banner298

banner194

İYİ Parti'den LGS'de şaibe olabilir iddiası

İYİ Parti Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Levent Bayraktar hafta sonu yapılan LGS'ye ilişkin açıklama yaparak sınavda şaibe olabileceğini öne sürdü.

SİYASET 10.06.2021, 14:54 11.06.2021, 15:40
İYİ Parti'den LGS'de şaibe olabilir iddiası

İYİ Parti Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Levent Bayraktar milyonlarca öğrenciyi ve veliyi ilgilendiren LGS'ye ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Geçtiğimiz Pazar günü ülkemizde Liselere Geçiş Sistemi Sınavı gerçekleştirildi. Sınava 1 milyon 243 bin 801 öğrenci katıldı. Tüm eğitim uzmanları sınavın, özellikle Matematik sorularının, aşırı zor olduğunu ifade ettiler. Uzun ve zorlu bir maratonun sonunda hem öğrenciler hem de aileler sınavdan mutsuz olarak ayrıldılar. Uzaktan eğitimin, öğrencilerin okulla ve derslerle olan bağını epey zayıflattığı bu günlerde zorluk seviyesi yüksek bir sınav yapmak büyük bir hataydı.

TÜRK MİLLETİ AYDINLATILMALI

Tüm bunların yanında yapılan merkezi sınava bir de şaibe iddiaları karıştı. 2021 LGS sorularının bir yayınevine ait kitapçıkla paralellik gösterdiği iddiaları gündeme düştü. Gündemi oluşturan bu tartışmalar; delilsiz iddialar ve yetersiz cevaplardan öteye geçemedi. Hem iddiaları ortaya atanların hem de muhataplarının öğrencilerin geleceğini ilgilendiren bu sınavdaki şaibeleri bir an evvel ortadan kaldırması ve bir nebze de olsa yüreklere su serpmesi gerekmektedir. AK Parti iktidarı döneminde moda olan merkezi sınav şaibeleri, FETÖ’lü ve FETÖ’süz yıllar fark etmeksizin devam etmektedir. Şaibe iddialarına aydınlatıcı cevaplar vermek idarenin, iddialar üzerine soruşturma yürütmek ise Cumhuriyet Savcılarının en temel vazifesidir. Soruşturmadan kaçmayı bağımlılık haline getirmiş olan AK Parti hükümetleri, son yıllarda, hangi alanda olursa olsun, ortaya atılan suçlamaları üzerine yapıştırarak yoluna devam etmeyi tercih etmiştir. Soruşturulmak aslında iddiaların muhatapları için bulunmaz bir fırsattır. Soruşturmadan kaçanlar belki yargı önünde değil ama Türk milletinin vicdanında mahkûm olurlar. Dolayısıyla iktidarın, hem LGS sınavı ile ilgili olarak hem de gündemde yer alan tüm diğer şaibe iddiaları ile ilgili olarak yargının önüne gelmesi ve Türk milletinin aydınlatılmasını sağlaması, vicdanlarda mahkûm olmalarına engel olmalarını tavsiye ediyoruz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
Tek 3 yıl önce
Olabilir deyil olmuş şaibelerle dolu bir sınavdır şaibelerin ortalıkta dolaştığı bir sınav kesinlikle iptal edilmeli LGS
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@