İYİ Partili Kabukcuoğlu'ndan hükümete çağrı!

İYİ Parti Grubu adına söz alan Arslan Kabukcuoğlu, sensörlü şeker ölçerlerin ve insülin pompasının devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyledi.

SİYASET 18.11.2021, 14:19
İYİ Partili Kabukcuoğlu'ndan hükümete çağrı!

TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleşen “Diyabetli çocukların korunması ve sorunlarının araştırılması” ile ilgili önerge görüşmelerinde, İYİ Parti Grubu adına söz alan Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, sensörlü şeker ölçerlerin ve insülin pompasının devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyledi.

Diyabetin, çok kez ömür boyu devam etmesinin hastayı tedaviden uzaklaştırdığını ve bu durumun hastanın tedaviye uyumunu bozduğunu, ancak tedavi konforunun azami düzeyde tutulmasının önemi olduğunu vurgulayan İYİ Partili Kabukcuoğlu konuşmasında, “Diyabetli çocuklarımız, erken yaşlardan itibaren tedaviye alınır ve meşakkatli bir hastalıktır. Bu tür kronik hastalıklarda hastanın tedavi konforunun azami düzeyde tutulması onun takip sadakatini artıracaktır. Kan şekerini cilt üzerinden ölçen sensörlü kombine çalışacak insülin pompası, hastanın neredeyse sağlıklı bir kişi düzeyinde yaşam sürmesini sağlayacak bir sistemdir.  Sensörlü şeker ölçerler günlük brüt masrafı 30 lira civarındadır. SGK'nin anlaşma yapması durumunda bu miktarın daha da düşeceğine şüphe yok” İfadelerine yer verdi.

Sensörlü şeker ölçerlerin ve insülin pompası kullananların yaygınlaşmasının, ülkemizdeki diyabet tedavi harcamalarına olumlu katkı sunacağını söyleyen Kabukcuoğlu, “diyabet tedavisinde yaklaşık hesapla 15 milyar Türk Lirası harcanmaktadır.  Konunun insani yanının her türlü maddi hesabın üzerinde olduğunu bir yanda tutacak olursak, bu sistemin kullanılması, tedavi harcamalarını azaltmak bakımından, tasarruf sağlaması bakımından son derece önemlidir” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@