İYİ Partili Kabukcuoğlu AK Parti'ye çattı: Üniversiteler itibarsızlaştırıldı!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu 2022 yılı bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu... Kabukcuoğlu, eğitim politikasını eleştirdi...

SİYASET 17.12.2021, 14:23
İYİ Partili Kabukcuoğlu AK Parti'ye çattı: Üniversiteler itibarsızlaştırıldı!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, 2022 bütçe görüşmelerinde, 3 yılda 1 eğitim bakanı, 1.5 yılda 1 eğitim programı değiştiren 19 yıllık AK Parti iktidarının eğitim politikalarını eleştirdi. 

Hükümet Öğretmenler Üzerinde Sömürü Sistemi Oluşturdu 

Eğitimin omurgasını oluşturan öğretmenlere, hükümetin cari ideolojisine karşı çıkan öğretmenlere adil davranılması gerektiğine değinen Kabukcuoğlu, “Öğretmenler, ülkemizde geçinebilecek bir ücrete sahip olmalıdırlar. Öğretmenlerimiz maaşta OECD ortalamasının daha altındadır, daha fazla öğrenci okutmaktadır ve sınıflarımız daha da kalabalıktır. Şu anda devletin yetiştirdiği 450 bin öğretmen kapıda öğretmen olmak için beklemektedir, her yıl da 50 bin öğretmen yetiştiriyoruz. Bunun yanında 140 bin kadar öğretmen kadrosunun boş olduğundan bahsedilmektedir. Öğretmenler ne iş bulurlarsa yapıyorlar, çalışıyorlar, iş bulamazlarsa da intihar ediyorlar. Ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmen diye Hükûmetin yarattığı kadro çeşitleri bir nevi öğretmenler üzerinde sömürü sistemi oluşturmuştur” dedi. 

İnsan Gücü Planlamamız Başarısız 

Hükümetin, ara insan gücü yetiştirmede yetersiz olduğunuve insan gücü planlamasında inanılmaz bir başarısızlık sergilediğini söyleyen Kabukcuoğlu, "Meslek eğitimi pek çok Batı ülkesinde yüzde 60-70 seviyesinde iken bizde yüzde 43 civarındadır. Genç işsizlikte kısa sürede sonuç almanın yolu meslek eğitiminden geçmektedir. İş yerleri kalifiye yetişmiş insan gücü arıyor... Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi, bazı sanayi bölgeleri devletten ümidi kestiler, kendi meslek okullarını açtılar ve kendi ihtiyaçları olan elemanları yetiştiriyorlar. 2021 yılında devlet bu okullara yardımda bulundu. Bunun 2020'den farkı ne kadar biliyor musunuz? Sadece %7. Bu zam yaptım demek için verilmiş bir paradır" diye konuştu.

Çok Öğrenci, Az Eğitim, Dört Yıl Oyalan, Sonra Allah Kerim 

Son yıllarda yapılan üniversitelerle düşük kalitede yaygın bir eğitim sağlama düşüncesinin AK Parti'nin bir ideolojisi olduğunun altını çizen İYİ Partili Kabukcuoğlu, “Nüfusumuzun %9,8'i yükseköğrenime devam etmektedir. Bu oran Amerika Birleşik Devletleri'nde %6, İran ve Güney Kore'de ise sadece %4'tür. Bir tarafta ara insan gücü arayan iş dünyası, diğer tarafta iş bulamayan yükseköğrenim mezunları; Türkiye'nin çelişkileri. AK Parti hükûmetleri üniversiteleri işsizler için bekleme salonu olarak kullanmaktadır, sığ bir eğitim verilmektedir, ideolojik mülahazalarla ülkenin itibarlı üniversiteleri itibarsızlaştırılmaktadır. Günümüzde yükseköğrenim kurumlarımızın kısa tarifi şudur: Çok öğrenci, az eğitim, dört yıl oyalan, sonra Allah kerim" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Kaynakları 83 Milyona Kaliteli Eğitim İçin Yeter 

AK Parti iktidarının ülkenin yirmi yılını heba ettiğini, gençlerin gözü yurt dışında olduğunu belirten Kabukcuoğlu konuşmasının sonunda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in şu sözlerini hatırlattı: “Türkiye'nin kaynakları, 83 milyona kaliteli eğitim vermeye de yeter, dünyanın en ileri bilim merkezini kurmaya da yeter, Türkiye'yi PISA testlerinde ilk 10 sıraya sokmaya da yeter, Türkiye'nin en büyük 10 ekonomi arasına girmesine de yeter. Sorun kaynaklarımızın olmaması değil, devleti yönetenlerin sorunlu olmasıdır.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@