İYİ Partili Kabukcuoğlu'ndan sağlıkçılar için flaş kanun teklifi!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, sağlıkta şiddetin önlenmesine ilişkin kanun teklifi verdi, önemli açıklamalarda bulundu...

SİYASET 22.03.2022, 14:56 23.03.2022, 11:35
İYİ Partili Kabukcuoğlu'ndan sağlıkçılar için flaş kanun teklifi!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu sağlıkta şiddetin önlenmesine ilişkin verdiği kanun teklifi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“15 Nisan 2020 tarihinde kabul edilen 7243 sayılı kanunun 28'inci maddesi ile Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nda değişiklik yapılarak sağlıkta şiddet açısından, özellikle kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmamak üzere direnme suçlarında cezaların yarı oranında artırılması ve hapis cezasının ertelenmesi hükümlerinin uygulanmaması kabul edilmiş, ancak hükmün açıklanmasının geri bırakılamayacağı yönündeki düzenleme tekliften çıkarılmıştır. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, sanık hakkında hükmolunan cezanın belli bir denetim süresi içerisinde sonuç doğurmaması denetim süresi boyunca kasıtlı bir suç işlenmez ve yükümlülüklere uygun davranılırsa ceza kararının ortadan kaldırılması ve davanın düşmesine yol açan bir kurumdur. Özellikle, tehdit, hakaret vb. birçok suç bakımından iki yılın altında olan suçlar cezasız kalmakta ve birçok saldırgan bundan yararlanmaktadır. Bu da uygulamadaki cezasızlık sonucunun devamına neden olacak olumsuz bir tutum oluşturmaktadır. Ne yazık ki yasanın kabul edildiği tarihinden bu yana sağlıkta şiddetin sayısında düşme olmamış yayılarak devam etmiş; sayılamayacak kadar çok sağlık personelini fiziki ve ruhsal olarak yaralanmıştır. Öyle ki bazıları mesleklerini terk etmiştir. Haziran 2020 - Kasım 2021 tarihleri arasında(Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nda yapılan değişiklikten günümüze) sağlık çalışanlarına yönelik 270 şiddet olayı gerçekleşmiştir. COVİD-19 nedeniyle sağlık personelinin yaşam riski ve ağır çalışma koşulları altında çalışmasına duyulan ihtiyacın görünür olduğu bu günlerde, yasa koyucunun olaylara seyirci kalmaması, bu durumun düzeltilmesi, sağlıkta şiddetin önlenmesi için bu yönde gerekeni yapması gerekmektedir."

Teklifin yasalaşması halinde kamu veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan sağlık personeli ile yardımcı sağlık personeline karşı görevleri sebebiyle işlenen kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarında tayin edilecek cezalar 1 kat artırılacak ve Ceza Muhakemesi Kanununun 231 inci maddesinde düzenlenen hükmün açıklanmasının geri bırakılması hükümleri uygulanmayacak.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@