İYİ Partili Kabukcuoğlu polislerin derin sorunları olduğuna işaret etti!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, TBMM'de, bazı polislerin hayatlarını sonlandırmalarının araştırılmasını öngören önerge üzerine söz aldı.

SİYASET 23.06.2022, 15:07
İYİ Partili Kabukcuoğlu polislerin derin sorunları olduğuna işaret etti!

Son 20 yılda binden fazla polisin hayatını sonlandırdığına dikkat çeken Kabukcuoğlu, “Adil olmayan tutumlar, insan hakları alanındaki hukuk dışı zorlamalar ve polisler üzerindeki siyasi baskılar polislerimizin ruh sağlığını, psikolojilerini tahrip etmektedir. Uzun mesailer, ekonomik sıkıntılar, mobbing, yıllık ve idari izinlerini kullanmaktaki sorunları, Emniyet teşkilatındaki liyakatten uzak atamalar da bu tahribatı artırmaktadır. Öyle ki polisimizin arkadaşına ölmeden önce yolladığı notta: ‘Beni kimsenin bu kadar aşağılamasına, küçük düşürmesine izin veremem.’ demesi, polislerin hayatlarını sonlandırmalarının altında yatan çökmüş ruh hâlinin derin bir ifadesidir” dedi.

Polislerin sorunlarının belirlenmesi ve giderilmesi gerektiğini vurgulayan Kabukcuoğlu, TBMM’nin konuya sahip çıkıp, polislerin hayatlarını sonlandırmalarının araştırılması ve önüne geçilmesi için önergeyi desteklediklerini ifade etti. Önerge AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@