İYİ Partili Kabukcuoğlu'nun bir önergesi daha Cumhur ittifakı duvarına çarptı!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, sağlık çalışanlarının sorunlarının tespiti için TBMM araştırma önergesi verdi, iktidara yüklendi...

SİYASET 23.12.2021, 13:31 24.12.2021, 17:45
İYİ Partili Kabukcuoğlu'nun bir önergesi daha Cumhur ittifakı duvarına çarptı!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda, doktorların ve sağlık çalışanlarının sorunlarının tespiti için meclis araştırılması açılması talebini içeren Önerge görüşmelerinde söz alarak, hükûmetin, pek çok alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de beliren sorunları çözmek yerine halının altına süpürdüğünü ve daha sonra bunlara çözüm getirmek için daha köklü tedbirlere mecbur kalındığını söyledi.

Bakan Koca Dünyanın En Şanslı Sağlık Bakanıdır

Pandemi döneminde sağlık personelinin canını dişine takarak çalışıp, dünya standartlarında sağlık hizmetleri verdiğini, filyasyon ekiplerinin  dağı taşı dolaşarak hiçbir şeyden yüksünmediğini ve bu çalışmalarını hala devam ettirdiklerini vurgulayan Kabukcuoğlu, “Sayın Sağlık Bakanı bilmelidir ki dünyanın en şanslı sağlık bakanı kendisidir. Sağlık Bakanı personele sahip çıkmalı, personelin ihtiyaçlarını karşılamalıdır. Başarı, sistemin değil personelindir. AK PARTİ, sağlık personelinin nöbet tuttuğunu, mesai yaptığını bilmiyor, bunun farkında değil. Sağlık personeli insani şartlar ötesinde çalışmaktadır fakat siz karşılığını veriyoruz babından çok yetersiz olarak sağlık personelini ücretlendirmektesiniz. Haftada kırk veya kırk beş saat çalışıyor olmak sadece mevzuatta kaldı” dedi.

Sağlıkta Şiddet Kurumsallaştı

AK Parti’nin, sağlıkta şiddeti kurumsallaştırmış olduğuna dikkat çeken Kabukcuoğlu, “ Gün yoktur ki sağlık personeli şiddetin hedefi hâline gelmiş olmasın. Hükûmet kendini popülizmin sanal dünyasına kaptırdı, ne desek dinlemiyor. En sonunda üç gün önce 2 polisin kontrolü altında bir kendisini bilmez, kendisini muayene etmek isteyen hekime saldırıda bulundu, kaşını gözünü parçaladı. En son rastlanan popülist örnek budur. Böyle bir olayın dünyada eşi benzeri yoktur. AK PARTİ, Sağlık personelinin itibarının ayaklar altına alınmasına neden oldu; en hafif tabiriyle buna seyirci kaldı. Etkin yasal tedbirleri almadı, tedbir alıyoruz diyerekten sağlıkçıları oyaladı” diye konuştu.

Sağlıkçılar Geçinemiyor

Ülkeye yaşatılan ekonomik bunalım yüzünden sağlık iş kolunda bulunan birçok vatandaşımızın geçinemediğini ifade eden İYİ Partili Kabukcuoğlu, “Yüzde 50 enflasyon ortamında, dövizin 2 misli olduğu piyasa koşullarında artık tüm sektörler gibi sağlıkçılar da geçinememektedirler. Profesörler, doçentler, uzman hekimler, pratisyen hekimler, hemşireler, ebeler, sağlık memurları, teknisyenler, tıbbi sekreterler, hizmetliler hepsi de iflasın eşiğine gelmiştir, geçinemiyorlar. Binlerce hekim istifa ediyor, yurt dışına gidiyor. Hükûmet beyin göçüne seyirci kalıyor. Sağlıkçılar geçinemiyor özlük haklarımızı iyileştirin diyorlar, iyileştirmiyorlar; hükûmetten ses yok” ifadelerini kullandı.

Sağlık Çalışanlarının sorunlarının tespiti için TBMM’de görüşülen Araştırma Önergesi, AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@