İYİ Parti Tepebaşı ilçe teşkilatı da Büyükerşen'e tepki gösterdi!

İYİ Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Nusret Kabasakal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e tepki gösterdi...

SİYASET 14.08.2023, 13:24
İYİ Parti Tepebaşı ilçe teşkilatı da Büyükerşen'e tepki gösterdi!

İYİ Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Nusret Kabasakal yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Türk milleti olarak önemli günlerden geçiyoruz. Çok yoğun ve olağanüstü şartlar altında bir genel seçim dönemi geçirdik. Sonuçları itibariyle üzerinde hala konuştuğumuz ve tartıştığımız önemli bir dönemi geride bıraktık. Seçimler bitti artık önümüze bakıyoruz ve bakmamız gerekiyor. Hayat hızlı bir biçimde akıyor. Siyaset de dinamik bir kavram. Bu özelliğiyle de kesin yargı ve kabullerle yürütülmemesi gereken, önceliğin her zaman milletin refahının, İYİliğinin gözetilmesi olduğu da hepimizin malumu Biraz önce de belirttiğim üzere genel seçimler geride kaldı. İYİ Parti olarak genel Başkanımız ve Genel Merkez yönetiminden güzel vatanımızın en ücra köşesinde bulunan en küçük belde teşkilatına kadar Millet İttifakı liderlerinin aldığı kararların gereğini en iyi şekilde yerine getirdik. Biz bu konuda parti olarak müsterihiz. Kimsenin bizi bu konuda sorgulamasına ve yargılamasına müsaade etmeyeceğimizin bir kez daha altını çizmek isterim. 

Şimdi Yerel seçimler ufukta. 1999 yılından beri Eskişehir’de yerel seçimler Türkiye genelindeki siyasi eğilimden hep farklı seyretti. Sayın Yılmaz Büyükerşen’in ilk 3-4 yıllık performansı elbette bu durumda büyük bir etken oldu. Ancak dünya değişiyor, Türkiye değişiyor, Eskişehir değişiyor. Kabul edelim ki çok da değişti. Eskişehir siyaseti de seçmeni de artık çok farklı. yeni dönem hem genel siyasette hem de yerel siyasette çok şeye gebe. Sayın vekilimiz bu konuya ilişkin sizlerin ve ülke kamuoyunun da yakından takip ettiği önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Eskişehir siyasetinin her dönem küçük gündemleriyle meşgul olanları için ezber bozan bu değerlendirmelerinin gördüğü karşılık bizler için tek kelimeyle “şaşırtıcı” oldu. Şaşırtıcı olduğu kadar da “turnosol kağıdı” görevini yerine getirdi. Siyasi aktörlerin konuyu ele alışları ve sonrasında yapmış oldukları paniğe dayalı hareketleri Eskişehir kamuoyunun en iyi şekilde değerlendirdiğini, not ettiğini ve zamanı geldiğinde de gereğini yapacağını düşünüyoruz. 

Bir konuya özellikle açıklık getirmemiz gerekiyor. Yaşanan tartışmalar sonrasında Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Büyükerşen’e; İYİ Partiyi temsil ettiğini iddia eden kişilerin ziyaretlerini ve açıklamalarını İYİ Parti desteği olarak basına servis etmenin ve buna çanak tutmanın siyasi nezaketle, tırnak içinde siyasi bilgelikle, duayenlikle, hocalıkla bir alakası olmadığını iletmek isteriz Kendileri de çok iyi bilir ki, Siyasi partiler, belde teşkilatlarından Genel Merkez yönetimlerine kadar seçilmiş veya görevlendirilmiş kişilerce temsil edilir. Görev yaptıkları süre içerisinde söylem ve eylem olarak seçmene, tabana ve partilerine karşı sorumlulukları vardır. 

Hal böyleyken bazı kişilerin İYİ parti’nin yetkilisi, sorumlusu gibi kendilerini konumlandırarak algı oluşturup siyasi destek açıklamaları yapmalarını kınıyoruz. Bir çoğunun partimizle organik bir bağlantısı olmadığı gibi olanların da partimizin ilgi kurullarında veya resmi veya gayri resmi ortamlarında görüşlerini seslendirmeden bu yola başvurmalarını şaşkınlıkla karşılıyoruz. Partimizin parti içi demokraside ne aşamada olduğunu arkadaşlarımıza bir kez daha hatırlatmak isterim. Eskişehirli hemşerilerimizin ve partililerimizin bilmesini isterim ki bu arkadaşların yaptıkları ve söylediklerinin partimiz açısından siyaseten ve hukuken bir geçerliliği bulunmamaktadır. 

Tabii ki en büyük hatırlatmayı Sayın Büyükerşen’e yapmamız gerekiyor. Kıymetli Yılmaz Hocamız, Eskişehir’e önemli hizmetleriniz oldu bunu bizler de tüm Türkiye de kabul ediyor. Artık şehrin diğer evlatlarının önlerini açma zamanınız geldi de geçiyor bile. Medyaya yaptığınız talihsiz ve mesnetsiz açıklamaları bir paniğin tezahürü olarak görüyoruz. Yine partimizi bağlayacak şekilde algı operasyonu hareketlerini bırakmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Bu hareketler saygınlığınıza ve ağırlığınıza gölge düşürüyor. Eskişehirimiz ve Türkiye belaltı siyasetten çok çekti. Gelin siyasiler olarak ilkeler üzerinden her şeyi tartışalım. Ama ucuz eylem ve söylemleri lütfen bırakın. Günün sonunda sayın vekilimizin ve biz yerel teşkilatların seslendirdikleri Genel merkezlerimiz tarafından değerlendirilecek ve yerel seçimlere ilişkin nihai karar partilerin yetkili kurulları tarafından verilecektir. 

Genel Başkanımız, Genel Merkezimiz, kıymetli vekilimiz, il ve ilçe yönetimleri olarak yek vücuduz. Eskişehirimize en iyi şekilde hizmet etmek tek amacımız. Sizlere de bunu tavsiye ediyoruz. Bazen çekilmek, yol vermek de büyük bir hizmettir diyor, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@