İYİ Partili Eren Ekmen Eskişehir'deki o toplantıya niçin katılmadı?

Millet İttifakı bileşeni 5 partinin Eskişehir il başkanı toplandı, birliktelik mesajı verdi. Toplantıya katılmayan İYİ Parti İl Başkanı Eren Ekmen konuştu...

SİYASET 09.03.2022, 13:10 10.03.2022, 17:34
İYİ Partili Eren Ekmen Eskişehir'deki o toplantıya niçin katılmadı?

Önce, Millet İttifakı bileşenlerinin genel başkanları yuvarlak masa etrafında toplanmış ve güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye geçebilmek için birliktelik mesajı vermişlerdi.

Parti genel başkanlarının söz konusu hamlesi sonrası, genel başkan temsilcileri olan il başkanlarıda görev yaptıkları illerde benzer uygulamaya imza atmaya başladılar.

Son örnek Eskişehir'de görüldü. CHP İl Başkanı Recep Taşel, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, Gelecek Partisi İl Başkanı Mahir Sayın, DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Haşim Ateş ve Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan yuvarlak masada buluşarak hem güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerine konuştular, hem de Eskişehir'in bazı sorunlarının çözümü konusunda mutabakat imzaladılar.

Öte yandan İYİ Parti İl Başkanı Eren Ekmen'in ya da bir temsilcisinin mutabakat masasında yer almaması dikkat çekti.

ANKARA'YA GİTMİŞ

Konuya ilişkin Sağlı Sollu Haber'e açıklama yapan Başkan Eren Ekmen Eskişehir'de ittifaklar arasında bir sorun olmadığına vurgu yaparak, "Teşkilat Başkanımız Koray Aydın bölge istişare toplantıları yapıyor. O nedenle Ankara'ya gitmek zorunda kaldım ve Eskişehir'deki toplantıya katılamadım. Sadece il başkanları toplandığı için de temsilci göndermedik" dedi.

'ARAMIZDA HİÇBİR SORUN YOK'

CHP İl Başkanı Recep Taşel de konuya ilişkin Sağlı Sollu Haber'e konuştu, Başkan Ekmen'e paralel bir açıklama yaptı. Taşel, "Eren Bey beni dün aradı. Genel Merkezde bir topllantıya katımak zorunda olduğunu, Ankara'da olacağını söyleyerek mazeret bildirdi. Partilerin il başkanları katılacağı için de bir temsilci göndermedi. Millet İttifakı bileşenleri arasında hiçbir sorun yok. Hatta daha da birbirimize kenetleniyoruz diyebilirim" ifadelerine yer verdi.

Eskişehir'in sorunları üzerine mutabakat metni imzalandı: https://www.saglisolluhaber.com/eskisehir/eskisehir-in-sorunlari-uzerine-mutabakat-metni-h6700.html

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@