda bulunan Lütfü Yüksel Yaşlı Bakım Merkezi, 7/24 yatılı hizmet veriyor.

ENGELSİZ ODUNPAZARI

Odunpazarı Belediyesi, engelli bireylerin eğitimleri ve sosyal gelişimleri için Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezini hayata geçirdi. Yine belediye engelli çocukların eğitim görebilmeleri için Vadişehir Mahallesi’ne Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşi’ni yaptı. İşitme Engelli bireylerin Odunpazarı Belediyesi web sitesinden yararlanabilmeleri için siteye işaret dili çeviricisi eklendi. Görme kaybı yaşayan bireyler ise web sitesinin sağ üst köşesinde yer alan tekerlekli sandalye ikonuna tıklamaları durumunda, site onları görme engellilere özel web sitesine yönlendiriyor.

SPOR FAALİYETLERİ

Odunpazarı’na 9 farklı halısaha ve spor kompleksi yapıldı. Gençlerin ücretsiz olarak yararlandığı halı saha ve spor komplekslerine Eskişehirspor’un efsanelerinin adı verildi.

ÇEVRECİ PROJELER

Odunpazarı Belediyesi, 2014-2023 tarihleri arasında Odunpazarı’na yaklaşık 1 milyon 731 bin 419 metrekare yeni yeşil alan kazandırdı. Odunpazarı’na onlarca park ve orman yapan Belediye, vatandaşlara sosyalleşebilecekleri alanlar yaratmak için Kent Ormanını ve Kocakır Piknik alanı ile Akpınar mesire alanı kiraladı.

TARIM VE HAYVANCILIK

Odunpazarı Belediyesi, Akpınar Mahallesi’nde 35 dönümlük bir alan üzerinde Arıköy Projesini hayata geçirdi. Ayrıca belediye, Eskişehir’de çatı aralarında, apartman sığınaklarında, güvensiz bahçelerde yetiştirilmeye çalışılan güvercinler ve güvercin severler için Güvercin Köy’ü inşa etti. Odunpazarı Belediyesi, kimyasal gübre kullanılması sonucunda artan toprak kirlenmesinin önüne geçebilmek için Solucan Gübresi Üretim Merkezi’ni kurdu. Odunpazarı Belediyesi, boş olan verimli tarım arazilerini yeniden ekonomiye kazandırırken Kalkanlı Mahallesi’ne Yeni Çeşit Deneme ve Çiftçi Eğitim Merkezini de kurdu.  

KARAPINAR’DA DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, uzun yıllarda tartışmalara konu olan Karapınar Mahallesi’nden dönüşümü başlatıyor. Başkan Kurt, Karapınar da 41 konutun yapımına başlıyor. Bu başlangıç aynı zamanda Karapınar 2.Etap Dönüşüm Projesinin de başlangıcı olacak.

100. YIL KÜLTÜR MERKEZİ

Yenikent Kapalı Pazaryeri ve Kültür Merkezi’nin adı Odunpazarı Belediye Meclisi tarafından 'Odunpazarı Belediyesi 100. Yıl Kültür Merkezi' olarak değiştirildi. 100. Yıl Kültür Merkezi; Yenikent, Yıldıztepe, Gültepe, Büyükdere ve Çankaya mahalleleri başta olmak üzere yaklaşık 80 bin kişiye hitap edecek. 6 kattan oluşan tesiste otopark, alışveriş merkezi, pazar yeri, çok amaçlı salon, düğün salonları ve çatı katında da bir restoran olacak.

HAMAM YOLU VE HİCRİ SEZEN PARKI ÇALIŞMALARI

Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi (Hamamyolu Urban Deck) ile Eskişehir’in en işlek yerlerinden biri olan Hamamyolu Caddesi’nin çehresini değiştirdi. Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde Paşa Mahallesi Kemal Zeytinoğlu Caddesi’nde yer alan ve ismini Eskişehir’in eski belediye başkanı Hicri Sezen’den alan parkı, yenileyerek modern ve kullanışlı bir park ve meydan haline dönüştürdü.

DİKKAT ÇEKEN FESTİVALLER

Belediye, 10 yılda Odunpazarı’na 9 müze ve kitaplık kazandırdı. Ayrıca yıl içinde Odunpazarı’nda Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, Uluslararası Cam Festivali, Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, Ulusal Lületaşı Festivali, Odunpazarı Dinleme, Diyalog, Dayanışma (3D) Gençlik Festivali olmak üzere 5 festival düzenliyor.

TASARRUF EDEN VE ÜRETEN BELEDİYE

Kazım Kurt, Odunpazarı’nda göreve gelir gelmez Odunpazarı Belediyesi’nde kiralık araç dönemini sona erdirdi. 240 Araçlık Dev Filo kuran Başkan Kurt, bu dev filo ile 8 yılda 254 milyon TL tasarruf yaptı. Türkmentokat Mahallesi’nde belediyeye ait arazi üzerine 999 kWe’lık kurulum gücüne sahip Güneş Enerjisi Santrali kuran Odunpazarı Belediyesi, bu santralde yıllık ortalama 1.753.443 kWh elektrik üretiyor. Alpu Belediyesi’nin atıl durumda bulunan Beton Kilit Taş Üretim Tesisi’ni Eskişehir’e taşıyan belediye, hem Odunpazarı Belediyesi’nin hem de Alpu Belediyesi’nin kilit taşı ihtiyacını karşılıyor. Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı A.Ş. bünyesinde kurulan Tekstil Atölyesi ile belediye personelinin iş kıyafetlerini ve üniformalarını üreterek tasarruf ediyor. Kendi dubalarını, saksı ve bordürlerini üreten; kiralık bina devrine son veren Odunpazarı Belediyesi, ‘Araç Bakım ve Onarım Atölyeleri’, ‘Park ve Bahçeler Atölyeleri’, Yürükkaracaören Mahallesinde yer alan ‘Kalker Ocağı’, ‘Seralar’ ve Odunpazarı A.Ş. ile hizmete sunduğu ‘Açık Otopazarı’yla hem tasarruf ediyor hem de üretiyor.

DİJİTAL ODUNPAZARI

Odunpazarı Belediyesi’nin Web Sitesi tamamen yenilendi. Haybis uygulaması ile hayvanların konumundan alınması ve aynı yere bırakılması harita üzerinden takip edilebiliyor. E-İmar uygulaması ile belediyeye inşaat ruhsat başvurusu yapan proje müellifleri, müteahhit firmalar ve yapı denetim şirketleri, artık işlemlerini 7/24 elektronik ortamda yürütüyor.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@